Keresés

Fodrászművészet, technika, egy örök klasszikus: BOB

Minden, ami bob Akin Konizi véleményével kiegészülve.

Napjainkban újra egyre szexibbnek számítanak a rövid női formák, bár mindig is elsődleges helyet foglaltak el a frizuratrendek között. A bob a divat örök körforgásának elengedhetetlen eleme, egy olyan átfogó technika, ami a fodrász szaktudását is képes időről-időre egy magasabb szintre emelni. Mit gondol erről Akin Konizi, a HOB csapatának nemzetközi kreatív igazgatója? Már mutatjuk is!

A bob karakteressége Akin Konizi aspektusából

A bob jelenleg ugyanannyira népszerű frizuratrendnek számít, mint az 1920-as években, de vajon melyek azok a típusok, amelyek most mégis kiemelkednek a többi közül? Akin Konizi a bob négy fajtáját nevezte meg a 21. század legdivatosabb rövid formájának, de azt is elárulta, hogy miért tartja különlegesnek ezt a technikát és formát:

“A bob soha nem megy ki a divatból, ugyanis ez a stílus az évek múlásával folyamatosan fejlődik. A bobnak számtalan fajtáját megkülönböztetjük, és talán éppen ebben rejlik a nagyszerűsége – minden archoz és textúrához tartozik egy típus, amely illeszkedik az egyén karakteréhez(…)A bob az egyik legfontosabb és legértékesebb hajvágási technika, mert mindig képes a fodrász szaktudását fejleszteni. A tökéletes bob megalkotása minden szakember számára a Szent Grált jelenti.”

A négy legnépszerűbb bob frizura Akin Konizi szerint

#1 CLASSIC: a klasszikus egyhossz bob, amely általában az áll vonaláig ér. Nincsenek külön rétegek, ezért pontvágással egy gyengédebb, finom nőies hatást is el lehet érni.

#2 SQUARE: a “négyszet alakú” bob a 80-as években volt nagy sláger, és most igencsak visszakacsint az 2020-as trendekben. Ennek a típusnak a hossza jellemzően az állkapocs vonaláig ér.

#3 GRADUATED: a graduált, avagy lépcsőzetes/fokozatos bob az egyik legnépszerűbb típus. A forma alul rövidebb, míg felül hosszabb, a hátsó részeken az egymásra épülő rétegek adják meg a forma tökéletes ívét.

#4 INVERTED: ez a típus gyakorlatilag a graduated bob inverse verziója. Igaz, hogy ebben az esetben is hátul rövidebb, elől pedig egy hosszabb részből épül fel a forma, illetve a hátsó részen ugyanúgy a rétegek adják meg a forma ívét, viszont a tincsek felül rövidebbek, alul pedig hosszabbak.

Cover kép: headcurve.com

Forrás és további képek: focusonhair.com

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)