Keresés

Scandinavian Hairline technika

Legyél Te a legszőkébb szőke a Scandinavian Hairline technikával!

Sokan szeretik a természetes, napszítta frizurát, azonban ezt ilyen-olyan okok miatt nem mindenki bízná csupán a napra. Ha Te is közéjük tartozol, ez az új TikTok trend Neked szól! Ismerd meg Te is a Scandinavian Hairline technikát! Fodrászok, figyelem! Rátok is gondoltunk. Hasznos tippekért olvassatok tovább!

Mi a Scandinavian Hairline?

A Scandinavian Hairline tulajdonképpen egy optikai illúzió, mellyel világosabbnak tűnik a haj anélkül, hogy órákat töltenénk a szalonban vagy a tűző napon. A skandináv-hajvonal világosítási technika egy egyszerű és gyors szőkítést jelent a hajvonalon, mellyel így adott a természetes, mégis nagyon világos, napszítta kinézet.

Sokan hasonlítják a trend nyomán készített frizurákat az istennőkhöz és az istenekhez, hiszen a kezelés célja, hogy egy zökkenőmentes, világos glóriát hozzon létre az arc körül, pont mintha viselője egy északi isten vagy istennő lenne, akinek nem mellesleg sosem sötétednek a hajtövei.

A trend a Money piece, azaz pénzcsináló tincs egy válfaja, csak itt egy sokkal világosabb, "elvágólag" létrehozott arckeretező tincsről van szó. Azaz kettőről.

Te kipróbálnád? Minket meggyőzött! :)

Mivel lehet feldobni ezt a trendet?

Egy korábbi cikkünkben már bíztattunk arra, hogy ne félj bevállalósnak lenni, hiszen a nyár a kísérletezés, az új frizurák kipróbálásának ideje. Ez pedig a Scandinavian Hairline trend esetében sincs másképp, hiszen azt nyugodtan kombinálhatod például egyfajta balayage technikával. Ez a színhatás a göndör textúrán is és a bubi frizurában is igazán jól mutat. Ugyanakkor nem csak szőke hajra való ez a trend, ezért fodrászod véleményének kikérése után bátran kísérletezz akár barna vagy vörös hajúként is. 

A Scandinavian Hairline trendet kombinálhatod a göndörséggel is

Biztonságos a Scandinavian Hairline technika?

A válasz erre a kérdésre is az "attól függ". Ez egy TikTok trend, amit ha hozzáértő, azaz fodrász készít, akinek megvan hozzá a kellő szakértelme, akkor teljesen biztonságos. Ha otthon kísérleteznél, akkor mi mindenképp arra bíztatunk, hogy inkább ne tedd, fordulj szakemberhez. A sok kockázat mellett az sem utolsó szempont, hogy szakértelem híján könnyen elronthatod hajszíned, sőt, a szőkítővel még nagyobb károkat is okozhatsz, akár olyat is, amit egy egyszerű korrekció sem old majd meg. Ezért semmiképpen se próbáld ki ezt a trendet otthon, inkább kérj időpontot kedvenc szalonodba! 

Fodrászként olvasod ezt a cikket? Mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Hogyan készíts Scandinavian Hairline frizurát?

A technika kulcsa, hogy csak közvetlenül az arc körüli babahajakat kell világosítanod, ezzel pedig már el is tudod érni a természetes, napszítta hatást. A folyamat első lépése, hogy fésűvel enyhén át kell fésülnöd a babahajakat az arc felé, ezután pedig jöhet a festés! Mutatjuk, hogyan csináld:

A trend legnagyobb előnye a gyorsasága, hiszen:

  • ezt a szolgáltatást minden esetben hozzá tudod adni már a hajmosási fázishoz, ez csökkenti a vendéged nálad töltött idejét, ugyanakkor segíti a te időbeosztásodat is,
  • köztudott, hogy az arc körüli babahajak a legfinomabbak, ezért azok sokkal gyorsabban világosodnak, mint a haj többi része,
  • ehhez a technikához a tisztább felvitel érdekében nem kell fóliát használnod, így ezzel is időt spórolsz magadnak és vendégednek egyaránt.

Mire kell figyelned ennél a technikánál?

Mint minden technikának, úgy a Scandinavian Hairline-nak is megvan a maga veszélye, ha nem vagy kellően körültekintő.

Amikre érdemes odafigyelned:

  • Ne érje festék a bőrt! Ezzel a technikával nagyon közel festesz a bőrhöz és még fóliát sem használsz, így nagyon kell figyelned arra, hogy semmiképpen ne érj a bőrhöz. Dr. Shari Marchbein New York-i szakvizsgával rendelkező bőrgyógyász szerint ugyanis a "hajszőkítők egyes vegyi anyagai, köztük az etil-alkohol, az ammónium-perszulfát és a hidrogén-peroxid rendkívül mérgezőek, károsak az egészségre és maró vagy irritáló hatásúak lehetnek a bőrre, bőrpírt, viszketést és égési sérüléseket okozhatnak." Pro tipp: több professzionális termékportfólió tartalmaz bőrvédő krémet, amit festés előtt kell felvinni a kontúrvonalra, ezt bátran alkalmazd. (Használatával védőgátat képezhetsz az arc kontúrja köré, ezáltal megvédjük vendégünk bőrét a kémiai folyamatoktól (hajfestés, dauer, szőkítés). Összetételének köszönhetően a vegyi anyagok nem szívódnak be a bőrbe, így elkerülhető a hajfesték okozta elszíneződés és kipirosodás.)
  • Vedd figyelembe a haj állapotát is! A bőrirritációk mellett a haj állapotára is szükséges odafigyelned, különösen a sérült hajra! Erről mindig konzultálj vendégeddel és ha kell, dolgozz kíméletesen vagy változtass valamin!
  • Ne alkalmazd gyakran ezt a technikát! Mint ahogy már feljebb is említettük, az arc körüli babahajak a legfinomabbak, azonban éppen ezért a legtörékenyebbek is. Ezért figyelj a mértékletességre.

Most pedig nézd meg, hogyan készül egy frizura ezzel a technikával:

@marloustylingbar

Vi tilbyr nå Scandinavian Hairline i vår salong og vi er obsessed med denne trenden for å si det mildt 💆🏼‍♀️ Ps. Our work is only front hairline. the result of previous foils and roots is not our work. #ScandinavianHairline Scandinavian Hairline Oslo #ScandiHairline Scandi Hairline Oslo #Balayage

♬ Lost in a Book - Inner Circle

Képek: Pinterest

Szöveg forrása: itt!