Keresés

Cosmoprof 2022: helyszíni tudósítás Bolognából!

A Cosmoprof 2022 volt úti célunk, amiről beszámolónkat olvashatjátok!

Utoljára 2019-ben jártunk a Cosmoprof Worldwide Bologna rendezvényen, hiszen az esemény a vírushelyzet miatt folyamatosan elhalasztásra került. Testünk és lelkünk is vágyott az élményre: a szakmai feltöltődésre, amit most 100%-osan megkaptunk! Helyszíni beszámolónkért görgess lejjebb.

Ahogyan az sejthető volt, a COVID-időszakot a legtöbben a fejlesztésre használták. A cégek visszavonultak a laboratóriumaikba, ötleteltek, alkottak, teszteltek, aminek most látjuk az eredményét, akár itt a vásáron is. És amikor az innováció, az avantgárd elgondolások és a technológia találkozik, akkor csoda születik. Ezt az idei Cosmoprof standról-standra járva mindenhol visszajelezte nekünk.

Mi az a Cosmoprof, és miért is vettünk részt rajta?

A Cosmoprof a világ egyik legnagyobb szépségipari rendezvénye. Európában a Cosmoprof Bologna az egyeduralkodó. A több mint

  • 30 pavilonban,
  • 70 országból,
  • több mint 2700 vállalat volt jelen.

A vásárra látogatók pedig összesen 90 országból érkeztek. Impozáns számok, ugye?

Cosmoprof 2022 rendezvények világszerte

Cosmoprof Asia

Hong Kong

2022. 11. 16-18.

Cosmoprof North America

Las Vegas

2022. 07. 12-14.

Cosmoprof India

Mumbai

2022. 10. 6-8.

Cosmoprof Asean

Bangkok

2022. 09. 15-17.

Cosmoprof 2022: miért érte meg ide ellátogatni?

Banálisan fogalmazva: a szakmai feltöltődésért. De természetesen ennél sokkal többről van szó. A magyarországi szépség- és fodrászcikk kereskedők azért érkeztek, hogy rátaláljanak azokra a szépségipari újdonságokra, amiket aztán hazánkban szeretnének forgalmazni. Emellett tárgyaltak meglévő partnereikkel is, tehát ez nekik elsősorban üzleti út. A fodrászok azért látogattak ki a rendezvényre, hogy megnézzék az újdonságokat, kipróbálják a termékeket, és részt vegyenek a hajbemutatókon is. Szakmai feltöltődés a javából. És mi miért érkeztünk Bolognába? Azért, hogy mindennek a mixét elhozzuk nektek!

A COSMOPROF RENDEZVÉNYEN MINDEN MEGTALÁLHATÓ:

  • professzionális fodrászati márkák,
  • fodrászati eszközök,
  • szalonberendezés,
  • bejelentkező szoftverek,
  • innovatív fodrászoktatási platformok,
  • csomagolástechnika és gyártósor azoknak, akik saját márkában gondolkoznak.

A Cosmoprof Worldwide Bologna mindig is az egyik kiemelt rendezvénye volt a piacon elérhető legjobb termékek bemutatásának. Az év egyik legjobban várt szakvására idén 53. alkalommal került megrendezésre. Megnyitóján már megismertettek a szakág újdonságaival: virtuális valóság, styling termékek, eszközök és még sok minden más.

Íme a Cosmoprof 2022 újdonságai

#1 ALFAPARF MILANO: COLORWEAR TERMÉKCSALÁD

A Colorwear minden bizonnyal az egyik legjobban várt újdonság hajszín kategóriában. Az Alfaparf Milano által bemutatott, szabadalmaztatott arginin alapú technológiával készült vegán termékcsalád, megoldást kínál minden színezési igény kielégítésére.

#2 OLAPLEX: BOND PROTECTOR HAJSZÉRUM

Az Olaplex® márka nagy dobása az új No.9 Bond Protector tápláló hajszérum. Ez egy szilikonmentes, könnyű, antioxidáns hatású szérum, amely javítja, tökéletesíti és védi a haj minden típusát és textúráját a szennyeződésektől. Alapja a jól ismert szabadalmaztatott kötésépítő technológia, ami segít a professzionális hajkezelésben, védelmet nyújtva mindenféle károsodás ellen.

#3 DAVINES HAJRITUÁLÉK

Személyes kedvenc standunk idén is a Davines, ami ezúttal a botanikus élményt egy kerti vacsora hangulatával ötvözte. A standon a kollégák a személyre szabott hajrituálék kialakításában is segítettek. Célkeresztben természetesen továbbra is a bőr jóléte és a természetesség állt.

#4 LISAP ITALIA: ESCALATION WITH LISAPLEX HAJFESTÉK

Az idén 70. születésnapját ünneplő Lisap Italia impozáns standdal és több újdonsággal lépett a nagyközönség elé. A cég újítása az Escalation with Lisaplex hajfesték, ami kötéserősítőt tartalmaz. Emellett a fekete agyagot tartalmazó szőkítő sorozat, a Light scale up is több termékkel bővült, melyek szintén a vásáron debütáltak. Arról már korábban írtunk, hogy a Lisap felvásárolta a Parisienne Italiát, melynek termékeit immáron büszkén mutatták be saját portfóliójukban.

#5 RAPHAËL PERRIER KÉPZÉSI MÓDSZER

A fodrászok szakmai képzése terén Raphaël Perrier innovatív képzési módszerét kell kiemelnünk. A cég egy márkafüggetlen oktatási metódust mutatott be, melyben nincs többé szükség a babafejekre. A virtuális valóság lehetővé teszi, hogy a tanulni vágyó szakember a 2.0 képzési módszerrel magával ragadó élményt éljen át. Ebben a fodrász egy Oculus VR-ral hajvágást végez, egy személyre szabott, minden szükséges követelményt tükröző virtuális térben.

#6 PARLUX: MAGICSENSE DIFFÚZOR

A Parlux megerősítette vezető pozícióját a professzionális szektorban az ALYON® hajszárító termékcsaláddal, amely megbízható és biztonságos. Nem csoda, hogy a hazai fodrászok egyik kedvence. A Parlux egyik újdonsága a MagicSense®, mellyel a teljes Parlux termékcsalád kompatibilis, és ami egy optimális méretű diffúzor. A rajta lévő lyukak elrendezésének köszönhetően, a hőmérséklet és a légáramlás tökéletes kombinációja jön létre.

Kíváncsi vagy a hajakra is? Az ON HAIR fodrászbemutatókról következő beszámolónkban írunk. Kövess minket!

Képek: Fodrászinfó, Facebook