Keresés

Salonic időpontfoglaló rendszer: “Ha akarod sima naptár, ha akarod sokkal több”

Ismerd meg a vállalkozásod új bejelentkező rendszerét: Itt a Salonic!

Szűnni nem akaró Messenger-csipogás, telefoncsörgés, várólista, vendégek, akiknek “most azonnal szükségük van egy új frizurára és egy időpontra is”. Ismerős a helyzet, igaz? A 21. századi online bejelentkező rendszerek megalkotói ezeket a felesleges és fárasztó köröket szerették volna megspórolni a szolgáltató szektor számára.

Így született meg a Salonic időpontfoglaló és átfogó vendégkezelő rendszer is, aminek története 5 évvel ezelőtt kezdődött. A modern platform már a kezdetek kezdetén is túlmutatott egy egyszerű digitális naptáron, de funkcióinak száma azóta csak tovább gyarapodott. Ennek köszönhetően egy olyan felület jött létre, amit minden szépségipari szakembernek kötelező megismernie.

Jelen cikkünkben kérdésről kérdésre és lépésről lépésre körbejárjuk, hogy:

 • Mi is az a Salonic?
 • Kiket szólít meg elsősorban?
 • Hogyan garantál maximális szolgáltatást a fodrászok számára?
 • Milyen pozitívumokkal rendelkezik más online bejelentkező felületekhez képest?
 • Miért és hogyan érdemes kipróbálni?

Mi is az a Salonic?

A Salonic egy komplex, magyar fejlesztésű online időpontfoglaló és szalonmenedzsment rendszer, aminek legfontosabb modulja a digitális bejelentkezés. Egyszerűvé, áttekinthetővé és hatékonyabbá teszi a szolgáltatók munkáját, legyen szó egy egyszemélyes vállalkozásról vagy egy több szakembert foglalkoztató szalonláncról.

A rendszer megálmodójának és fejlesztőjének, Bogdán Dávidnak már a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy létrehozzon egy olyan korszerű, könnyen kezelhető platformot, ami valamennyi vállalkozás sikerességét képes elősegíteni. Elképzelései idővel valósággá váltak, mára már több mint 3000 szolgáltató döntött a Salonic mellett.

Bár a digitális naptár elsősorban a szépségipari területeket célozta, mostanra már több egészségügyi szolgáltató, oktatási intézmény, illetve sport- és rendezvényközpont is a Salonic időpontfoglaló rendszerét választotta.

ELSŐSORBAN HOGYAN SEGÍTI A SALONIC A FODRÁSZOK ÉLETÉT?

Manapság az emberek több mint 40%-ának munkaidőn kívül jut eszébe, hogy időpontot szeretne foglalni a fodrászához. A Salonicnak köszönhetően 0-24 óra a vendégek rendelkezésére áll, bármikor megtekinthetik a szabad időpontokat, anélkül, hogy kora reggel vagy késő este hívogatnák a kedvenc szakemberüket. Mivel a modern bejelentkező rendszer egy csatornába tereli az időpontfoglalással kapcsolatos, összes kommunikációt, így nem csak a vendégeknek segít, de a szalon összes alkalmazottjának is.

Egy időpontfoglaló rendszer, amit a saját igényeidhez igazíthatsz

A mai világban minden az egyediség kihangsúlyozásáról, karakterességről és individualizmusról szól. A legtöbben arra vágyunk, hogy tudásunkat saját kialakított rendszereinkben tudjuk kamatoztatni. A személyre szabottság azonban nem csak az életvitelünkben, de egy online időpontfoglaló rendszer esetében is visszaköszönhet.

A Salonic sikere épp ezért vitatathatatlan. 2018 óta napról napra megújult, fejlődött és kiegészült. A rendszer mögött álló csapat kéz a kézben együtt dolgozik ügyfeleivel, figyelembe véve és felhasználva a felhasználók igényeit a rendszer bizonyos funkcióinak konfigurálásához.

Ennélfogva a Salonic jelenleg elképesztően sok funkciót biztosít, amiket ráadásul pár kattintás után azonnal a saját képünkre formálhatunk.

Például:

 • feltölthetjük a saját borítóképünket/háttérképünket,
 • beállíthatjuk a szalonunk logóját,
 • használhatjuk az arculatunk egyedi színkombinációját.

Ezenfelül a foglalási lehetőségeket is úgy állíthatjuk be, ahogy nekünk a legjobb – a helyszínhez és a szolgáltatásokhoz is tölthetünk fel egyedi képeket, illetve a munkatársainkról és az ő referenciamunkáikról is oszthatunk meg fotókat.

3 SALONIC-DÍJCSOMAG, MEGSZÁMLÁLHATATLAN LEHETŐSÉG

A Salonic három díjcsomagot hirdet partnerei számára, amiket FREE, SMART és PRO névvel lehet megtalálni a cég hivatalos weblapján. Ahogyan említettük az ajánlatok áraikban és funkcióikban is különböznek, de gyakorlatilag még az alapverzió is rengeteg mindenben segíti egy vállalkozás hatékony és sikeres működését.

