Keresés

A bob frizura

Ha már frizurák, egy klasszikusról nem érdemes megfeledkezni: a bob frizura.

A nők mindig gyönyörűek, minden korban. Persze ehhez elengedhetetlen egy jó frizura. Vannak olyan hajviseletek, amik valóban csak a fiatalabb korosztálynak állnak jól, ám mi most egy olyan klasszikust hoztunk, ami kortól függetlenül mindenkinek jól áll. Ez a bob frizura.

A bob fazon az egyik legklasszikusabb hajstílus, ami tényleg soha nem megy ki a divatból. Minden évben halljuk, hogy a bob viselet a sláger, úgyhogy el kell ismerni, ez az a frizura, ami bár folyamatosan megújul, mégis egy olyan klasszikus trend, ami örökre divatban marad. Nem csoda, hogy a sztárok is teljesen rá vannak kattanva.

Miért jó a bob frizura?

Mert bár rengeteg embernek van, mégis mindig egyedi. Rengeteg variációja van, és rengeteg féleképpen lehet hordani vagy éppen feldobni. Lehet egyenesen viselni, hullámosan, göndören, fonattal, feltűzve, felnyírva, frufruval. Lehet oldalt elválasztani, vagy középen, lehet melíroztatni, ombrét bevállalni hozzá, amit csak szeretnénk. Teljes mértékben a fantáziánkra van bízva, hogy mit kezdünk vele.

Az biztos, hogy kevesebbet kell vele bajlódni, mint a hosszú hajjal. Nem csak a szárítási idő lesz rövidebb, de egy kis ügyességgel reggelente csodás frizurát varázsolhatunk otthon is belőle, ami úgy hat, mint egy vörös szőnyeges hollywoodi frizura. Csak meg kell találnunk az arcformánkhoz és egyéniségünkhöz illő típust, és máris hódíthatunk. Erről már egy korábbi cikkünkben is írtunk:

FRIZURATIPPEK ARCFORMÁK SZERINT: KATTINTS!

Lássuk a bob frizurák különböző változatait:

A long bob, vagy LOB

A long bob válltól indul lefelé, úgyhogy azoknak ajánlott, akik a hosszú hajkoronájukkal terveznek valami változtatást. Aki nem teljesen biztos abban, hogy bevállalna egy rövidebb stílust, de beleszeretett ebbe a frizurába, akkor ezt neki találták ki. Főleg a kerek vagy szívformájú arcszerkezetű hölgyeknek ajánlott, nekik ezt a stílust javasoljuk.

Short bob

Ha valaki bevállalja a rövid, vagány hajat, akkor a short bobot neki találták ki. Ez nem csak divatos, de praktikus választás is, hiszen nem igényel sok időt az elkészítése. A hosszúkás arcformához egyenesen ajánlott ez a típusú frizura, de ha valakinek vékony, gyenge szálú a haja, akkor ez szintén nyerő lehet, hiszen ennél a viseletnél a haj könnyen rétegelhető, úgyhogy nem kell a lelapult frizurától tartani többet.

“Semi” bob

Ha valaki nem tud dönteni a long bob és a short bob között, vagy csak nem elég biztos a dolgában, hogy mennyire rövidre vágassa, akkor ezt az átmenetet neki találták ki. A “semi” bob a nyaktól lefelé indul, és igen laza, vagány, de egyben nőies megjelenést biztosít a viselőjének. A négyzet formájú, vagy szögletes arcformához tökéletesen passzol ez a frizura.

A bob frizurához illő hajszín

A bob frizurához bármilyen hajszín illik. De ugye az lesz a fontos, hogy viselőjéhez milyen szín passzol. Lehet, a fotókon tökéletesen néz ki egy rózsaszín bob frizura, de nem biztos, hogy az rajtunk is ugyanúgy fog állni. Tény, hogy egy színes, világosabb bob sokkal vidámabb, és lazább, míg egy sötétebb színű bob sokkal komolyabban és elegánsabban fog kinézni. De mielőtt a frizuraváltás mellé egy színváltást is tervezünk, mindenképp beszéljük meg fodrászunkkal.

Nálunk a multicolor a nyerő: dobjuk fel bob frizuránkat több színnel, melírral vagy ombréval. 40 év fölötti nőknél ez kifejezetten menő tud lenni, hiszen ettől sokkal dúsabbnak hat a haj.

Tényleg bárki hordhat bob frizurát?

Igen, nincs korhoz kötve – ahogyan egyik frizura sem. Persze mielőtt bárki belevágna, vitassa meg egy szakemberrel, hogy melyik fazon állna neki a legjobban és kérje azt fodrászától. Az egész biztos, hogy a bob stílus 2018-ban is hódítani fog.

Szöveg: Kristóf Anikó

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)