Keresés

Válságban is eredményesen: a digitalizáció pozitív hatásai a szépségiparra

Nehéz időkben is eredmények érkeznek: Salonic digitalizáció.

A koronavírusjárvány érkezésével egy mondhatni új időszámítás kezdődött mindenki életében. A kezdeti bizonytalanságot és félelmet idővel csitították a meglévő tapasztalatok, miközben az egyes vállalkozások, márkaképviseletek egytől-egyig a fejlődésnek és a közösség összekovácsolásának szentelték a felszabadult idejüket. Így jöhetett létre az Online Beauty Fesztivál is, amelynek keretében rábukkantunk egy igencsak tanulságos LIVE-videóra, amely a “Válságban is eredményesen a digitalizációval” címet viselte. Útravalóként összegyűjtöttük az élő beszélgetés legfontosabb üzeneteit, hogy hitet és erőt adjanak nektek a második hullám átvészelése közben!

A jelenlegi vállalkozások eredményességéhez elengedhetetlen a digitalizáció

A COVID-19 járvány előtt sem győztük már hangsúlyozni a digitalitás pozitív hatásait. Akkor is tisztában voltunk vele, hogy ez sokaknak egy hatalmas lépésnek számít, de csak bátorítani tudtuk azokat, akikben már ott pislákolt a komfortzónából való kiszakadás reménysugara. Az Online Beauty Fesztivál szervezésében ez a topik is előtérbe került, a koronavírus helyzetre specializálva. Az élő videóban

  • Balla Ágnes, a Health and Beauty Business Média Kft. ügyvezető igazgatója,
  • Kiss János Balázs, a Salonic digitális időpontfoglaló rendszer operatív vezetője,
  • Bogdán Dávid, a Salonic digitális időpontfoglaló rendszer megálmodója, tulajdonosa és fejlesztője,
  • Györffy Ildikó, mesterkozmetikus,
  • Siklós Júlia, sminktetováló

beszélgettek. A diskurzus minden perce tanulságos volt, hiszen markánsan érezhető benne, hogy legyen szó a szépségipar bármely területéről, két dologra mindenképp szükség van ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres maradjon: digitalizációra és a folyamatos kommunikációra!

A beszélgetés résztvevői: Balla Ágnes, Kiss János Balázs, Bogdán Dávid, Györffy Ildikó, Siklós Júlia

Salonic, digitalizáció, szépségipar, avagy 5 motiváló gondolat a koronavírus idejére

A nehéz időszakok mindig nagy kihívásokkal, ezáltal pedig jelentős önmegvalósítási vágyakkal párosulnak. Nem mindegy, hogy átvészelni, vagy éppen átszárnyalni szeretnénk az embert nem kímélő helyzeteket. Egy biztos, hogyha mosollyal az arcunkon szeretnénk kisétálni a csatatérről, meg kell tanulnunk a rosszban is megtalálni a legjobbat, és a kreatív, konstruktív önképünket!

Györffy Ildikó és Siklós Júlia két elszánt női vezető, akik ebben a vészterhelt időszakban sem hagyták, hogy a vállalkozásukat megbélyegezze a járványhelyzet. Felismerték, hogy a hullámvölgyeket a digitalizáció és kommunikáció erejével lesznek képesek átvészelni, ezért fordultak a Salonic online időpontfoglaló rendszer felé. Hírlevelek formájában hetente minimum egyszer felkeresték a vendégkörüket, hogy tájékoztatást adjanak jelenlegi helyzetükről és összekovácsolják az embereket. Ildikó végül arról számolt be, hogy ennek köszönhetően május közepén, a szalon újranyitás bejelentése után két órával, egy hétre előre megtelt a naptárjuk. Lenyűgöző, nemde?

#1 MERD ÁTLÉPNI A HATÁRAIDAT!

A válsághelyzetben való sikeres fellépés első szabálya, hogy megszabadulj a fejedben létező, gátló gondolatoktól! Júlia a beszélgetés során elárulta, hogy mindig szkeptikus volt a digitalizációval szemben, a megszokások emberének tartja magát, aki fél a változásoktól. A kényszerhelyzetben mégis úgy érezte, szüksége lesz valami újra, és ahogyan ő fogalmazott “a komfortzónából való kilépés hozta létre az új komfortját”.

#2 TEREMTSD MEG A SZENTIMENTÁLIS ÉS A MATERIÁLIS CÉLOK HARMÓNIÁJÁT!

Sikeres üzletvezetőként ne hagyd, hogy kizárólag az érzelmeid vezéreljenek! Ildikó a videóban elmesélte, hogy amikor belevágott a saját szalonjának a menedzselésébe, kizárólag a szakmai identitás megteremtésével és az alázatos munkával foglalkozott. Egy nap azonban rájött, hogy valami hiányzik, szükség van a “piszkos anyagiak” végiggondolására is, azaz annak a tervnek az elkészítésére, amelyben pontos számvetés készül arról, hogy

  • mennyi pénz áll a rendelkezésére,
  • hol van az az összeg,
  • és hogy mindezek tudatában milyen módon tud még több profitot termelni.

A Salonic a nap 24 órájában a partnerei rendelkezésére áll, segít az üzleti terv megalkotásában. Ez sem bizonyít mást, minthogy a digitalizáció elengedhetetlen ahhoz, hogy összefogja a “csapongó érzelmeket”.

#3 FOLYAMATOSAN ÉPÍTSD, ÉS TARTSD FENT A BIZALMAT!

A LIVE-beszélgetés egyik legszimpatikusabb és legsarkalatosabb pontja a vendégkörrel való bizalomépítésre fókuszált, amelyet a karantén időszakban nem lehetett másképp működtetni, mint online. Ezzel kapcsolatban mindkét szépségipari szakember hasonlóan nyilatkozott, nem győzték kiemelni a Salonic hírlevél funkcióját. Azért tartották kifejezetten fontosnak, mert így hosszabban, de mégis lényegretörően tudták tájékoztatni vendégkörüket a háttérben zajló folyamatokról: például, hogy miként készülnek az újranyitásra, milyen óvintézkedéseket tesznek, hogyan építik a business-t a kényszerpihenő alatt. A szolgáltatási lehetőséget, azért tartották/tartják nagy horderejűnek, mert mindehhez elég legfeljebb fél óra, és mégis másodpercek leforgása alatt értek/érnek el mindenkit.

#4 MINDIG TARTSD SZEM ELŐTT, HOGY A MÉLYPONT NEM KIZÁRÓLAG KUDARCÉLMÉNY!

Az élő videót Kiss János Balázs moderálta, aki külön kitért a kudarcok megélésére is. Szándéka ezzel az volt, hogy a befogadó számára is azonnal érthetővé váljon, hogy ez a két szakember nem kizárólag azért tart magas színvonalon, mert sosem érték őket nehézségek, sőt. Ildikó és Júlia is arról számolt be, hogy a kudarcok tereltők őket abba az irányba, hogy merjenek változtatni, éljenek a meglévő lehetőségeikkel! Ildikónak ideiglenesen el kellett bocsájtania egy alkalmazottját, amely pszichésen is embert próbáló feladat, Júliának pedig szembe kellett néznie azzal, hogy az egy éve épülő új szépségszalonja az összes tartalékát felemésztette, így a kényszer időszakra nem tudja fizetni kollégáit. Végül mindketten megoldották az akkor kilátástalannak tűnő helyzetet, és emberségből is ötösre vizsgáztak.

#5 KERESD AZ ALTERNATÍVÁKAT, AKKOR IS, AMIKOR AZT GONDOLOD NINCS TÖBB A TARSOLYODBAN!

Erre a gondolatra azonnal egy dologgal lehet csak reagálni: felejtsd el, hogy nincs tovább – mindig van több, mindig van más lehetőség! Természetesen ehhez el kell engedned a régi szokásaid egy szeletét, amely egy kicsit mindig ijesztő. Ez az állapot azonban csupán addig tart, amíg nem lépsz a tettek mezejére! A határaid eltörlését követően száz másik kapu nyílik ki előtted. Az otthoni karanténben például Júlia bevállalt egy élő sminktetoválást úgy, hogy abban minden kockázat benne volt, például az idősebb bőr reakciója a beavatkozásra. Ezt a folyamatot ott és azokban a pillanatokban 300 ember nézte végig, ami nem kis izgatottságra ad okot, még egy profi szakember esetében sem. Az eszközök tehát adottak, élj velük!

A beszélgetésről még hosszasan írhatnánk, de a legjobb, hogyha te magad is végighallgatod, hogy még inkább tudj azonosulni! 🙂

Válságban is eredményesen a digitalizációval

🔥 Az elmúlt pár hónap egy világot döbbentett rá, hogy manapság az online jelenlét szinte elengedhetetlen. Bármi történhet, ami egy pillanat alatt felülírhatja vállalkozásunk teljes működését, kivéve ha van mögöttünk egy stabil, biztonságos és megbízható ONLINE rendszer. 🔥 Ma megtudhatod, hogyan segíthet a Salonic online időpontfoglaló rendszere átvészelni egy nehezebb időszakot?! 🔥 ÉLŐ kerekasztal beszélgetés a Salonic elégedett ügyfeleivel, Györffy Ildikó kozmetikussal és Siklós Júlia sminktetoválóval.

Posted by Salonic - Az új naptárad - Online bejelentkezéssel on Thursday, November 12, 2020

Képek: itt, itt, itt