Keresés

Frizura 40 felett: időtálló rövid és félhosszú hajviseletek nőknek

Bemutatjuk, hogy ugyanolyan tökéletes egy frizura 40 felett, mint a 20-as éveidben!

A 40 az új 20! A 40-es nő is szeretne dögösnek, szépnek, kívánatosnak tűnni, miközben ő maga is jól érzi magát a bőrében. Persze változatos az, hogy kinek mi áll jól, viszont egy frizura 40 felett hasonló szegmensekre épül mindenkinél. A frizuradivat mindig változik, pont ezért aktuális róla beszélni. Mi az a rövid frizura 40 felettieknek, illetve mi az a félhosszú női haj, ami divatos stílust kölcsönöz, ugyanakkor jól is mutat?

40 éves korára már mindenki megismeri a saját stílusát

Lássuk be, egy bizonyos kor felett már tisztában van az ember a saját stílusával, ismeri önmagát és azt, hogy mik a legjobb és leginkább előnyös frizurák a számára. Főleg azért, mert ahogy az öltözködés, úgy ezek a fazonok is az önkifejezés eszközei. Viszont idővel sokan inkább visszafogottabbá válnak, mert úgy gondolják, hogy a fiatalság elmúlásával már nem kell tenni a szépségért. Ez viszont nem így van – egy nő 40 évesen éli igazán a fénykorát, hiszen már tapasztalt, de még előtte az egész élet! Annak ellenére, hogy a rövid hajak 40 felett remek választások, most arra is rá szeretnénk mutatni, hogy például a félhosszú tépett frizurák vékonyszálú hajból is remekül mutathatnak!

Ebben a korban is ugyanolyan fontos a hölgyeknek, hogy a legelőnyösebb módon, az aktuális frizuradivatnak megfelelően válasszák ki a hajviseletüket. Épp frizuratippek után kutatsz? A továbbiakban inspiráló formákat ismerhetsz meg – görgess tovább!

Fiatalos frizura 40 felett: hogyan válasszak?

Ahhoz, hogy Te is megtaláld számodra a leginkább előnyös hajviseletet és hajszínt, mindenképp vizsgáld meg:

Mivel a fazonok mind más-más keretet adnak az arcnak, egy új hajvágás sokat változtathat a megjelenésen. Bár mindenkinek más lesz a befutó választás, ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy a 40 éves nők frizurája általában rövid. Ez azért van, mert a hosszú haj sokakat öregít. Persze, ilyenkor sok minden függ a sajátos személyiségjegyektől, de ha a húszas éveidben a félhosszú frizura volt a kedvenc, később se legyen tabu! Egy nő szépsége főként a magabiztosságában rejlik, és ha szépnek érzi magát, mások is tündöklőnek fogják tartani!

Egy másik fontos szempont a hajszín: ne ragadj le a világosabb tónusú tincseknél csak azért, mert azt gondolod csak az fiatalíthat! Tudjuk jól, hogy a mai 40, de főleg 50 feletti női frizurák zöme inkább a szőke árnyalatokat választja, de ez gyakran ártalmas lehet a hajtövekre, főleg, ha eredetileg a haj sötét színű. A javaslatunk tehát, hogy amennyiben az ősz hajszálak még nem jelentenek problémát, jobb megtartani az eredeti hajszínt, vagy választani egy ahhoz hasonló árnyalatot. Merj egyedi lenni, és kitörni az általános „csak a világos jó” kalitkából! Sőt, a félhosszú frizurák 50 felett is jól állhatnak, kicsit merészebb hajszínekkel is! Ha szeretnél kitörni a megszokottból, gondolkozz el a különböző trendi melírtechnikákon, mert remek aranyközéputat jelenthetnek!

Tippek arcformákhoz

Nincs két egyforma ember, talán ez a legszebb az egészben. Viszont pont az ilyen különlegességek miatt a Te arcformád is egyedi, mindenkiétől eltér. Nem nagy titok, emiatt mindenkinek más lesz az előnyös, függetlenül attól, hogy alapjáraton hova sorolják az arcformáját, arról nem beszélve, hogy a vonások általában “hibridek”, több típusba is tartozhatnak. Épp ezért javasoljuk, hogy mindenképp szakember véleményére bízd magad!

