Keresés

Átmenetes bob frizura készítése lépésről-lépésre Dancsó Erikával

Az oktatófodrász az átmenetes bob frizurát mutatta be nekünk, mi meg továbbítjuk nektek.

Szeretnéd kihasználni a járvány okozta korlátozások során felszabadult idődet? Mi lenne, hogyha azt a plusz pár órát is produktívan, és persze kicsit szakmázva használnád fel? Ha nincs konkrét ötleted, mi tudunk egyet! Dancsó Erika, a L’Oréal Professionnel oktatófodrásza megosztotta velünk, hogy hogyan készít egy átmenetes bob formát, mi pedig összeállítottuk nektek – online tanulásra fel!

Maximalizáld a szakmai fejlődésed otthon is!

A koronavírus második hulláma így vagy úgy mindenki életére nagy hatást gyakorol, azonban mi továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy a körülmények ellenére, igyekezzünk meglátni a jót is! Ilyen például az a felszabadult időmennyiség, ami a 19:00-kor történő zárás miatt plusz órákat biztosít a szakmai fejlődésre. Szerencsére 2020 legjobb következményeinek tudhatjuk be a digitális képzési lehetőségek fellendülését, ami a fodrászvilágban is jelentős mértékűre gyarapodott. Igaz, hogy most nem egy online kurzust biztosítunk számotokra, de reméljük, hogy Dancsó Erika segítségével elkészített step by step anyagunkból is tudtok tanulni és inspirálódni!

Átmenetes bob frizura készítése Dancsó Erikával

STEP 01

a. Patkó leválasztással elkülönítem az A és B zónát.

b. Az A zónán belül készítek egy háromszöget, mely a szemöldök 3/4 részétől a fej legmagasabb pontjáig csatlakozik.

c. B zónában az A vonal jobb és bal oldalából leválasztok 2-2 cm-t, majd a földhöz képest 90 fokos fésű- és ollótartásban levágom a hajat: természetes esésében, kiemelés nélkül, fésű alatt.

d. A fej bal oldalán a fül előtti részt diagonál leválasztással elkülönítem, majd a fül mögötti részt vágom.

STEP 02

A fejet elfordítom egyenes fejtartásba, hogy a váll ne zavarja a hajvágásomat. Természetes esésében tovább vezetem a vonalam, kiemelés nélkül.

STEP 03

Ezután szemben állok a modellemmel. Mindkét oldal azonos magasságából szimmetrikusan előrehúzom a tincseket, majd a levágott oldal hosszával megadom a másik oldalt. (Ezzel tudom biztosítani az irányt és a szimmetriát.) A fej jobb oldalát ugyanezekkel a lépésekkel készítem el.

STEP 04

a. A levágott B zónámat eltűzöm, majd az A vonal B zónájába eső legmagasabb pontjáról kiemelek egy fél cm-es tincset.

b. Az A vonal mellett 1 cm-rel, jobb és bal oldalt is leválasztom. A modellem bal oldalán állok, hogy a vezértincsemből tudjam indítani az ollóm, a modellem feje picit le van hajtva, így biztosítom, hogy az előre hosszabbodó A zónában, a fül előtti rész vastagsága megmaradjon.

c. Az egész A zónát az A vonalhoz húzva, hozzávágom az előzőleg levágott vonalhoz.

STEP 05

A frufru hosszát emelt fejtartásban adom meg.

STEP 06

A frufru és fül előtti rész összekapcsolását, csúsztatott vágással, a fésűm mögött végzem mindkét oldalon.

STEP 07

A modellem hajának személyre szabását nyesővel készítem, majd a forgó alatti területen emelő/tartó hajakat készítek.

STEP 08

Styling: L’Oréal Professionnel Volume lifttel biztosítom a volument. A haj tövére 2 cm-es leválasztásokkal viszem fel az anyagot, majd a fésűmmel eloszlatom a terméket.

STEP 09

A hajat 80%-ban előszárítom, majd körkefével beszárítom. A körkefét minden megszárított tincsen csavart mozdulattal veszem ki, majd marcellcsipesszel rögzítem a sodrást.

STEP 10

A csipeszeket kiveszem, majd a tőre Super Dust terméket viszek fel. A haj felszínén a Ring Light termékkel biztosítom a nagyobb fényhatást. A frizurát az Air Fix-szel rögzítem, majd a modellem ruhájával harmonizáló csatokkal díszítem a kapott végeredményt. Hogy tetszik az átmenetes bob?

ELŐTTE-UTÁNA FOTÓ:

Step by step szöveg és képek: Dancsó Erika