A teljesség igénye nélkül, az ingyenes változat is lehetőséget biztosít, például:

 • 1 helyszín (szalon) és 1 személy (fodrász) időpontjainak kezelésére,
 • 0-24 órás bejelentkezésre (maximum 50 időpontig),
 • automatikus időpontemlékeztető emailek kiküldésére a vendégeknek.

Ezek a legnépszerűbb Salonic funkciók:

 • Automatikus időpont-emlékeztetők kiküldése: a lefoglalt időpontokról ún. automatikus időpont-emlékeztetőt küld a rendszer, ami saját döntés szerint szerint lehet SMS és/vagy email is. Továbbá azt is személyre szabottan lehet beállítani, hogy a szolgáltatás előtt, pontosan mikor menjen ki a vendégnek ez az üzenet. Például: 1 nappal korábban vagy 2 órával a kezelés előtt.
 • Feketelista: a Salonic automatikusan feketelistázza azokat a vendégeket, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a lefoglalt időpontban.
 • Beépített marketingfunkciók: a digitális naptár segít hírleveleket, SMS-kampányokat, kuponokat, ajándékutalványokat készíteni.
 • Korszerű fizetési alternatíva: a rendszer lehetőséget ad a vendégeknek az online bankkártyás fizetésre. Tehát a szolgáltatás díját bankkártyával előre ki lehet fizetni, amiről ráadásul a rendszer azonnal kiállít egy elektronikus számlát vagy nyugtát is.
 • Automatizált folyamatok a háttér adminisztrációban: az oldalon keresztül megoldható az előlegkérés és az elektronikus számlázás is. Mindkettő nagy jelentőséggel bír. Amíg az egyik kárpótol a lemondott időpontok miatt, addig utóbbi azonnal eljuttatja a kiállított nyugtáidat az adóhivatal részére.
 • Raktárkészlet-kezelés: a platform a szalonmenedzsmenthez is hozzájárul; úgy automatizálja a raktárkészletet, hogy közben vezeti a termékeladást és az anyagfelhasználást. Tartozik hozzá egy beállítható mennyiségi riasztási funkció is, aminek bekapcsolása után a rendszer emailben értesíti a felhasználót a fogyóban lévő termékekről.

5 ok, amiért a Salonic a te időpontfoglaló rendszered

#1 A SZAKMÁDHOZ IGAZÍTHATOD A SALONIC-FELÜLETEDET

Bogdán Dávid nem “csak” cégtulajdonos, de egy több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztő informatikus is. Ezért a Salonic esetében a személyre szabottság majdhogynem az összes funkcióra kiterjed, aminek köszönhetően teljesen “fodrászkompatibilisre” formálhatod a felületedet.

A foglalásnál például kérheted a vendégedtől, hogy megjegyzésbe foglalja össze a hajával kapcsolatos észrevételeit (ha valamilyen probléma miatt fordul hozzád) vagy konkretizálja az elvárásait a kezeléssel kapcsolatban. Ez már elöljáróban is segítheti a vendégeddel való kommunikáció gördülékenységét.

Emellett a korábban említett raktárkészlet-kezelés funkciója is sokat segíthet, mert használatával:

 • grammra és darabra pontosan dokumentálhatod és vezetheted az anyaghasználatot érintő információkat;
 • rögzítheted az összes viszonteladást;
 • figyelheted és rendszerezheted a fogyóban lévő termékek listáját.

Van szabad 10 perced?! Akkor megmutatjuk, hogyan használd a Salonic legújabb funkcióját! RAKTÁRKÉSZLET KEZELÉS lépésről-lépésre!

Van szabad 10 perced?! Akkor megmutatjuk, hogyan használd a Salonic legújabb funkcióját! RAKTÁRKÉSZLET KEZELÉS lépésről-lépésre! Ne aggódj, ha belekeveredsz, segítünk! :)

Posted by Salonic - Az új naptárad - Online bejelentkezéssel on Friday, March 8, 2019

#2 VALÓDI PARTNERKAPCSOLATOT ALAKÍTHATSZ

Az időpontfoglalók sikeressége sokszor nem azon áll vagy bukik, hogy mennyire gördülékenyen működnek. Valljuk be, a digitális eszközök kezelése sokunk számára még most is ijesztőek. Hiába egyszerű valami, amint azt gondoljuk, hogy nem értünk hozzá, hajlamosak vagyunk rögtön feladni.

Ezeket a félelmeket felismerve a Salonic a nagyszerű szoftvere mellett egy olyan együttműködési modellt is megalkotott, amiben minden ügyfélnek külön, dedikált kapcsolattartót biztosít. Emellett élő, szakavatott ügyfélszolgálatot üzemeltet, aminek köszönhetően a segítség mindig csak egy karnyújtásnyira, egy telefonhívásra vagy egy üzenetváltásra van tőled a próbaidő alatt és után is.

