Keresés

Ezt tedd meg, ha KATA-s maradtál!

Itt van egy hasznos tipp, ha a törvény után mégis a KATA mellett döntöttél.

A KATA törvény változása az élet nagyon sok területére hatással volt. Leginkább természetesen a munka világára. Ez alól nem kivétel a fodrász szakma sem. El kellett döntenünk, hogy maradunk az új KATA rendszerben vagy más adózási formát választunk. Ha KATA-s maradtál, figyelj oda, érdemes megtenned ezt a fontos dolgot:

Új KATA adózás esetén ki kell írnod jól látható helyre, hogy csak magánszemélyeknek számlázol. Büntethető ugyanis, ha a vendég a szolgáltatást követően kérne számlát, de nem tudja, hogy KATA-s vagy.

A KATA változásáról már itt is írtunk egyébként! Szeptemberben mindenkinek el kellett döntenie, hogy milyen módon folytatja vállalkozását. Viszont az kevésbé lett nyilvános hír, hogy büntethető az a személy, aki nem jelzi, hogy csak magánszemélyeknek számlázhat.

Elakadtál a szöveggel? Segítünk!

Íme, egy mintaszöveg:

Kedves Vendégeim!

Kisadózó vagyok, így a 2022. évi XIII. törvény 2022.09.01-től hatályos előírásainak megfelelően KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEKET szolgálok ki! Kérem a szolgáltatás igénybevétele előtt szíveskedjen közölni, amennyiben nem magánszemélyként vagy őstermelőként szeretné igénybe venni azt!

Ennek elmulasztása esetén Önt magánszemélyként kezelem, így a szolgáltatás díja is magánszemélyként terheli Önt.

Kérem szíves megértését!

Reméljük mindenki sikeresen választott az adózási lehetőségek közül és reméljük cikkünk is szolgált némi segítséggel.

Szöveg és kép: Fodrászinfó