Keresés

A Dyson korszakos fejlesztései és jövőképe

Ha innováció, akkor Dyson.

Fodrász berkekben, ha meghalljuk a Dyson nevét, azonnal egy újabb csodamasinára gondolunk, mert a Dyson név összekapcsolódik az innovációval. A napokban – kiemelve a korszakváltást – kicsit bővebben nyilatkozott a cég a 2030-ig tartó időszak fejlesztéseiről, amit most veletek is megosztunk.

A Dyson korszakos fejlesztései és jövőképe

A cég hőskorában, a 90-es években a légáramlás szakértőikén, a fizika eredményeit használva, elsőnek a porszívó tökéletesítésével érték el, hogy mindenki összekapcsolja a márka nevét az innovációval és az igényességgel. Majd tovább kutatva, még mindig a légáramlat új alkalmazási területeit keresték, elég, ha mi csak a hajszárításra gondolunk.

Azóta számos eszközt fejlesztettek a tökéletesség igényével. De a névadó tulajdonos, James Dyson most szükségét érezte, hogy rámutasson, hogy a cég fejlesztőmérnökeivel egyetértve, véleményük szerint új korszak kezdődik a háztartási és professzionális gépek fejlesztésében, mivel a fizika vívmányai mellett a gépekkel történő kommunikáció terén nagy hangsúlyt kapnak a szoftverek és mobileszközök, az alkalmazások és a robotika fejlesztése.

Jövőbe mutató, jelenkori titkos fejlesztések a Dyson központban

Az újonnan kialakított eszközök beágyazott szoftverei és a mobileszközök kommunikációja lehetővé teszi a távvezérlést és az adatok továbbítását, cseréjét. Mindennek kettős haszna van: nem kell a például a porszívót fel-alá kísérgetni, mivel vezérelhetjük a mobiltelefonokról, de például az új háztartási vagy professzionális gépünk, a használatra vonatkozó adatok továbbításával, az új igények szerint lehetővé teszi, hogy a gyártó továbbfejlessze a gépet vagy szükség esetén megjavítsa azt.

Ez az összefoglaló felvázolta, hogy merre felé tart a Dyson, egy kis bepillantást nyerhettünk a szakmai kutatóbázis egyelőre titkos tevékenységébe, melyet az érdeklődők itt nézhetnek meg: itt!

A Dyson új, légtisztítós fejhallgatót dobott piacra: DYSON ZONE

Térjünk át az aktualitásokra: az imént felvázolt jövő máris elkezdődött, megismerhetünk egy olyan fejlesztést, ami december elején már kapható lesz és, mely az új, az imént felvázolt elvárások jegyében született. Aki a 3. évezred szennyezett levegőjű, zajos és világjárványokkal terhelt környezetében él, szó szerint életbevágóan fontosnak találhatja ezt az fejlesztést.

Képzeljetek el egy olyan eszközt, amivel út közben is kiváló minőségben hallgathatjuk a zenéinket, kiszűrjük az ártalmas zajokat, ugyanakkor a környezetünkből (legyen ez akár az óriási lég- és zajszennyezéssel terhelt tömegközlekedés, belváros vagy munkahely) megszűrt, tisztított levegőt szívhatunk be. És ha ez még nem lenne önmagában elég vonzó, nem fertőzhetnek meg és te sem fertőzöl meg másokat a levegőn keresztül, hiszen a beszívott levegő szűrt, tisztított levegő. Nem borzolom tovább a kedélyeket, ez az eszköz, a Dyson Zone, egy multifunkcionális fejhallgató, légszűrő maszkkal felszerelve.

Mintha a jövőből kapnánk ezt a készüléket egy időutazásban. Mivel a szépségiparban dolgozunk, nekünk az is fontos, hogy hogy néz ki. Vessetek egy pillantást a fotókra.

Szuper formatervezés és nagyon sok fejlesztés és tesztelés eredménye a termék. A működési elve – röviden összefoglalva – levegőtisztítás, zajszűrés és zenehallgatás egyetlen fejhallgatóban és a hozzá kapcsolódó maszkban. Ez a DYSON ZONE.

Két kompresszorunk van, amelyek a fülkagylóban ülnek. Ezek a kompresszorok forognak, ami levegőt szív be. Ez a szűrő eltávolítja a levegőből a részecskéket és a káros gázokat. A megtisztított levegő az elülső szemellenzőn keresztül áramlik lefelé. A tiszta levegő körbejár, majd kilép a szemüvegen keresztül. A felhasználó kap egy zónát, amelyben tiszta levegőhöz jut, egy saját, tiszta levegős buborékot, amelyben egészségesen lélegezhet. Nagy eredménye a hatéves munkának, hogy a légszennyezési és zaj adatokat a mobileszközön, az applikáción keresztül valós időben láthatjuk.

A robotika a jövő a Dysonnál is

Remélem, sikerült kedvet csinálnom a levegő- és zajszűrős multifunkcionális fejhallgatóhoz, mely az egészségünket is védi, pótolhatja a maszkot, és a közlekedés, munkavégzés ideje alatt is biztosíthatja a jó zenéket. Hamarosan megtudhattok róla még többet.

Képek: Dyson

Ha tetszett a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást!