Keresés

Bubi frizura - a megújulás és az inspiráció jegyében

A bubi frizura minden változatával tökéletes választás.

A bubi frizura nagyjából a 90-es évek óta töretlenül divat. Persze mindig voltak hullámvölgyek, de könnyű kezelhetősége és jól variálhatósága miatt mindig visszatér a divatba. Ráadásul igazi Jolly Joker frizura, mindenkinek jól áll. Lehet hosszú, félhosszú, rövid, kócos, tépett vagy akár lépcsőzetes is. Annyi változata van, hogy mindenki hamar megtalálja a neki megfelelő stílust.

Mehetsz úgy fodrászhoz, hogy bubi frizurát szeretnél, de nem árt előtte egy kis tájékozódás. Bár szinte mindenkinek jól áll ez a fazon, mégis ajánlott tisztában lenni néhány dologgal. Nem mindegy milyen hosszú és vastagságú a hajad, esetleg mennyire károsodott, milyen az arcformád. Ezek a tényezők mind-mind számítanak a megfelelő bubi frizura kiválasztásakor.

Íme, néhány támpont, ami alapján könnyebb lehet a választás:

A bubi frizura hossza

Az első és szinte legfontosabb kérdés, hogy milyen hosszúságú bubi frizurát szeretnél. Ha hosszú hajad van, és csak szeretnéd feldobni valamivel a fazont érdemes a hosszú vagy középhosszú bubit választani, de ha gyökeres stílusváltásra vágysz, vágass egészen rövid fazont.

Hosszúság alapján tehát háromféle bubi frizurát különböztethetünk meg:

  • rövid,
  • félhosszú,
  • hosszú (lob).
Rövid, félhosszú és hosszú bubi

Milyen az arcformád?

A különböző arcformák különböző típusát igénylik ennek az örök klasszikusnak. A félhosszú és hosszú frizurák közül érdemes választani, ha kerek arcod van illetve hangsúlyos az állvonal és az arccsont. Az ennél rövidebb fazonok szélesítik az arcot, ami ebben az esetben nem biztos, hogy előnyödre válik. Kerek arc esetén a fodrásznak olyan megoldást kell találnia, amely keskenyíti és nyújtja az arcvonásokat. Egy oldalfrufru ajánlott, mivel az optikailag is keskenyíti az arcot.

Kiindulópontnak egyébként az ovális arcformát szoktuk tekinteni, minden mást ehhez közelítünk. A legszerencsésebb emberek közé tartozol, ha ovális arcod van, hiszen minden fazon jól fog állni, így a bubi frizura bármelyik variációja is.

Szögletes arcnál az elsődleges cél, hogy a frizura lágyítsa a vonásokat. Jó választás lehet az A-vonalú bubi, amely hárul rövidebb, elöl hosszabb. A erős vonásokon a hullámos haj is enyhíteni tud.

A szív alakú arc és bubi frizura mintapéldája Jennifer Aniston. A szív alakú archoz olyan bubi frizurát érdemes választani, amely keretezi az arcot. A hajvégeket ilyenkor érdemes tépettre vágatni. A hullámok ennél az arcformánál is javasoltak, hiszen enyhítenek az áll hangsúlyos vonalán.

Jennifer Aniston frizurája szív alakú archoz

Rövidebb és szélesebb arc hatását kell kelteni hosszúkás arc esetén. Hullámok minden mennyiségben és rétegesen vágott bubi javasolt. Egy egyenes frufru is nagy előny lehet.

Miért is legyen réteges?

A réteges vagy lépcsőzetes vágás minden bubi frizurába játékosságot visznek, emellett jól formálják a frizurát és az arcformát is. Ez a vágási technika minden hajtípusra- és szerkezetre ajánlott. Egyaránt jól áll egyenes, hullámos és göndör haj esetén is és az sem baj, ha vékony szálú.

Félhosszú, lépcsős bubi frizura

Vékony szálú haj esetén ráadásul a rétegezéssel dúsabb hatást lehet elérni. A fodrásznak azonban ügyelnie kell arra, hogy a hajvégek kellően vastagok maradjanak a tökéletes hatás érdekében. A megfelelő rétegezéskor a rétegek egymásba simulnak, mégis plusz volument adnak a hajnak.

Bubi frizura: időtlen divat

(Nem idétlen, időtlen!)

Ez a fazon nem csak fiataloknak áll jól. Kiváló választás lehet 40, 50, de akár 60 éves kor felett is, kiváltképp, ha valami stílusos, ám mégis hétköznapi frizurát szeretnénk. A bubi igazi középút e tekintetben. Kiemeli az arcot és nőiességet kölcsönöz.

Nagy előnye, hogy jól kivitelezett vágás esetén a formázásra már nem kell túl sok időt fordítani, ugyanakkor viselhető egyenesen és hullámosan egyaránt.

Azt pedig, hogy a bubi minden korosztálynak jól áll, semmi nem bizonyítja jobban a képeknél:

A fazon 50 és 60 év felett is jól áll

Egy kis extra: frufru, göndör haj és felnyírás

Személyiségtől és igénytől függően egy frufru is kiváló választás lehet a bubi frizura mellé. Trendi, karaktert ad az arcnak és még a vonásokat is formálja. A legtöbb frufru jól passzol a bubi frizurához, egyedül arra kell figyelni, hogy az arcformához is passzoljon.

Göndör hajfürtök esetén sokan nem mernek rövid frizurát vágatni. Pedig a bubi frizura még göndör hajjal is ideális választás lehet. Az egyetlen, amit kerülj, az egyenes vágású, egy hosszra vágott bubi. Ez háromszög alakot ad a frizurának, ami előnytelen hatást kelt. A rétegezés ezzel szemben kiváló formázó, ovális vagy hosszúkás archoz pedig még egy frufru is kifejezetten jól áll.

Göndör, felnyírt és frufrus bubi haj

Ha pedig valami igazán vagányra vágysz, vágass hátul felnyírt bubit. A kivételesen menő frizurához pedig vállald be a színes melírt is. Ez kiemeli a rétegeket – ha réteges frizurát választottál – és egyedivé teszi az összhatást.

Egy dologról sose feledkezz meg: bár a bubi frizura könnyen kezelhető, rövidsége révén gyakrabban kell apróbb vágásokkal korrigálni. Ha ilyen frizurát választasz érdemes gyakran felkeresni egy fodrászt frissítő vágás céljából

Reméljük sikerült megfelelően összefoglalni a bubi frizurával kapcsolatos választási lehetőségeket.

Felhasznált források: Fodrászmester és HJI

Képek forrása: Pinterest