Keresés

A Lisap felvásárolta a Parisienne Italiát

intro

A Lisap egy folyamatosan megújuló, innovatív olasz márka, aminek célja, hogy minél több segítséget tudjon nyújtani a fodrász- és szépségipar számára. Eddig sem panaszkodhattunk, de most még nagyobb izgalmakkal várjuk, hogy mi lesz a vállalat következő dobása, ugyanis már hivatalosan is bejelenthetjük: a Lisap felvásárolta a Parisienne Italiát! Azzal kapcsolatban még csak tippelni tudunk, hogy ez az egyesülés milyen mértékben járul majd hozzá egy még virágzóbb piac létrehozásához, de a tervek elöljáróban is ígéretesek.

WE DO BEAUTIFUL HAIR: márkatörténetből márkafilozófia

A Lisap a 21. századi értékek képviseletében az egyik legszimpatikusabb brandet építi, egészen az 50-es évektől kezdve. Bár ekkor még csak épp hogy elindult a márka, a 60-as évekre már egy szilárd piaci jelenléttel rendelkező strukturált ipari vállalattá vált. Még egy évtizeddel később megjelent az LK Cream Colour krémhajfestéke, ami egyenesen történelmet írt. Ekkoriban még nagyon kevés hajkozmetikai termék felelt meg a legszigorúbb kritériumoknak és rendeleteknek, de a Lisap készítménye már akkor is közöttük volt.

A folyamatos sikereknek köszönhetően, a márka teret nyert arra, hogy kibővíthesse gyártási területét, így a 90-es években már évi 10 millió darabos termelési kapacitással bírt. Lenyűgöző, nem igaz? A történet viszont itt még korántsem ért véget, sőt, a Lisap világszerte terjeszkedni kezdett. Spanyolországban, Malajziában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is nyitott egy új fiókot, majd 2021-ben felvásárolta a legfőbb németországi forgalmazóját, amivel az európai piac egyik legkiemelkedőbb szereplőjévé vált.

A Lisap állandó fejlődését mindvégig egy olyan vágy és szenvedély vezérelte, aminek középpontjában a feltörekvő stílusok megismerése, a legfejlettebb technikák azonosítása és a leginnovatívabb termékek tanulmányozása állt. Így a márka víziója napjainkban is a WE DO BEAUTIFUL HAIR szlogenre épül, ami magába foglalja:

 • egy strukturált és összetartó csoporthoz való tartozás érzését (WE),
 • egy olasz gyártó olyan előnyét, aminek hála piacképes termékeket készít és fejleszt (DO),
 • és a szépség eszményét (BEAUTIFUL),
 • aminek a fókuszában még most is az 1952-ben megfogalmazott szenvedély áll: a szép haj (HAIR).

A Lisap nem egy utópisztikus filozófiát képvisel, hanem egy olyan sztereotípiáktól mentes állásfoglalást tesz, amiben minden vendég egyedisége értékelve van. A márka kitűzött célja, hogy az elképzelésével, termékeivel és szolgáltatásaival rámutasson az élet szépségeire.

Innováció, teljesítmény, fenntarthatóság

Innováció, teljesítmény, fenntarthatóság: a Lisap életében e három szó foglalja össze mindazokat a célokat, amik az összes projektet irányítják; a koncepciótól kezdve a fejlesztésen át, egészen a piaci bevezetés folyamatáig. A vállalat szíve és az ötletek melegágya a saját fejlesztési laboratórium, ahol a brand kiemelkedő termékei megszületnek, amik:

#1 BŐRGYÓGYÁSZATILAG TESZTELTEK: a maximális átláthatóság érdekében független szervek végzik el a különböző teszteket, a nyersanyagokra vonatkozóan pedig nemzetközi minősítések bizonyítják a termékek összetételének minőségét. A COSMOS-szabvány meghatározza azokat a kritériumokat, amik garantálják, hogy a termékek bio– vagy natúrkozmetikumok, és a lehető legjobb fenntarthatósági folyamatok által készülnek. Az ECOCERT-tanúsítvány biztosítja a fogyasztót, hogy a termelési lánc teljes mértékben nyomon követhető, és hogy a gyártás alatt a bio összetevőket a nem organikus anyagoktól teljesen külön tárolják.