Például a félhosszú tépett frizurák kerek archoz remek választások lehetnek, de ha Te nem csak kerek arcú, de éles arcvonású is vagy, oda kell figyelni az elülső tincsek hosszára is. Ezért hoztunk néhány tippet a témában, amik jó kiindulási alapként szolgálhatnak.

#1 KEREK ARCCSONT: a félhosszú női frizurához tökéletes választás a lépcsőzetes hajvágás – például bubi esetén. A formát érdemes feldobni egy frufruval is, mert amellett, hogy stílusteremtő, a homlok öregedési hibáit is képes elrejteni! Alapszabály viszont, hogy a fazonja mindig legyen szakemberre bízva! Ha kerek arccsonttal rendelkezel, elgondolkozhatsz a nagy volumenű, hullámos vagy a sima hajon is – ezek a frizurák kerek archoz 40 felett is remek választások lehetnek!

#2 SZÖGLETES ARCFORMA: a szögletes arcformák igen karakteresek, így jó, ha olyan frizura mellett döntesz, ami tompítja az arcéleket. Előnyösek ilyenkor a laza hullámok, de a legjobb technika mégis az aszimmetrikus vágás lesz! Ha viszont rövid frizurára vágysz, a tincseknek szépen simulniuk kell az archoz – ilyen szempontból a pixie-ben mindig rejlik potenciál!

#3 HOSSZÚKÁS ÉS OVÁLIS ARC: a bubi frizurák nagyon népszerűek 40 felett, és értjük is az okát – elegáns, egyszerű, könnyen kezelhető. Viszont igazán a hosszúkás arcúaknak kedvez, főleg, ha egy szemöldökig érő frufruval meg is van spékelve. A legjobb, ha a bubi hátul rövidebb, elől pedig hosszabb, és szépen ível az arc körül. De mi a helyzet egy hosszabb haj esetén? A fokozatos hajvágás lesz a nyerő! A frizurát ezekben az esetekben is remekül feldobhatja egy frufru, mert dögösebbé teszi a megjelenést. Az ovális arcúak nagyon szerencsések, mert kedvükre válogathatnak a hosszú, a rövid, az egyenes és a göndör formák között – nekik szinte minden jól áll!

#4 SZÍV ALAKÚ ARC: bár a korábbiakban is sokat emlegettük a frufrut, de a szív alakú arcú hölgyek esetén tényleg elengedhetetlen. Hogy miért? Mert erre az arctípusra a széles homlok jellemző, aminek ajánlott az eltakarása – akár oldalra fésült, akár teljes homlokot takaró frufruval. A hajhossz esetén pedig fontos kiemelni, hogyha a cél nem az állig vagy a vállig érő félhossz, akkor az elülső tincseket célszerű félhosszúra kérni.

Legyél büszke a korodra 40 felett is!

Számtalan színárnyalat és fazon közül válogathatsz, hogyha megújulásra vágysz, ezért mi tényleg csak arra biztatunk, hogy 40 felett is merj bátran kísérletezni! Legyél büszke a korodra, mert ez az egyik legszebb időszak egy nő életében! Kiteljesedett, önismerettel rendelkező hölgyként jöhetnek a bevállalós színek, az elegáns – vagy épp formabontó – hajviseletek! Hidd csak el, hogy Te is érezheted magad fiatalosan 40 felett! És ha jól érzed magad a bőrödben, a környezeted is szépnek fog látni!

INSPIRÁLÓDJ MAGYAR FODRÁSZOK MUNKÁIBÓL:

Muzsi Martina munkája
Első kép: Tóth Enikő munkája // Második kép: Krekács Mónika munkája
Első kép: Fodor Tímea munkája // Második kép: Szabó István munkája
Első kép: Száraz Kata munkája // Második kép: Polgárné Földi Barbara munkája
Első kép: Molnár Kriszta munkája // Második kép: Ungvári Cecília munkája
Első kép: Hegyi Anikó munkája // Második kép: Zsebő Zsanett munkája
Első kép: Berszány Beáta munkája // Második kép: Galgóczy Zsuzsanna munkája
Első kép: Székely Anna munkája // Második kép: Kiss Adrienn munkája

Képek: Pinterest & Fodrászinfó Pro