Keresés

Így szabadulj meg fodrászként az adminisztrációs terhektől: Salonic & Billingo

Egyre több ügyintéző rendszer jelenik meg az utóbbi időben: Salonic & Billingo.

Ha a vállalkozásodban nincs külön alkalmazott az adminisztrációs feladatok ellátására, akkor szépségipari szakembereként vagy szalontulajdonosként, bizony számos plusz teherrel kell szembenézned! A Salonic online időpontfoglaló rendszer a vendégekkel való kommunikációban már elindított egy technológiai forradalmat, de ezen túl megszámlálhatatlan módon segíti még a szépítészeti szakmában dolgozók életét. Ilyen például a Billingo online számlázó rendszerrel létrehozott integritás is, ami minden időigényes ügyintézés terhétől képes megszabadítani!

Salonic és Billingo kollaboráció

Mi a közös a Salonic és a Billingo rendszerében a két cég között történő együttműködésen túl? Elsősorban az, hogy két olyan nagyszerű és magyar fejlesztésű platformról beszélünk, amely nagy mértékben képes megváltoztatni a vállalkozások, és hogyha még pontosabbak szeretnénk lenni, a fodrászok életét! A Salonic időpontfoglaló rendszerről és a mögötte álló csapatról már sokat meséltünk nektek, hiszen mindig meg tudnak lepni minket valami újdonsággal, amiről általában azonnal be is számolunk. Jelen esetben az alapvető funkcióján felül, olyan feladatok ellátásában is segít, amellyel minden piaci kapcsolatot képes flexibilisebbé tenni. Így jöhetett létre a Billingo online számlázó rendszerrel való együttműködés is, aminek hála, a 2020. július 1-jével, illetve a 2021. január 1-jével történő számlázási jogszabályváltozások sem jelenthetnek plusz adminisztrációs terhet!

Jogszabályváltozások a számlázásban

A Salonic & Billingo kooperáció már önmagában is egy kitűnő lehetőség, de a számlázási kötelezettségek megváltoztatásával még inkább érdemes elgondolkodni azon, hogy a két rendszert közösen használva kipróbáld! Arról már korábban részletesen írtunk nektek, hogy a változások milyen plusz kötelezettségeket vonnak maguk után – ha érdekel, akkor kattints ide -, azonban dióhéjban a legfontosabb információ továbbra is az, hogy minden olyan áfamentes számlát, amit belföldi adóalanynak állítunk ki, be kell küldeni a NAV számára!

FONTOS INFORMÁCIÓ:

Belföldi adóalanynak az olyan cégek és személyek számítanak, akik rendelkeznek céges adószámmal, ami nem összekeverendő az általános adóazonosító jellel!

Ez a jogszabály július 1-jével azonnal hatályba is lépett, ami után két lehetősége maradt a magánválallkozóknak és a cégeknek:

1) kézi számlázás

2) online számlázás

Miért érdemes Salonic-ra és Billingóra váltani?

#1 A duplán végzett adminisztrációs munka elkerülése

A jobszabályváltozás értelmében sehol nincs kimondva, hogy nem lehet továbbra manuálisan számlázni, csupán nem éri meg. Azzal, hogy papíralapon megírod a számlát, majd ezt utána szintén bepötyögöd a NAV rendszerébe is, dupla munkát végzel, mondhatni feleslegesen. A Billingo profilodat pár kattintással képes vagy összekötni a NAV rendszerével, ami azt jelenti, hogy a számlázás alkalmával neked később semmi dolgod nincs, ugyanis a platform automatikusan eljuttatja az adatokat az adóhivatal számára. Éppen ezért, hogyha a Salonic profilod összeköttetésben áll a Billingóval, a Billingo pedig a NAV-val, gyakorlatilag semmi dolgod nincs azon túl, minthogy megírd a számládat – a többit “magától intézik” az erre létrehozott rendszerek.

#2 Januárban további jogszabályváltozás lép életbe

A júliusi változás csupán az első foka volt a jogszabályok módosulásának, 2021. január 1-jétől minden egyes számlát és nyugtát- a magánszemélyek részére kiállítottakat is -, be kell küldeni az adóhatóság részére! Ha a Salonic-ot és a Billingót már most közösen használod, akkor ezzel a változással januártól kezdve sem kell külön foglalkoznod, hiszen a rendszer ezt már előre tudja, és automatikusan dolgozik a háttérben. Ellenben, hogyha a kézi számlázás mellett maradsz, akkor figyelmetlenségből adódó jelentős szankciókkal is számolhatsz! Mit jelent ez pontosan? Ha kézi számlatömböt használsz és 500.000 forint áfaérték alatt számlázol, akkor négy nap áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy feltöltsd a számlákat a NAV-rendszerébe. A határidő elmulasztásával az adóhivatal akár 200.000 forintos büntetést is kiszabhat!

#3 Garanciális szolgáltatások

A Salonic-ban és a Billingóban rejlő potenciál nem csupán a kényelem vagy az egyszerű ügyintézés, hanem az is, hogy mindkét cég mögött egy olyan csapat áll, akik készek arra, hogy garanciális szolgáltatást biztosítsanak. A Salonic azon túl, hogy 30 napos próbaverziót is kínál (aminek használatánál a nulladik perctől kipróbálhatod a rendszer összes funkcióját), panasz vagy elégedetlenség esetén képes pénzvisszafizetési kötelezettséget is vállalni! A Billingo hasonló elvek mentén működik. Ha például mulasztás miatt a NAV büntetést szab ki a Billingo ügyfelére, és ez a mulasztás egy rendszerhiba miatt keletkezett, a cég átvállalja a szankció összegét. Ez mindkét esetben ugyanazt jelenti: 100%-os biztonságban érezheti magát minden Salonic és Billingo partner!

A Salonic és Billingo összekötés előnyei:

#1 egyszerű kezelés: az összekötés pár kattintással elvégezhető

#2 a szolgáltatás végeztével azonnal képes vagy számlát kiállítani a vendégednek

#3 a kiállított számlát e-mailben is továbbítani tudod

#4 az adminisztrációs idő lecsökken, mivel csak egy felületet kell használni a számlázás lebonyolításához

Így kapcsold össze a Salonic és Billingo rendszert!

A Salonic-Billingo összekötéséről szóló blogbejegyzéshez kattints az alul feltüntetett linkre, ahol szöveges és képes formában is érthetően megtalálod az ehhez szükséges lépéseket:

HTTPS://WWW.BILLINGO.HU/BLOG/OLVAS/2021-TOL-MAR-MINDEN-SZAMLAT-LATNI-FOG-A-NAV

Próbáld ki a Salonic-ot 30 napon keresztül ingyen!

Felkeltette az érdeklődésedet a Salonic és a Billingo világa? Akkor ne habozz, a következő képre kattintva, azonnal elirányítunk a próbaverzió teszteléséhez:

Forrás: Salonic és Billingo

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)