Keresés

Fodrász legendák nyomában: Sassoon Team bemutatkozó

Fodrász legendák nyomában: Sassoon Team bemutatkozó.

Elérkezett az idő, hogy a rengeteg kollekció mellett megmutassuk azt az oldalt is, akik folyamatosan a trendet diktálják. A Fodrászinfó legújabb sorozatában sorra vesszük a legnagyobb nemzetközi fodrászcsapatok munkásságát! Kíváncsi vagy, hogy honnan indultak, mely célkitűzésekkel dolgoznak, mit tartanak sajátos filozófiájuknak, és hogyan váltak ilyen meghatározóvá? Elsőként a Sassoon Academy rejtelmeibe vezetünk be titeket!

A bob frizura megalkotója: Vidal Sassoon

A fodrászcsapat alapítója

Mély szegénységben élt, és eredetileg hivatásos futball játékos szeretett volna lenni, majd mégis ő vált fodrászok közt azzá a legendává, akinek azt a geometrikus és egyben egyszerű, de nagyszerű és klasszikus bob frizurát és hajvágási technikát köszönhetjük. Ő pedig nem más, mint Vidal Sassoon. Miután felfedezte a nagy reputációnak és innovációnak örvendő hajvágási technikát, a ’70-es évek elején Los Angeles-be költözött, hogy megnyissa a mai napig is az egyik legmeghatározóbb, és világszerte működő fodrász szalonok láncát, a Sassoon Salon-t, amelynek már akadémiái is nagy népszerűségnek örvendenek.

A klasszikus értelemben vett bob frizura

A Sassoon-filozófia

A Sassoon filozófiája

A Sassoon világának egyik legnagyobb varázsát a filozófiája jelenti, amelyet minden egyes Sassoon hajvágás és szín elmélyít, felmagasztal és meghatározóvá tesz. A Sassoon-filozófia tézisei a legalapvetőbb ideákon nyugszanak, azaz a haj természetes állapotában való kezelésén, a haj mint szerves anyag kezelésén, illetve a hajszálak átalakításán, oly módon, hogy az egyszerre legyen képes megteremteni és feltárni a valódi szépséget!

A filozófia megvalósításához, Sassoon úgy vélte, hogy kellően meg kell érteni mindazt, hogy a technikai ügyességnek és precizitásnak mekkora szerepe van a tökéletes megalkotásában. A Sassoon-féle precíz technika nem csak, hogy a fodrász minden egyes képességét, de az individuumok összes tulajdonságát is mind figyelembe veszi – a csontszerkezetet, arcformát és arcszínt, – hogy létrejöhessen az az érzéki pontosság, amelytől egy megjelenés Sassoon-ná válik!

Sassoon Academy

Sassoon Academy

A Sassoon Akadémiák már több mint 60 éve jó hírnévnek, és világszínvonalú oktatásnak örvendenek. Egyedülálló képzési rendszerének köszönhetően az oktatók mély intenzitással és professzionális szinten képesek átadni tudásukat, hogy azzal mind inspirálják, és szenvedélyes szakemberré neveljék tanulóikat.

Az akadémiák felépítése és portfóliója sokrétű és összetett, a tanfolyamok célja pedig nem más, minthogy a különböző követelményeket kellő mértékben ötvözni tudja, legyen szó hajvágás, vagy color-technikáról. A tanulási folyamat végén pedig minden fodrász megkapja a Sassoon Akadémia által kiállított Diplomát, amely a gazdasági piacon már alapvetően biztosít egy sikeres karrierépítési folyamatot.

A Sassoon Akadémia rengeteg képzést biztosít

A Sassoon Academy hosszabb képzései mellett megtaláljuk az úgynevezett „Short Term”, „Classic” és „Creative” hetes képzéseket is, amelyre sok hazai fodrász is ellátogat. A magas szintű szakmai továbbképzés mellett felfogható ez gyakorlatilag kapcsolatépítésnek is, hiszen a tanítványok nem csak kereskedelmi képességeket sajátíthatnak el, de egy új közösség, a Sassoon-Family részévé is válhatnak, amelyben benne rejlik Vidal Sassoon örökségének és kultúrájának egy darabja is.