#2 MINŐSÉGELLENŐRZÉSEN ESNEK ÁT: a minőségellenőrzési osztály biztosítja, hogy a termékek piaci bevezetése mindig megfeleljen a rá vonatkozó jogszabályoknak. A minőség és a fenntarthatóság szempontjából a cég termelését a Certiquality ISO 9001 és az ISO 14001 szabványok tanúsítják. Az egyik a folyamatok megfelelő irányítását biztosítja (azaz, hogy a hatékonyságot és az eredményességet mindig monitorozzák az ügyfelek elégedettségének növelése érdekében), míg a másik azért felel, hogy bebizonyítsa, a Lisap megfelelő rendszerrel rendelkezik ahhoz, hogy a környezeti hatásokat nyomon kövesse, és ezáltal fejlődjön.

#3 FENNTARTHATÓSÁG JEGYÉBEN KÉSZÜLNEK: a Lisap különös figyelmet fordít a vállalati folyamatok hatékonyságának kiaknázására, és arra, hogy minden víz– és energiafogyasztási pazarlást csökkenteni tudjon. Úgy növekszik, hogy a környezetet a legnagyobb becsben tartja, állandóan korszerűsíti a víz–, gáz– és villamosenergia-takarékosságot.

TUDTAD?

 • A Lisap rendelkezik egy saját kerttel, amiben 500 növényt termeszt organikus módszerekkel. A növények gondozásához szerves trágyát, csepegtető öntözőrendszert és időjárást szabályozó állomásokat használ – utóbbival a talaj nedvességtartalmát ellenőrzi.
 • A vállalat villamos energiájának 80%-a megújuló forrásból származik.
 • A cég figyel a nemek közötti egyenlőség kihangsúlyozására, mert hisz abban, hogy ez pozitív hatást gyakorol a teljesítményre, javítja a jólétet és megerősíti az üzletpolitikát.

Ide kattintva megnézheted a Lisap legújabb kollekcióját:

Rebirth kollekció, avagy a 90-es évek újjászületése!

Amikor két innovatív márka egyesül: a Lisap felvásárolta a Parisienne Italiát

A korábbiak értelmében már nem is olyan meglepő, hogy miért számít annyira nagyszerű hírnek, hogy a Lisap nemrég felvásárolta a Parisienne Italiát – így mostanra az úttörő szerepe már nem csak az aeroszolgyártásban, a haj- és testápoló termékek értékesítésében merül ki! Azzal, hogy a Parisienne 75%-át a Lisap irányítja, a cég nem titkolt célkitűzésévé vált, hogy létrehozzon egy ipari központot. A vállalat mind az aeroszol előállításában, mind a hajfestékgyártásban szeretne Európa vezető szereplőjévé válni. A két cég az egyesüléstől azt reméli, hogy a levédett márkáik értékét meg tudja növelni – köztük a Lisapot, a Diapasont, az Allwavest, a Blacket, a NiaMh-t és a Rebeelt. Mivel mindkét vállalat jelen van több mint 100 országban, ennek esélye igen magas.

Ha úgy vesszük ezek a célkitűzések lehetnek az első lépései egy olyan holding létrehozásának, ami az év végére akár 65 millió eurós forgalmat is hozhat. Fontos tudni, hogy a hivatalosan kiadott tájékoztatóban a Lisap kiemelte, hogy egyáltalán nem szeretné elnyomni a Parisienne-t, sőt! A két márka egymást kiegészítő, vezető szerep kialakítására törekszik, ezzel fenntartva és megerősítve a “Made in Italy” gyártási folyamat értékét.

