Keresés

Hosszú haj és könnyedség? - Ez a ghost layers!

Olvass tovább és tudj meg mindent a ghost layers technikáról!

A nyári melegben sokan vágynak frizuraváltoztatásra azért, hogy kevésbé legyen melegük, azonban ez általában jelentős veszteséggel jár a haj hosszúságából. Ha Te is közéjük tartozol, de nem szeretnél sokat veszíteni frizurádból, ez a cikk Neked szól! Ismerd meg a ghost layers technikát! Fodrász vagy? Hasznos tippekért olvass tovább!

Mi az a ghost layers technika?

A ghost layers technikát Ramón Garcia fodrász, stylist alkotta meg, akit az előbb már leírt szituáció inspirált arra, hogy úgy könnyítsen a hajon, hogy az ne veszítsen a hosszából. Pontosan olyan könnyedséget szeretett volna elérni a frizurában, mint ahogy a szellemek mozognak. Ezzel a technikával pedig Ramón közelebb hozza hozzánk, egészen pontosan frizuránkhoz ezt az egyébként sokak számára ijesztő jelenséget, pozitív köntösbe áthelyezve azt. 

Ramón Garcia, a ghost layers technika megalkotója

Szerinte a ghost layers változást hoz a vendégek életébe, hiszen "ez egy olyan technika, amely mozgást és textúrát ad a hajnak, miközben az egyhosszúság illúzióját kelti." Ezen kívül plusz előnye, hogy minden típusú hajra alkalmazható.

Ghost layers frizura Ramón Garcia alkotásában

Érdekel ez a trend? Keresd fel fodrászodat, hogy készítse el Neked! Fodrász vagy? A következő rész Neked szól:

Hogyan kezdj neki a ghost layers technikának?

A technika lényege, hogy a szellemekhez hasonlóan láthatatlan vágásokat és rétegeket kell benne képezni, ezzel is biztosítva a könnyedséget, hosszvesztés nélkül. Éppen ezért teljesen máshogy kell ezt a frizurát vágnod, mint az eddig megszokhattad. Mutatjuk, mire kell figyelni:

  • A ghost layers technika legfontosabb eleme, hogy a hajat szárazon kell vágni.
  • Érdemes előszőr a haj felső részét és a hajkoronát rétegezni, azért, hogy a haj hossza később közös döntés lehessen a vendéggel.
  • Most oszd szekciókra a hajat, és jöhet is a következő lépés!
  • A haj szekciókra bontása után kezdheted meg a ghost layers technika használatát a hajkorona alatt, hátul és tarkónál is. Ennél a technikánál nem kell látható rétegeket vágnod, elég, ha a hajszálak közepétől kezdve a hajvégeken keresztül könnyítesz a frizura súlyán. Így a hosszúságát nem változtatod meg!

Most pedig, nézd meg, hogyan készíti el Ramón Garcia a ghost layers technikát:

Szöveg forrása: itt, itt és itt!

Képek: Ramón Garcia Instagram oldala