Keresés

Fashion Week backstage beszélgetés Varga Gyémánt fodrásszal

Varga Gyémánt adott nekünk interjút a Fashion Week kapcsán!

Varga Gyémánt, az InstaHair fodrásza 2014 óta van jelen a hazai Fashion Week életében. A fodrászcsapat tagjaként kezdte a munkát, tavaly április óta pedig vezetőként vesz részt Kozma Norbert mellett. Gondolnátok, hogy csupán tíz éve végezte el a fodrásziskolát? Gyémánttal a Budapest Central European Fashion Week kapcsán kezdtünk el beszélgetni, a történetet itt tudod elolvasni.

Úgy tudom, a KEVIN.MURPHY-vel kezdődött minden. Hogyan ismerkedtél meg a márkával?

Minden azzal kezdődött, hogy szalont és ezáltal márkát váltottam. Már korábban is szemeztem a KEVIN.MURPHY-vel, majd úgy hozta az élet, hogy ezzel a brand-del kezdtem el dolgozni egy akkor újonnan nyíló szalonban. Rögtön beleszerelmesedtem a filozófiába és a termékekbe, elkezdtem oktatásokra járni, hogy mindent jobban megismerjek. A 2014-es októberi Fashion Week-en a hajakat a KEVIN.MURPHY csapata csinálta, engem is felkértek a munkára. A finn származású Juha-Matti Manninen STYLE.MASTER oktató volt a vezetőnk. Nagyon tetszett a látásmód, amit ott kaptunk. Megtanultuk tőle, hogyan használjuk másként a termékeket, mint a szalonban. Minden itt kezdődött.

Varga Gyémánt munka közben: BCEFW 2019 backstage

Később kaptál egy saját show-t a Fashion Week-en.

Igen, 2017-ben egy nagyobb megbízás ért. Egy önálló bemutatót kaptam, mint vezető fodrász. Én Sármán Nórinak találtam ki a hajakat. Nagy kihívás volt, klassz élmény és igazi belépő ebbe a világba.

2018-ban a KEVIN.MURPHY-vel is szorosabb lett a kapcsolat, oktatóként kezdtél náluk dolgozni. Mi az, ami megfogott a márkában?

Nagyon szimpatikus a természettudatos és környezetvédő szemlélet. A termékek előállítása nem környezetszennyező, a KEVIN.MURPHY állatkísérlet-mentes. Ami még tetszik, hogy használat során nem okoz bőrirritációt. Még a pályám elején dolgoztam olyan termékkel, aminek nem ilyen összetevői voltak és a kezemen ekcémás tünetek jelentkeztek. Nagyon nem szerettem volna azt, hogy évek múltán ez egyre jobban elharapóddzon és komolyan megbetegítsen.

Valószínűleg nem véletlen, hogy évek óta a KEVIN.MURPHY a Fashion Week hajas szponzora. Mit tudnak ezek a termékek, amivel ilyen könnyű egy divatbemutatón dolgozni?

Gyakorlatilag a súlytalan technológia az, ami nem csak a marketingben jelentkezik. (nevet)

Ezeken a bemutatókon nagyon sok terméket kell használnunk egy hajon. A divattervezők nagy része természetesen frissen mosott hatású, szálló hajakat szeretne modelljeinek, amit nekünk nagyon gyorsan kell prezentálnunk úgy, hogy nincs idő a hajmosásra. A KEVIN.MURPHY termékeit maradványmentesen ki tudjuk fésülni és szárítani a hajakból és ha ez megvan, kezdődhet az alkotás a következő show-hoz.

Milyen kihívások elé állít téged egy-egy Fashion Week?

Már oktatóként is kicsit kikerültem a komfortzónámból azzal, hogy több ember előtt kellett nyilvánosan beszélnem. Itt sincs ez másként. A csapatot irányítva fontos az alázat és az, hogy tudd, te vagy a vezető, ami felelősséggel jár: motiváld a csapatod, irányítsd és oldd meg a felmerülő problémákat, hiszen ebben mindenki rád számít.

Voltak felmerülő problémák az idei Fashion Week-en is?

Persze, mindig vannak, de meg kell őket oldanunk. (nevet) Ezúttal a Sentiments bemutatója előtti pár percben derült ki, hogy a mentorprogram keretében meghívott olasz Vogue stylistja más hajakat képzelt el, mint amit korábban a tervezővel kitaláltunk. Ilyenkor jön a kompromisszum és a „mindenkinek elég jó” megoldás. Azt hiszem, a végeredményen ez a kis fennakadás nem látszódott, ráadásul a tervező és a stylist is elégedett volt.

Tetszik, ahogyan ezek a divatbemutatók formálnak a hétköznapok divatján?

Igen, látom ennek a jeleit, vendégeimnél meg főleg. Mindig kérdezik, hogy milyen újdonság várható a szezonban. Örülök, hogy a legtöbb tervezőnek idén is a nagyon hordható, természetes hatású hajakat kellett elkészítenünk, én személy szerint az üzletben is ezt képviselem.

Képek: BCEFW 2019

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)