#3 MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI VENDÉGEIDNEK IS KEDVEZHETSZ

Mi az a szempont, ami a legtöbb esetben képes eltántorítani a szakembereket a digitális technológiák használatától? Egyszerű: az idegennyelvű szoftverek. Természetesen pár angol szó elsajátítása és néhány gondolat rögzítése sokat segít, de egy komplexebb probléma megoldásakor sok értékes perc mehet kárba. De nem a Salonickal!

Ahogyan említettük a Salonic magyar fejlesztés, ezáltal a szoftver is magyar nyelvű – érteni fogod a rendszer parancsait. Emellett külföldi vendégek esetén sem kell pánikba esned. A rendszer angolul, németül, olaszul, oroszul, románul, szlovákul és csehül is kommunikál a vendégköröddel.

#4 KIEMELT FIGYELMET KAPSZ

Mivel a szoftver folyamatosan és intenzíven fejlődik, ezért egyre több funkció van a rendszerben, amiknek kezelése még egy gyakorlottabb felhasználónak is nehézséget okozhat. A Salonic viszont erre is talált megoldást!

Egy innovatív fejlesztés után minden ügyfél számára elérhetőek a cég ingyenes oktatásai, személyes konzultációi. Mi több, a változtatásokról szóló hasznos infókat általában blogbejegyzések és tutorial videók formájában is közli a csapat.

#5 PROBLÉMAMENTESEN HÚZHATOD MEG A HATÁRAIDAT

Alakult már úgy, hogy egy vendégnek nagyon szeretted volna megmondani a véleményedet, de féltél a következményektől? Ismerjük az érzést. Ilyenkor kezdünk el küszködni a “szolgáltató vagyok, nem tehetem meg” frázisokkal. Mint köztudott az elfojtás a lelki egyensúly felborulását eredményezi, ami idővel fizikai problémákat is okozhat.

A Salonic helyetted is segít meghúzni a saját határaidat! A rendszer nyomon követi a vendégeket, mindenki időpontját, lemondását, szolgáltatásait summázza.

Ha bekapcsolod a feketelista-funkciót, beállíthatod, hogy hány “lemondás nélkül nem jelent meg” időpont után tiltsa ki a rendszer az engedetlen vendéget a Salonicodból. Ha ez megtörténik, számára többé nem lesznek elérhetők az időpontjaid, anélkül, hogy magyarázkodnod vagy vitatkoznod kéne.

+1 A bankkártyás előlegfizetésnek köszönhetően, a Salonickal a kárba veszett idődet is honorálni tudod saját magad számára. 😉 Ez is egy opcionálisan választható funkció, amit, ha aktiválsz, eldöntheted, hogy melyik szolgáltatás után és hány százalékot számoljon fel a rendszer.

Kipróbálnád? Íme néhány használati tipp a Salonic 30 napos próbaverziójához!

Mint láthatod, a Salonic tényleg egy szuper alternatíva arra, hogy szakemberként és/vagy üzlettulajdonosként up to date maradj! Ha (egyelőre) elköteleződés nélkül szeretnéd kipróbálni a rendszert, akkor figyelmedbe ajánljuk a 30 napos, ingyenes próbaverziót! Persze, akad hozzá néhány használati tippünk…

…ÍGY LEHET ZÖKKENŐMENTES AZ ÁTÁLLÁS

 • Fejben is szánd el magad a változásra! Készülj fel, hogy a meglévő rutinod most egy új irányt vesz!
 • Fogadd el, hogy az átállás időbe telik! Mindeközben azt is tudatosítsd, hogy a plusz energiabefektetés hosszú távon és triplán is megtérül.
 • Fogalmazd meg előre, hogy mit vársz a Salonictól! Gondold végig, hogy melyik funkciók lendítenék leginkább előre az életed és a vállalkozásod!
 • Készíts ütemtervet az elkövetkezendő 30 napra! Egy egyedi stratégia sokat segít majd abban, hogy ne ússzanak el a díjmentes napok és egy produktív időszak vegye kezdetét.
 • Minden héten gyűjtsd be a kívülállók reflexióit! Kérd meg a bizalmasaid – akár a párod, akár a vendégeid -, hogy számoljanak be arról, milyen hatást gyakorol rájuk a Salonic-használat. Például a magánéleted mennyivel harmonikusabb a folyamatos telefoncsörgések megszűnésével.
 • Kommunikáld a social media felületeiden a változást! A nyílt és őszinte kommunikáció elengedhetetlen lépés. A Salonic foglalási felületének linkje könnyen megosztható, így vendégeid egy kattintás alatt eljutnak a szabad időpontjaidhoz.

KEDVET KAPTÁL?

PRÓBÁLD KI 30 NAPON KERESZTÜL, DÍJMENTESEN!

TOVÁBBI PRO TIPPEK BOGDÁN DÁVIDTÓL:ű

Salonic Facebook-közösség: ahol minden kérdésedre választ kapsz

Szeretnél többet megtudni a Salonicról? Csatlakozz egy kattintással a Salonic.hu Facebook-csoporthoz, ahol első kézből értesülhetsz minden friss akcióról és információról!

TOVÁBBI ELÉRHETŐSÉGEK

SALONIC ONLINE KONZULTÁCIÓ

Forrás és képek: Salonic