Keresés

Ki az a Czinki Herbert? Fodrászinfó Podcast és Fodrász Arcképcsarnok

Czinki Herbert volt podcastünk következő vendége, mérföldköveiről beszélgettünk!

Reméljük, hogy most már számodra is ismerősen cseng a Fodrászinfó Podcast neve! Ha ismered a formátumot, pontosan jól tudod, hogy Magyarország kiemelkedő szakembereivel beszélgetünk izgalmasabbnál izgalmasabb témákról, pályafutásuk mérföldköveiről. Mindig van hova tovább, így most amellett döntöttünk, hogy egyidőben létrehozunk egy Fodrász Arcképcsarnokot is, hogy bármikor tudj inspirálódni. Ezúttal Czinki Herbert életútját járjuk körbe, fogadd szeretettel!

A “Czinki Herbert” sztori

Czinki Herbert hazánkban és nemzetközi szinten is elismert oktatófodrász és influencer. Pályafutását Hesz János fodrászmester mellett kezdte, akinek köszönhetően kellően meg is szerette a szakmát. Később a L’Oréal Professionnel nagykövetévé vált, Dudás Attila lett a mentora. Jelenleg is a pécsi Dudás-Hajas Szalonban dolgozik.

KEZDETEK:

Herbert eleinte VHS-kazettákról, később DVD-kről és aztán személyes képzések nyomán tanulta meg a hajvágás mesterfogásait. Tudását a mai napig fejleszti, számára ebben nincs megállás. Munkáját az alaposság és a precizitás jellemzi.

MUNKÁSSÁGA:

Látszólag két világot él: a szalonmunkában vendégei kéréseit teljesíti, ám amikor a gyakorlásra összpontosít, akkor állandó modelljei és a babafejek igazán karakteres Sassoon-i hajvágásokat kapnak. Szabad hétvégéi szinte nincsenek, hiszen vagy saját magának szervez egyszemélyes tréninget, vagy a tanulni vágyó fodrászoknak tart továbbképzést. Évek óta nagy sikerrel fut a „Hajvágás útja” oktatássorozata, ami az alapoktól egészen a mesteri szintig sok-sok gyakorlaton keresztül vezeti el a hallgatókat a precíz szakmai tudásig.

Czinki Herbert fodrász portré

PÉLDAKÉPE ÉS INSPIRÁCIÓJA:

Herbert példaképe Vidal Sassoon, akitől már nagyon sokat tanult, de a mai napig is általa inspirálódik. A fodrász munkái tökéletes bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a Vidal Sassoon megálmodta alapformák milyen kortalanok és nagyszerűek.

Herbert vallja, hogy a tanulás és az oktatás mellett elengedhetetlen a mindennapos szalonmunka – mert csak ott derül ki, ha az ember hibázik, ha változtatnia kell. Így az igazi fejlődést is e kettő területben látja. A legfontosabbnak azt tartja, hogy mindenki képes legyen megtalálni a számára legmegfelelőbb, legjobb utat: legyen szó fodrászatról vagy az élet bármely területéről. Mikor viszont kikapcsolódni indul a feleségével, akkor teljesen bele tud feledkezni a természetbe, a fotózásba, és más kultúrák megismerésébe – ezekből az élményekből végül hosszú ideig táplálkozik.

Czinki Herbert munkásságát a túlzott alaposság és precizitás jellemzi

HERBERT ÁLMA:

Herbert a közösségi médiában aktívan jelen van. A hazai platformok mellett, a külföldi oldalak is sorra szemlézik munkáit, ami elégedettséggel és büszkeséggel tölti el – joggal. Álma egy saját brand alatt futó nemzetközi hajvágóiskola létrehozása, amit apránként épít fel.

SZERETNÉL MÉG TÖBBET LÁTNI ÉS ISMERNI CZINKI HERBERT PÁLYAFUTÁSÁRÓL? FODRÁSZINFÓ PODCASTRE FEL!