Keresés

5 jel, hogy a gyereked biztosan fodrász lesz!

Mi utalhat arra, hogy a kis utódod is fodrász lesz? Mutatjuk a jeleket!

Mi leszel, ha nagy leszel? Egészen biztosan fodrász! Ha a kisgyereked ebben nő fel, bizony benne van a pakliban, hogy már egész pici korában erről kezd álmodozni. Íme 5 jel, hogy a gyereked biztosan fodrász lesz!

5 jel, hogy a gyereked biztosan fodrász lesz!

Biztos mindenki emlékszik, hogy kiskorában próbálgatta a különböző szakmákat, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Leültettük a plüss állatainkat sorban, majd órát tartottunk nekik, mintha tanárok lennénk. Vagy különböző különleges sársütiket gyúrtunk, hogy egyszer, ha nagyok leszünk, mi is mesterszakácsok leszünk. De mi történik, ha egy csöppség titokban fodrász akar lenni? Bizony ennek is vannak jelei, úgyhogy nézzük, mik is azok, amik erről árulkodnak.

1. A gyerekünk csoda hajakat készít – mindenkinek

Előfordulhat, hogy a gyerekünk otthon bizony minden szabadidejében a mi hajunkat fésüli, és különböző fantasztikus hajkölteményeket varázsol nekünk. Remélhetőleg az összes színes hajcsatját és hajgumiját felhasználva. A végén pedig egy merő kóc lesz a hajunk. Esetleg apu vagy öcsi, vagy bátyus hajában is hasonló kavalkádok fordulnak elő. Rosszabb esetben a kutya vagy macska szőrében is. Ilyenkor biztosra vehetjük, hogy a csemeténktől nem áll távol a fodrászkodás. De semmi gond, nem kell megijedni, ha tükörbe nézve Lady Gaga is megirigyelné a frizuránkat, ez azt jelenti, a gyerkőcünk bizony kreatív szellem.

2. A gyerekünk imád fodrászhoz járni

Ha a gyermekünk bizony minden héten fodrászhoz akar járni, és megint egy új frizurát csináltatni, akkor bizony az is árulkodó. Itt az ideje felismerni, hogy a kis leendő fodrásznak bizony az jelent örömöt, ha a fodrászatban lóghat és nézheti az eseményeket. Ám ha magunkkal visszük minden alkalommal gyermekünket, akkor egyrészt szóljunk erről fodrászunknak, másrészt ügyeljünk a gyerekre, hiszen nagy galibát is tud okozni egy állandóan izgő-mozgó, felfedező csemete.

3. A fodrászatban be nem áll a szája

Ha egyszer ott vagyunk a fodrászatban, akkor jönnek a kérdések. Ezt miért úgy kell csinálni? Most miért történik ez? Miért lesz szőke a néni? Mit kennek a fejére? Én is kipróbálhatom? Akár nem csak nekünk, hanem a fodrászunk felé is irányulhat ez a kérdés lavina. Semmi baj nincs ezzel. Csak kíváncsi. Ha nagyon belelkesedik, még be is áll hajat söpörni. Kis segédekre mindig szükség van, nem?

4. Ollót és fésűt kér karácsonyra a gyermek

Mi más lehetne számára a legjobb karácsonyi ajándék, ha nem egy fodrászkészlet? Teli fésűvel, kis kütyükkel, és esetleg egy tompa ollóval? Így már egészen biztos, hogy az egész család minden nap szuper frizurával mehet majd suliba vagy éppen dolgozni. Ráadásul mivel jobban ismeri a trendeket, mint mi, biztosak lehetünk abban, hogy az aktuális divatnak megfelelő frizurákat fogjuk tőle kapni. 🙂

5. A konyhai olló mindig bevetésben

Ha arra ébredünk, hogy a csemeténk egy konyhai ollóval közeledik felénk, akkor nem megölni akar, csak új hajat varázsolni. Méghozzá valami nagyon avantgárdat, ebben már az első pillanatban biztosak lehetünk. Ha mi nem vagyunk elég bevállalósak, akkor dugjuk jól el az ollókat és keressünk egy fodrász sulit már most a gyermekünknek.

Szöveg: Kristóf Anikó

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)