Keresés

Ki az a Frohner Ferenc?

Ki az a Frohner Ferenc? Tudd meg velünk!

A Fodrászinfó Podcast elindulásával egy új formátum mellett új ötletek is születtek a fejünkben. Ezúttal azt tűztük ki célul, hogy létrehozunk egy hazai fodrász arcképcsarnokot, amelyben saját életútjukon keresztül, Magyarország kiemelkedő szakembereit ismerhetitek meg. Érdekesebbnél érdekesebb történeteket elevenítünk meg előttetek, elsőként fogadjátok szeretettel Frohner Ferenc szakmai pályafutásának mérföldköveit!

A “Frohner Ferenc sztori”

KEZDETEK:

Frohner Ferenc sztárfodrász eleinte focistának készült, majd úgy érezte, több van benne, és szakmát vált. Mivel imádta a hajakat, a megragadó stílusokat, az öltözködést, egyszóval mindent, ami a divatszakmához köthető, a fodrászat felé fordult.

Saját elmondása szerint nagyon nagy szerencséje volt a szakmában való elhelyezkedést illetően. Rengeteg inspiráló személy vette körül, akiktől már tanuló korában értékes praktikákat és izgalmas fodrászlátásmódot sajátíthatott el. Pályáján Fábián Andrea indította el, ekkor lett számára szerelem ez a szakma. Végül mindent egy lapra tett fel, az első szalonjában a StyleBarban 14-15 órákat dolgozott, megkapta az esélyt arra, hogy bizonyítson: tanulóból recepciós, majd recepciósból fodrász, végül pedig üzletvezető helyettes lett. Szerencsésnek tartja magát, hiszen az ország akkoriban legtrendibb szalonjának működésébe látott bele.

VERSENYZÉS:

Feri frissen végzett fodrászként indult az American Crew fodrászversenyén, ahol negyedik lett. Habár ez egy szép eredmény, ő mégis olyan traumaként élte meg, hogy úgy érezte, egy világ dől össze benne. Ekkor elhatározta, hogy soha többé nem indul több fodrászversenyen. Bár később átértékelte, hogy 100-ból nem is olyan rossz negyediknek lenni, a pástot legalábbis mostanáig biztosan elhagyta.

FROHNER FERENC SZAKMAI SIKEREI:

2013-ban a Central European Fashion Weeken dolgozott, aztán tévés produkciókba hívták: 2014-ben a Rising Star és az X-faktor fodrásza is volt. Később elindult nála egy önismereti és önmegvalósító folyamat is. Ez utóbbi egészen kreatívan bontakozott ki: sokszor embereket leszólítva kérte fel modelljeit egy fotózásra, hogy a fejében élő képet megalkothassa, amit Udvardi Attila fotós barátja örökített meg. Ennek a projektnek minden percét élvezte: szerette meglátni az emberekben azt az egyedi dolgot, amit sokszor ők sem találtak magukban.

Frohner Ferenc egyik munkája

Frohner Ferenc munkája

Pályája a LivingRoomHair lakásszalonban folytatódott – korábbi interjúnkért kattints ide –, ekkor már vállalkozóként. Újabb 3 év következett “Önmagam keresése” címmel, mert azt érezte, hogy bujkál benne még valami. Saját bevallása szerint kicsit mintha beleunt volna a fodrászatba, de soha nem fordult meg a fejében, hogy otthagyja a szakmát. 2018-tól szárnyra kapott: ekkor vált az Authentic Beauty Concept oktatófodrászává, mely márkának az égisze alatt külföldön is tartott képzéseket. Végül 2019-ben, a Budapest Fashion Week hivatalos fodrásza lett.

Frohner Ferenc a 2019-es BCEFW rendezvényen

NAPJAINK:

Feri álma 2021-ben vált valóra, amikor is megnyitotta saját lakásszalonját, a SalonFrohner-t.

Frohner Ferenc saját lakásszalonja

Podcast beszélgetés Frohner Ferenccel:

Ha tetszett az interjú, köszönjük, ha te is megosztod!