Keresés

Frizura 50 felett: érezd magad fiatalnak!

Többek között a frizura 50 felett is fiatalon tarthat.

Sok nő érezheti magát túl korán korosodónak. Ez az érzés megjelenhet már negyven éves kor környékén, de az ötvenen túl már biztosan. De fel a fejjel. A jó hozzáállás és egy remek frizura 50 felett is fiatalossá varázsol. Nem is szűk a választék a javasolt fazonokból. A legfontosabb, hogy a vonzó külső mellett jól is érezd magad a frizuráddal.

Sokak hajszerkezete a kor előre haladtával vékonyodik, őszül, esetleg hajuk hullani kezd. Erre a legtöbben azt a megoldást találják, hogy egyre rövidebbre vágatják a hajukat vagy éppen egy egyszerűbb frizurát választanak. Természetesen az ilyen fazonok is tudnak jól mutatni, de nem mindig ez a megoldás! Ne féljünk azonban 50 éves korban sem merészebb stílusokat választani, legyen az akár rövid, akár félhosszú, színeket tekintve pedig a színpaletta bármely árnyalat. Ha önazonosak vagyunk, nem lőhetünk mellé!

Bubi frizurák

KÓCOS BUBI

Játékossága miatt ez a forma máris fiatalos külsőt kölcsönöz viselőjének. Ugyanakkor a komolyság is megvan benne, mivel számos középkorú színésznőt láthatunk ilyen és ehhez hasonló frizurával, akár a filmvásznon, akár gálákon megjelenni. A jó hajvágás nagyon fontos ennél a fazonnál, de azután már csak egy kis hajhabbal kell kócosabbá tennünk a természetesen göndör, vagy göndörített tincseinket.

Christine Baranski kócos bubi frizurája

HOSSZÚ BUBI

Igazi jolly joker frizura, hiszen általában mindenkinek jól áll. A korosztály, az arcforma, de akár a hajminőség is majdnem teljesen mindegy. Viszonylag ritkán kell vele fodrászhoz járni. Más szóval: ideális azoknak, akik csak kevés időt tudnak vagy akarnak a hajukra fordítani. Félévente nem árt egy frissítő hajvágás, így a hajvégeket egészségesebbé, kinézetünket frissebbé téve.

Hosszú bubi frizura

Frufru vagy sem?

A frufru viselete egy örök dilemma: sokan csak nehezen merik eldönteni, hogy bevállalják. Tény, hogy ha frufrunk van, akkor azzal folyamatosan kell járni igazíttatni, viszont a megjelenésünk ebben az esetben mindig nagyon friss és ápolt hatású lesz. A bubi frizurákhoz egyébként kiválóan tud passzolni. Ha úgy érezzük, hogy szeretnénk egy kis takarást az arcunkhoz, kiváló választás lehet a frufru. Ennek eldöntésében egyébként a fodrászunk remek tanácsot fog tudni adni!

Egy másik kifejezettem frufrus frizura lehet az egyenesen vágott, vállig érő haj frufruval. Tévedés, hogy az egyenes haj csak a fiataloknak áll jól. Igenis megér egy próbát ez a frizura 50 felett is.

Egyenes frizura frufruval

Melírozott frizura: Vissza az évezred elejére

Aki a szó legjobb értelmében vett nosztalgiázásra vágyik, ma is választhatja a csíkosan melírozott frizurát. Bár a stílus nem kifejezetten mai, a retro viseletek egyre inkább kezdenek újra teret hódítani maguknak. Ha sötét hajunk van, bátran döntsünk tehát a melír mellett, de ott is kérjük ki fodrászunk tanácsát.

Tépett frizura

Ha már a retro divatnál tartunk: a tépett frizura retro mivolta ellenére szinte soha nem ment ki a divatból. Legyen akár rövid vagy félhosszú, nagyon sokszor nyertes választás lehet fiatalabbaknak és időseknek egyaránt.

Erről a mindig népszerű fazonról egyébként már itt is írtunk.

A szuper-rövid pixie

Az egyik lehető legrövidebb fazon. Nem mindenkinek áll jól, de viselője biztosan vagány ötvenessé válik. Számos ikonikus színésznő tette le voksát a fazon mellett: Jamie Lee Curtis, Judy Dench vagy Sharon Stone.

Jamie-Lee-Curtis pixie frizurája

Csak merészen: hosszú fürtök 50 felett

Sokan érzik úgy, hogy egy bizonyos életkor után már nem állhat jól a hosszú haj. Vagy azért mert elvékonyodik, roncsolódik a haj, esetleg azért, mert már nagyrészt őszbe borult. Nos, pedig a megmaradó fürtök, gondosan ápolva elegáns megjelenést biztosítanak. A hajfestés, balayage remek opció, de ha tudunk vele azonosulni, bátran teret engedhetünk az őszülésnek is: a hosszú haj ötven fölött sem rossz választás!

A hosszú haj elegáns megjelenést kölcsönöz

Kortól független tanácsunk: a hajápolás!

Bármelyik stílust válasszuk is, a hajápolás mindig elengedhetetlen. Kifejezetten igaz ez arra az életkorra, amikor a haj már jócskán vékonyodik és őszül. A negatív gondolatok helyett pedig éljünk a hajunk adta lehetőségekkel.

Töredezettségét és vékonyodását ápolhatjuk olajokkal és balzsamokkal. Az őszülés pedig nem rossz dolog, főleg ha egy merészebb vágási technikát kérünk hozzá. A gondoskodásról azonban itt se feledkezzünk meg.

Hogyan ápold hajadat a nyári hőségben?

Itt megtudhatod!

Ha pedig még nem vagy ötven, innen válogass frizurákat!

Ha hasznosnak találtad a cikket, lájkold és oszd meg! 🙂

Felhasznált források és képek: Hadviser, Hairstyler, Pinterest