Keresés

Euroskills verseny 2023 Gdansk - szurkoljunk Perge Zsoltnak

Ismét megrendezésre kerül a Euroskills verseny, a helyszín ezúttal Gdansk.

Ismét nagyszabású verseny közeleg. Méghozzá a Euroskills megmérettetés, amely ezúttal a lengyelországi Gdansk városában kerül megrendezésre szeptember 5-9 között. A verseny a Worldskills „kistestvéreként” szintén a szakmák legjobbjait keresi, ennek megfelelően a fodrász versenyszámban is több kategóriában kell teljesíteniük a versenyzőknek.

Euroskills verseny – Perge Zsoltnak szurkolunk

A megmérettetésen Perge Zsoltnak szurkolhatunk, aki egyébként már a Worldskills versenyen is részt vett. A mostani versenyről az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk:

"Minden nap kapok képeket Lacitól, amelyeket egy az egyben elkészítek. Természetesen a versenyen nem tudjuk, mit fogok kapni. A legutóbbi Worldskills versenyhez képest természetesen most tapasztaltabb vagyok és talán emiatt is van bennem egy nagyobb nyugalom. Igaz, nem tudom milyen képet fogok kapni, de a versenyközeg nagyon hasonló lesz."

Zsoltot Tombácz Zsuzsa és Veress-Győri Sándor mellett Hajas László készíti fel a versenyre, akivel már hónapok óta lázasan készülnek. Hajas Lászlót a felkészülésről kérdeztük:

„A Euroskills versenyeknek vannak jelmondatai. Az egyik ilyen, hogy úgy kell dolgozni, ahogy a szalonban, de nagyon magas minőségben. Örülök, hogy megismerhettem ennek a versenynek a kialakítását és rendszerét. Az értékelés során van egy objektív és egy szubjektív értékelés, és fénykép alapján kell elkészíteni a munkákat. Ez korábban nem így volt, így aki többet készült egy bizonyos technikából, az természetesen nyert is. Néhány éve azonban minden kategóriában fénykép alapján kell dolgozni, mint ahogy egyébként ez a szalonmunkában is nagyon gyakori. Ennek következtében a korábbi nyertesek egy kicsit hátrányba kerültek.

Zsolttal úgy készülünk, hogy kap tőlem egy fényképet és egytől-egyig el kell készítenie az adott frizura minden vonalát. Így a szemét és az agyát is tréningezem. Az utóbbi időben a sok gyakorlásnak köszönhetően nagyon sokat fejlődött. Kulcspontok alapján haladunk egy frizurán: hosszak, szögek, balance, textúra. Ezek alapján értékeljük a munkáját, hogy ezek hogyan sikerülnek.”

A szakértők, köztük Hajas László is megérkezett Gdansk-ba
Az EuroSkills verseny 2023-as helyszíne
Ki az, aki először megtalálja Zsoltot a képen? 

A Fodrászinfó szerkesztősége sok sikert kíván Perge Zsoltnak és minden magyar versenyzőnek!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)

Képek: WoldSkills Hungary