Keresés

Skinfaded Texture Crop – Klasszikus, mégis forradalmi

STEP BY STEP: Skinfaded Texture Crop a WAHL márkanagykövetétől.

Jürgen Niederl-nel, A WAHL márkanagykövetével, a Skinfaded Textured Crop frizura létrehozójával együttműködve elkészült egy újabb férfi hajvágás step by step. Ezt nézd!

Skinfaded Texture Crop férfi hajvágás

A Skinfaded Texture Crop továbbra is az egyik legnépszerűbb férfi hajvágási stílus. Ez nem is csoda, hiszen ez a vágás modern, városi és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Története az 1960-as évekre nyúlik vissza, amikor Vidal Sassoon (angol fodrász és üzletember) forradalmasította a fodrászipart a legelsőnek mondható progresszív férfi és női hajvágásokkal.

A Crop forma tökéletes azoknak a férfiaknak, akik menő frizurát szeretnének, anélkül, hogy sokat vesződnének a formázással. Ez inspirálta Jürgen Niederl-t (Holy Tiger Barbershop, Graz), a WAHL márkanagykövetét, hogy megalkossa a Skinfaded Texture Crop frizurát. Ahogy neve is jelzi, erősen stilizált textúrák jellemzők, leginkább a fejtetőn.

A borotvált nyak és oldalsó területek szintén feltűnő részei a frizurának. A pontosság kulcsfontosságú, mivel a frizura hatása a tökéletes átmenten és a pontos kontúrvonalakon múlik. A megfelelő eszközök kiválasztása is elengedhetetlen a stílus minőségének megőrzéséhez.

„Ami az eszközeimet illeti: nem kötök kompromisszumot!” – mondja Jürgen Niederl.

Ehhez tartva magát döntött úgy, hogy a híres WAHL 5 Star Edition termékcsalád vadonatúj WAHL CORDLESS LEGEND-jét használja a haj megalkotásához. Míg az átmeneteket a WAHL CORDLESS MAGIC CLIP segítségével hozta létre, addig a kontúrokat a WAHL CORDLESS DETAILER LI-vel szabta. Ez az eszköz a pontos részletek létrehozására alkalmas T-pengével rendelkezik. Az új WAHL BARBER DRYER eszközt pedig a formázás során használta.

A Skinfaded Texture Crop tökéletes megjelenéséhez a WAHL létrehozott egy step-by-step útmutatót. Ez lehetővé teszi a fodrászok és a barberek számára, hogy a szalonokban egyszerűen megalkothassák ezt a frizurát.

VIDEÓ A HAJVÁGÁSRÓL

STEP-BY-STEP ÚTMUTATÓ A SKINFADED TEXTURE CROP LÉTREHOZÁSÁHOZ:

STEP 1: Hozz létre egy patkó alakzatot a hajvonalban a fej tetején.

Step 1

STEP 2: A halántéktól indulva a CORDLESS LEGEND segítségével (zárt pengékkel) csinálj egy vízszintes alapvonalat a nyakszirt csontig. Ezt mindkét oldalon végezd el.

Step 2

STEP 3: Részletekben dolgozz a hajon, vízszintes és átlós irányban a halántéktól a fej hátsó részéig.

Step 3

STEP 4: Helyezd két ujjadat a fül fölé és alkoss egy határozott vezető vonalat a teljes fej körül a CORDLESS DETAILER LI segítségével.

Step 4

STEP 5: A CORDLESS MAGIC CLIP és a 3 mm-es fej használatával finoman hozz létre egy egybefüggő átmenetet. (Nyitott és zárt penge, az átmenet tökéletességéig.)

Step 5

STEP 6: Finomítsd az átmenetet a CORDLESS LEGEND és nyitott pengék segítségével.

Step 6

STEP 7: Hozz létre egy sugaras metszetet fültől fülig, majd pontvágásos technikával dolgozz függőleges irányban 90 fokos szögben, a fej hátsó részétől a fejtetőig. Ugyanezzel a technikával vágj függőlegesen és átlósan is.

Step 7

STEP 8: A CORDLESS LEGEND használatával adj textúrát a hajnak a peremterületen, pontvágásos technikával.

Step 8

STEP 9: Borotváld le a szakállt a CORDLESS DETAILER LI-vel.

Step 9

STEP 10: Végül a BARBER DRYER segítségével add meg a hajnak a kívánt formát, majd egy matt hajformázó terméket is vigyél fel.

Step 10

Íme a végeredmény:

Skinfaded Texture Crop step by step

A szöveg forrása: WAHL

Ha hasznosnak találtad a cikket, a lájkot és a megosztást megköszönjük! 🙂

Haj: Jürgen Niederl

Step-by-step fotók: Lex Karelly