A KÉT VÁLLALATRÓL RÖVIDEN:

#1 LISAP

 • 27,5 millió eurós forgalmat lebonyolító cég: 45%-a Olaszországból, 55%-a pedig külföldről származik
 • 103 országban van jelen, köztük Magyarországon is a Hair Profession Kft. forgalmazásában
 • több, mint 45.000 négyzetméteres székhellyel rendelkezik
 • a gyártási folyamatai során felhasznált energia 80%-a megújuló forrásból származik
 • 120 alkalmazottat foglalkoztat
 • négy kontinensen van jelen
 • Németországban, Spanyolországban, Malajziában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban fióktelephelye is van

#2 PARISIENNE

 • történelmi úttörőnek számít a hajformázó termékek gyártásában
 • a Private Label mellett haj- és testápoló termékeket is fejleszt
 • közel 16,5 millió eurós bevétele van, amit egyenlő arányban szerez be Olaszországból és 58 más, külföldi országból
 • kettő, összesen 10 000 négyzetméteres székhelye van – egy Bolognában, egy Altedóban
 • közel 65 alkalmazottat foglalkoztat

Így nyilatkoztak az egyesülésről a két márka vezérigazgatói

Luca Papetti, a Lisap és a HQ Holding vezérigazgatója:

„A DNS-ünk és a történelmünk ezekből a gyártásokból áll össze. A két termelési központ, a Rescaldina és az Altedo egyben annak is az alapját képezik majd, hogy a jövőben megvalósíthassuk a vertikális stratégiánkat, amelynek célja világszerte 35 000 közvetlen vásárló elérése, valamint a disztribúciónk fejlesztése azokban az országokban, ahol a márkáink jelenleg jelen vannak. Ezt úgy szeretnénk elérni, hogy maximalizáljuk és a fejlesztési stratégiába beépítjük a két vállalat közel száznegyven éves tapasztalatait, legyen szó készségekről, képességekről, innovációról, teljesítményről és fenntarthatóságról. Mindez a stratégiai növekedésünk része, és 2024-re szeretnénk elérni a 100 millió euró feletti árbevételt.”

Luca Papetti, a Lisap vezérigazgatója

Eleonora Favalini, a Parisienne Italia vezérigazgatója:

“A Parisienne lelkesen fogadta a HQ Holding projektjét. Mindez lehetővé teszi, hogy apám, Luigi munkájában egy új üzleti fejezetet nyissunk. És ezért hálás vagyok Alessandrónak, Fabrizionak és Stefano Locatellinek, a Lisap jelenlegi tulajdonosainak, akik 2019-ben apjuktól, Renatótól vették át az irányítást.”

Eleonora Favalini, a Parisienne Italia vezérigazgatója, és édesapja, Luigi Favalini alapító

A Lisap & Parisienne egyesülés hatása Magyarországon

Arról, hogy ez az egyesülés Magyarországon, miként fog jelentkezni, a Lisap hivatalos forgalmazóját, a Hair Profession Kft. ügyvezetőjét, Szalai Ákost kérdeztük:

“A Lisap márka forgalmazása eddig is komoly kihívások elé állított minket. Annyi fejlesztés és szakmai újdonság érkezik a milánói központból, hogy sokszor nehézséget okoz a magyar piacra történő megfelelő ütemű bevezetésük, a szakemberek hiteles tájékoztatása és a felhasználásukhoz szükséges képzések megtartása. Eddig a gyár két fodrászati márkáját, a Lisapot és a DCM-et forgalmaztuk Magyarországon. Nagy érdeklődéssel várom, hogy a Lisap által felvásárolt többi professzionális márka hazai bevezetését miként képzeli el a gyártó. Ennek tisztázása érdekében március elején Budapestre látogat a tulajdonos család képviseletében Alessandro Locatelli Úr és a Parisienne cég területi vezetője.”

Forrás és képek: itt