Keresés

A boy bob 2022 legkelendőbb frizurája lesz!

Nem csak férfiaknak való frizura, a boy bob hódít idén!

Mindegy, melyik évtizedet éljük, mára már világossá vált: a bob sosem fog kimenni a divatból. Amellett, hogy megannyi lehetőséget rejt magában, nőies és örök, már a kilencvenes években is hódított. Van belőle A-vonalú, francia, aszimmetrikus, egyenes, most pedig itt a boy bob (nem csak férfiaknak), egy még vagányabb megjelenésért!

Mi is az a bob?

A nőiesség egyik szimbóluma. A különféle hajviseletekkel ellentétben minden arctípusnak és korosztálynak jól áll, csupán mindenkinek meg kell találnia a hozzá legjobban illő fazont. A vállig érő, arcot körülölelő frizura ráadásul könnyen kezelhető, otthon is karban tartható.

A KLASSZIKUS BOB FRIZURA

  • rövidebb női hajviselet,
  • keretezi az arcot,
  • megalkotója Antoine de Paris fodrászmester volt egy félhosszú, mára ikonikus frizurával, melyet Eve Lavalliere francia színésznőnek készített,
  • Vidal Sassoon nyomán 1963-ban került a köztudatba,
  • textúráját tekintve lehet göndör, hullámos és teljesen egyenes is,
  • variációinak száma szinte végtelen!

A boy bob 2022 legkedveltebb frizurája

A boy bobot 2022 legkedveltebb frizurájaként emlegetik – legalábbis ezt jósolják. Vajon miért? Ahogyan eddig, a bob napjainkban is végtelen lehetőséget nyújt, és ez valószínűleg még évtizedeken át pont ugyanígy lesz. Mindig van egy új fazon a nap alatt, és a boy bob épp egyike ezeknek az újításoknak.

Laza vágási technikával készítik, ezért a többi típusával ellentétben, sokkal nagyobb szabadságot biztosít a fodrásznak. A boy bob lényege, hogy egy olyan lookot biztosítson, amely során az ember azt érzi, nincs beállítva, fixálva, mégis jól áll a viselőjének. Ahogyan azt már megszokhattuk, a természetesség folyamatosan a trendek középpontjában áll, ezért itt is a haj rakoncátlansága adja a look szépségét: nincs beállított tincs, nincs beszárított haj, és ezzel együtt nincs vele macera sem a mindennapi életben.

És tényleg bármilyen lehet!

A boy bob hosszánál is lehet variálni, nem csak a vágásánál – álltól egészen vállcsontig is érhet. Ez előnyt jelent mindazoknak, akiknek az arcformája miatt csak a rövidebb vagy a hosszabb fazon kedvez. Ami lényeges, hogy soha ne legyen merev, a tincseknek legyen egy szabad játéka. Formázás során épp ezért érdemes a levegőn való szárítást alkalmazni, és hagyni, hogy minden magától kerüljön a „helyére”. Talán ez a természetesség az, ami miatt a leginkább eltér a többi bob frizurától, és ez az, ami a boy bobot igazán praktikussá teszi.

Ismerd meg a boy bob különböző variációt!

Képek: Pinterest, Lefevrediary Instagram