Keresés

Egy profi szalon profi időpontfoglalót használ @Salonic vendéginterjú

Újabb sikertörténet következik: Salonic vendéginterjúval jelentkezünk!

Abban, hogy egy termék vagy szolgáltatás kiemelkedővé váljon, szükség van az olyan véleményekre és tapasztalatokra, amelyek profi szakemberektől érkeznek. Hortobágyi Kászon, a Close to you szalonok tulajdonosa egy nap úgy döntött, hogy a Salonic időpontfoglaló rendszere mellett rakja le a voksát, és ezt azóta is az egyik legjobb lépésének tartja. Ismerd meg Kászon történetét, avagy, hogy miért választotta a magyar fejlesztésű online rendszert! Salonic vendéginterjú következik.

Egy színvonalas fodrászüzlet-hálózat sikeres üzemeltetése több komponensű feladat. Nem elég, hogy frekventált helyen vannak az üzletek, profi a marketing és magasan képzett szakemberek dolgoznak benne prémium minőségű anyagokkal, elengedhetetlen az a folyamatos szívvel-lélekkel végzett munka is, melynek köszönhetően a vendégek hűségesen visszajárnak, valamint a munkatársak szakmailag és emberileg egyaránt a helyükön érzik magukat. Az emberi faktor szem előtt tartása mellett, rendszeres és összetett adminisztráció áll egy jól működő üzletláncolat mögött, melyben egy online rendszer hatalmas segítséget jelent.

Close Pest enteriőr

Hortobágyi Kászon a Close to you szalonok tulajdonosa és fodrásza két kiemelkedő okból döntött a Salonic mellett:

Az egyik a fenntarthatóság elve, hiszen a Salonic 100%-ban magyar termék és szolgáltatás.

“Nekem fontos, hogy támogassuk azokat a hazai vállalkozásokat, akik valami jót tesznek.”

A másik döntő indok a Salonic csapatának közvetlen, segítőkész és felelősségteljes hozzáállása volt.

“Dávid korrekt és hiteles ember, figyelmesen kezeli a partnereket. Az üzletvezetőim igényeit, ugyanolyan komolyan veszi, mintha én kérném azokat. Minden speciális kérésünket megoldotta a rendszer használata során. Az ilyen jellegű hozzáállás manapság rendkívül ritka és becsülendő. A munkám során az egyik legfontosabb számomra, hogy jó emberekkel vagyok üzleti és emberi kapcsolatban.” – fejtette ki Kászon.

Kíváncsi vagy a Close szalonok történetére és, hogy mi történt a COVID-19 alatt? Olvasd tovább interjúnkat!

Először a Close Pest fodrászszalon nyílt meg három fodrásszal, ahol közel 10 évig könyvben, papíron vezették az időpontokat. Majd sorra indult a Close Buda és a Close Mini, ahol mára 20-22 szakember is dolgozik. Egy időben Google naptárba írták az időpontokat, de mivel több fodrász felváltva dolgozott az üzletekben, hamarosan átláthatatlanná vált a rendszer. A vendégadatokat egy összetett Excelben vezették, a raktárkészletet pedig egy külön táblázatban. Túl sok felülettel kellett dolgozni, a vendégek pedig hiányolták az online időpontfoglalást. Ezért Kászon úgy döntött, átfogó megoldást keres.

A Salonicra Vince, a Close Buda üzletvezetője talált rá, ebben a szalonban rövidesen tesztelni kezdték a rendszert. Az egész csapat oktatásban részesült, hogy mielőbb élesben is használni tudják a Salonicot, és elindulhasson az online bejelentkezés. Szépen lassan mindhárom szalon áttért a Salonicra, kialakítva egy egységes, jól átlátható kezelőfelületet. Ehhez először néhány speciális fejlesztésre volt szükség, mert az üzletek belső működésére kellett szabni a rendszert.

Close Buda enteriőr

A Salonic a COVID-19 okozta fejetlenséget is nagyszerűen áthidalta

“Nem volt egyszerű, de megcsináltuk!” – emlékezett vissza Kászon a 2020-as tavaszi időszakra.

