Keresés

UV-hajfestés, avagy egy mindennapos fesztiválhangulat

intro

Amikor azt mondjuk, hogy napjaink fodrászati szolgáltatásai már minden igényt képesek kielégíteni, akkor komolyan is gondoljuk. A Fodrászinfó oldalán mindig beszámolunk az aktuálisan felkapott trendekről, amik olykor a szalonbarát megoldásokat, míg más esetben az extravagáns lookokat népszerűsítetik. A most következő cikkünk tagadhatatlanul az utóbbi tábor rajongóinak kedvez, pontosabban azoknak, akik az év 365 napján szeretnek fesztiválhangulatban tobzódni. Figyelem: UV-hajfestés “rovatunk” következik, bemutatófodrászunk pedig Baranyai Krisztina!

A minimalista lookoktől a sötétben világító hajfestékig

Napjaink frizuraideáljai még mindig a modern természetességet, letisztultságot hangsúlyozzák, de vannak esetek, amikor a trendek épp az ellenkezőjét bizonyítják. Teljesen érthető, hiszen milyen unalmas lenne a világ, hogyha mindenki ugyanúgy nézne ki, és kizárólag csak egy stílusirányzatért rajongana. Ennek köszönhetően 2022-ben a minimalizmus határait elhagyva, pillanatok alatt találjuk magunkat egy egészen új érában, amiben a sötétben világító hajfestékek játszák a főszerepet.

Az UV-hajfestés szupersztárjai az Alfaparf rEvolution termékcsaládjának tagjai, amiknek már neve is elárulja “lázadó jellegüket”. A hajfestékeket használva az eredmény minden esetben egy nagyon intenzív árnyalat, ami valljuk be, közel sem hétköznapi. Vibrálnak, tele vannak élettel, míg az éjszakát járva UV-fényben a neon árnyalatok pompájában úsznak. Az biztos, hogy ez az irány attraktív és egyedi, de vigyázni kell vele, hiszen a “tudni kell viselni” szabálya itt különösen fontos. Mi elsősorban fesztiválarcoknak, és az olyan karaktereknek ajánljuk a kipróbálását, akik nem ijednek meg a drasztikus változtatásoktól, mi több, épp ez adja számukra az adrenalint.

Kíváncsiak voltunk, hogy egy ilyen frizura elkészítése mit is jelent egy fodrász számára, és hogyan kell elképzelni. Így találtunk rá Baranyai Krisztinára, a Never Ending Beauty szalon tulajdonosára, aki már másodjára tesztelte az UV-hajfestést egy bevállalós vendége kérésére. Izgalmas kis step by step következik, maradj velünk!

Egy UV-hajfestés lépésről lépésre Baranyai Krisztinával*

* A cikk további részében Baranyai Krisztina szavait tolmácsoljuk.

KIINDULÁSI ALAP

Hanna pont egy hónapja volt nálam először. Akkor az egész haját elő kellett készítenem a színezésre, most viszont látható, hogy mennyit fakult a szín, mióta megcsináltam neki ezt a vagány, nem mindennapi hajszínt. Bevallom őszintén, még én is megirigyeltem a végeredményt!

STEP 01

Első lépésként felvittem a vendégem hajának a tövére az általam használt Gold prémium kategóriás szőkítő keverékét. Miután letelt a hatóidő, megmostam a haját figyelve arra, hogy ne maradjon sehol a fejbőrön a korábban felkent anyagból. Repair balzsamot használtam a hajszerkezet lezárására és ápolására, amit végül alaposan leöblítettem. Mindezek után megszárítottam a hajat.

STEP 02

Ezt követően a hajtő színét vittem fel, majd visszafelé haladva a hajhosszra is elkezdtem felkenni az anyagot. Az ujjaimat használva átmenetet képeztem a két szín között, és így haladtam a fejtetőig. Közben nagyon ügyeltem arra, hogy véletlenül se érjek hozzá a pink színnel a sárgához – minden tincs után letöröltem a kesztyűimet.

FESTÉK HATÓIDEJE: a fizikai színező hatóideje általában 20 perc. Én minimum 30 percet szoktam fent hagyni, mert már magamon kipróbáltam – ha tovább fent marad a festék, akkor csak élénkebb és tartósabb lesz az eredmény.

STEP 03

Mivel vendégem haját már korábban megmostam, így csak addig öblítettem a haját, amíg eresztette a színt. A fejbőrön érdemes kicsit átdörzsölni, ezért ilyenkor balzsammal szoktam masszírozni a fejbőrt, majd a folyamat végén öblítem le a hajat. Saját tapasztalatból mondom, hogy így nem fogja össze az egyik szín a másikat, még akkor sem, ha például szőke árnyalat van mellette.

UV-HAJFESTÉS VÉGEREDMÉNYE

NÉZD MEG A VIDEÓT IS – ELKÉPESZTŐEN MENŐ:

Forrás és képek: Baranyai Krisztina