Keresés

Elrontott balayage, avagy egy karantén utáni színkorrekció bemutatása

Így lehet helyrehozni egy elrontott balayage festést. Mutatjuk!

Íme egy újabb cikk és egy újabb bizonyíték az otthoni hajfestés hátrányairól. Ezúttal Gombos Tímea osztotta meg velünk tapasztalatait, amikor vendége a karantén után úgy érkezett a fodrászszalonba, hogy időközben négy alkalommal saját magának készítette el a hajszínét. Kíváncsi vagy, hogy hogyan alakult a színkorrekció? Már mutatjuk is!

Erre gondolj először, amikor otthoni hajfestésre adod a fejed

A járványhelyzet így vagy úgy mindenki életére rányomta a bélyegét. A feltöltődés és a belső béke megtalálása most kizárólag önmagunkra volt rábízva, így nem is olyan meglepő, hogy sajnos az otthoni hajfestés még a szalonba járó vendégek körében is felerősödött. Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban több alkalommal is foglalkoztunk a témával. Most egy újabb gyakorlati példát hoztunk el számotokra azért, hogy tudatosítsuk, miért nem éri meg a négy fal között kísérletezni a frizuránkkal.

AZ OTTHONI HAJFESTÉS AZÉRT NEM ÉRI MEG, MERT

  • a végeredmény soha nem közelíti meg egy szakember munkáját (mondhatjuk: ez egy elrontott balayage).
  • végül egy fakó, foltos hajat kapunk, amely már az elkészülés pillanatában sem esztétikus és szép.
  • a fodrászszalonba visszatérve a szakember több éves munkáját kezdheti elölről.
  • a fodrász ennek következtében még több időt tölt el a te hajaddal. (A színkorrekcióknak a legtöbb esetben nem véletlenül borsos az áruk.)
  • a fodrász sokkal több anyagot is használ, ami miatt a szolgáltatási díj még tovább növekszik.

#nefesdotthon, íme az elrontott balayage helyrehozása

egy karantén utáni színkorrekció bemutatása Gombos Tímea tapasztalatai alapján

KIINDULÁSI ALAP:

A vendégem a karantén alatt négyszer festette be a haját otthon bolti hajfestékkel, és hozzám érkezve már 2 cm-es jól látható lenövése is volt. Eredeti hajszíne 5-ös sötéstbarna. A lenövés alatti részen kialakult egy rezes 2 cm-es sáv, ami alatt egy nagyobb citromsárga rész keletkezett, alatta pedig az én 9-es szőkém maradványai látszódtak. A hajszerkezet állapota szerencsére nem volt roncsolt, mert normál esetben négy hetente én készítem el a frizuráját, ami közben hajkötés sokszorozó kezelést is alkalmazok.

Íme az elrontott balayage, amiből kiindulunk

SZÍNKORREKCIÓ ELSŐ LÉPÉSE: EGYSÉGES SZŐKE ALAP MEGALKOTÁSA

Első lépésként a KEVIN.MURPHY ammóniamentes szőkítőporát kevertem ki 3%-os aktivátorral, amelyet kizárólag a sötét lenövésre kentem fel, de 15 perc múlva ráfésültem a rezes részre is. (A citromsárga sávot kihagytam a szőkítésből.) Míg a szőkítőporom dolgozott, 1%-os aktivátorral kikevertem egy újabb adagot, hogy a haja aljára is kenjek belőle, ami szinte már vissza volt sötétedve. A célom az volt, hogy a procedúra végén egy szép, új és egységes szőke árnyalatot lássak. Miután lemostam a szőkítőport, megszárítottam a vendégem haját, és ekkor már látható volt az egységes alapom, amiből eltűntek a különböző nem kívánatos sávok.

Elrontott balayage helyrehozása: mutatjuk sorban a lépéseket

SZÍNKORREKCIÓ MÁSODIK LÉPÉSE: A VÉGLEGES HAJSZÍN ELÉRÉSE ÉS HAJSZERKEZET-ÉPÍTÉS

A végső szín eléréséhez a KEVIN.MURPHY COLOR.ME ammóniamentes festékéből kevertem ki 9-es és 10-es alapszíneket és 10.1 és 10.2-es hamvas és bézs árnyalatokat, hogy természetes szőke hajat tudjak varázsolni a vendégemnek. Ezt a színkeveréket 30-35 percig hagytam fent a haján. A festék lemosása után Olaplex hajkötés sokszorozó kezelést alkalmaztam, aminek hatóideje 40 perc volt.

FINISH:

A vendégem a hajszárítást követően csak minimális igazítást kért a hajvégeinél, egyenes frizurát szeretett volna. A végeredménnyel nagyon meg volt elégedve, megígérte, hogy többet nem festi be otthon a haját. A teljes munkafolyamat 11:00-tól 14:30-ig zajlott.

És a végeredmény: viszlát elrontott balayage, üdvözlünk csoda hajszín!

Képek: Gombos Tímea