A Sassoon Akadémia képzései egyaránt elérhetőek Nagy-Britanniában, Észak-Amerikában és Németországban:

  • Nagy-Britannia: London, Manchester, Glasgow
  • Észak-Amerika: Santa Monica, San Fransisco, Chicago, New York, Seattle, Boston, Toronto
  • Németország

Fontos: Képzéseikben, árfekvéseikben némileg eltérőek, ezért ha érdekelnek a részletek, KATTINTS IDE a további információkért!

Online képzés

A Sassoon Akadémia online képzést is biztosít

A 21. század technikai debütálása volt többek között az online edukáció, amelyet a Sassoon szintén alkalmaz. Streaming felületük segítségével, a tanulni vágyó fodrászokat távoktatásban is részesítik bizonyos összeg befizetése után. Képzéseik így egyértelműen korlátoltabbak, de a klasszikus értelemben vett Sassoon hajvágás, color, férfi és női kollekciója bárki által elérhetővé és elsajátíthatóvá válik.

Az online képzés ára egy bizonyos időintervallumra vonatkozik, miszerint elérhetőséget biztosít:

  • 7 napra £3, amely kb. 1064 Forintnak felel meg
  • 3 hónapra £6, amely kb. 2128 Forintnak felel meg
  • 6 hónapra £9, amely kb. 3193 Forintnak felel meg

Ha érdekelnek a további részletek és/vagy szeretnél elérhetőséget vásárolni, katt ide!

A Fodrászinfó kedvenc Sassoon kollekciója

A Fodrászinfó személyes kedvence Sassoon-tól

Valójában a kollekciókat végignézve valamiért mindegyiket kiválaszthatnánk, és egyre vitatkozhatnánk, hogy melyik és miért jobb a másiknál. Mi sem bizonyítja jobban a Sassoon világ tökéletességét, de mégis ha egy személyes kedvencre kell rámutnunk, akkor az nem más, mint SS17 Salon kollekciója, amely az URBANE nevet kapta.

Sassoon: SS17 URBANE kollekció

Vidal Sassoon hitt abban a számára kulcsfontosságú dologban, miszerint a legemlékezetesebb építészeti formatervek elkülönülnek a többitől, és éppen ezért válnak egyedivé és utánozhatatlanná. Az adott kollekciót az 1970-es évek építészeti stílusai inspirálták, amelyben a kegyetlenség újraéledt és amelyben átélhette a pillanatokat, amelyek feledhetetlenek. Ezt közvetíti ez a kollekció is.

Az URBANE kollekció szlogenje a „There is beauty in purity”, miszerint a tisztaságban és egyszerűségben találjuk meg a szépséget ugyanúgy, ahogyan az építészet részleteiben is mind ezt keressük. Az SS17 URBANE kollekció visszatér a haj alapjaihoz, az egységes megjelenéshez, amellyel tökéletesen egyensúlyba helyezi az egyes hajvágások formaiságát egy adott színvilággal.

Ez a kollekció számunkra azért nagyszabású, mert minden megjelenik benne, amelyben Vidal Sassoon élete során hitt, amiért dolgozott. Ebben az esetben nem csak és kizárólag a professzionalizmus jegyei a meghatározóak, hanem az életnek azon korszaka, amelyben nevelkedett, amelyben felnőtt, és amelyben egy olyan fodrász legendává válhatott, amelyet nem hogy ma, de talán soha nem felejt el a világ.

Érdekesség: Craig Teper rendezésében 2010-ben megjelent Vidal Sassoon életét feldolgozó film, “Vidal Sassoon: The Moovie” címen. Egy hosszú nap után talán érdemes végignézni, hogy még tovább inspirálódj! 🙂

(A film IMDB oldaláért katt ide!)

Források: ittittitt

Képek: ittittittittittSassoon Academy Official Page

Kiről olvasnál a következő részben? Írd meg nekünk!