“1 hónapra az összes üzletünket bezártuk, közel 600 időpontot mondtunk le, miközben vezetőként igyekeztem kollégáimban tartani a lelket. A fodrászokkal alkotói közösségként működünk, ami azt jelenti, hogy közös költségvállalást fogadtunk. Eleinte nagy volt az ijedtség, de végül sikerült higgadt és jó döntéseket hoznunk. Büszkén mondhatom, hogy a COVID-19 válság ellenére az összes Close szalonban dolgozó kollégát meg tudtam tartani.”

Kászon azt is elmondta, hogy nagyon figyelmes és bátor hozzáállásnak tarja a Salonic 3 hónapos díjfizetési moratóriumát, mely hatalmas támogatást jelentett a kritikus időszakban. A Close szalonok összes időpontja a Salonic digitális naptárában volt, vendégadatokkal és elérhetőségekkel ellátva, így a recepciósok gyorsan értesíteni tudtak mindekit, a rendszerből küldhető hírlevél formájában. Mivel előre nem tudták meddig kell zárva tartaniuk, első körben lemondták az időpontokat, és biztosították a vendégeket, hogy amint újra dolgozhatnak, megnyitják az online időpontfoglalás lehetőségét. Amikor több hét elteltével erre végre sor került, a fodrászok naptára fél nap alatt betelt.

Először csökkentett munkarendet alkalmaztak, vagyis hetente egy napot dolgozhatott minden fodrász üzletenként. A Salonic könnyen testre szabható naptárának köszönhetően, a szakemberek “új beosztásának” időpontjai azonnal láthatóvá váltak az online foglalási felületen, így pillanatok alatt elkeltek a szabad helyek. Amikor újra indult az élet, mindenki fellélegzett, mert soha nem látott vendégáradat vette ostrom alá a fodrászszalonokat. Egyszerre érkezett meg a visszajáró és az új vendégek hada, ami az átmeneti bevételkiesés után jól jött a szakembereknek és a szalonoknak egyaránt. A nyári hónapok elteltével a Salonic kimutatásaiból tisztán látszott, hogy milyen arányban tértek vissza a törzsvendégek, és mennyi új vendég érkezett.

Close Mini enteriőr

Második hullám és karrierépítés

Kászon két dolgot emelt ki, amiért igazán hálás a Salonic komplex, ám könnyen kezelhető rendszerének.

1) Amikor megérkezett a második hullám, ismét csökkent az időpontfoglalás és kevesebb lett a vendég a szalonokban. Ám a Salonic kimutatásoknak köszönhetően Kászon tökéletesen le tudta modellezni kollégái számára, hogy az átmeneti pangást, mozgalmas napok és rekord bevétel követi majd. Ahogy ez már tavasszal is megtörtént, a vendégek visszatérnek, aggodalomra semmi ok, csak türelmesnek és kitartónak kell lenni!

2) Üzlettulajdonosként és mentorként Kászon számára nagyon fontos, hogy motiválni tudja kollégáit. Ebben is segítségére van a Salonic, mely rögzíti, hogy melyik munkatársnak hány időpontja van, és milyen arányban tudja megtartani vendégeit. Ha a számok valakinél azt mutatják, hogy nehezen alakul ki visszatérő vendégkör, akkor közösen új “akciótervet” alakítanak ki, és megkeresik, hogy mely dolgokon kell javítani a szakembernek, hogy vendégei hűségesek maradjanak hozzá.

Hosszasan tudnánk még sorolni a rendszer adta lehetőségeket, mert Kászon nagyon tudatosan és körültekintően használja a Salonicot, és szívén viseli a szalonok valamint a fodrászok sikerét. Egy dologban biztosak lehetünk, hogy ahol profi szakemberek dolgoznak és előremutató szalonmenedzsment van, ott a Salonic online időpontfoglaló– és vendégkezelő rendszer a legjobb választás. Azáltal, hogy hatékonyan támogatja a fodrászok mindennapos munkáját, képes még tovább emelni a szolgáltatások színvonalát.

Kedvet kaptál a Salonic időpontfoglaló rendszeréhez?

Próbáld ki most, igényelj 30 napos ingyenes próbaverziót, és pörgesd fel a szalonmunkát! Kattints a képre, és azonnal elirányítunk a regisztrációs platformra!

Szöveg: Salonic

Képek: Hortobágyi Kászon