Keresés

HairContrast fodrászként a vendég egészséges pszichéjéért

Egy HairContrast fodrász minden bizonnyal segít önbizalmad növelésében.

A haj- és fejbőrproblémák jelentős mértékben befolyásolják a közérzetünket, a jókedvünket és az önbizalmunkat. A férfiak már egészen fiatalon megtapasztalják a hajvesztés okozta nehézségeket, de különböző okok miatt, a nők körében is sokan küzdenek a megritkult haj jelenségével. Hogyan kapcsolódik össze az ebből adódó stressz a pszichével? Milyen megoldás létezik? Tudj meg mindent legfrissebb cikkünkből!

A haj sokat elárul egy ember jelleméről

A haj az ember identitásának egyik legjelentősebb kifejezőeszöze. Az első benyomás alkalmával is hatalmas szerepet játszik abban, hogy a másikhoz milyen tulajdonságokat társítunk – ami ugyan szubjektív -, de általánosságban is könnyen megragadható. Egy rövid rózsaszín pixie minden bizonnyal rátermettséget, bátorságot fog sugallni, míg egy hosszú természetes frizura rámutathat a másik fél kifinomultságára, vagy éppen arra a tulajdonságára, hogy szeret a saját komfortzónájában maradni, mert abban talál rá az igazi karakterére. A hajunk sokat elárul rólunk, anélkül, hogy megszólalnánk, így már elöljáróban sem meglepő, hogy milyen fontos szerepet tölt be az életünkben.

Hogyan befolyásolja a haj az emberi pszichét?

A haj megritkulásának és a haj elvesztésének számtalan oka létezik: betegség, genetika, baleset. Bármelyikről legyen is szó és bármilyen mértékű is legyen az ehhez kapcsolódó probléma, negatív hatást gyakorol az emberi pszichére. Rövid- és hosszútávon is jelentős önbizalmi problémákat okozhat, súlyosabb esetben depressziót is kiválthat, hiszen a haj eltűnésével az identitás egy darabja is elvész. Érdekes, hogy ez nem kizárólag a nők, hanem a férfiak körében is ugyanúgy komoly lelki megbetegedéseket okoz.

Dr. Pax Pemberton vizsgálta a kopaszság és kopaszodás pszichére gyakorolt hatását, ugyanis férfi páciensei körében egyre többet tapasztalta az ehhez kapcsolódó szorongást, frusztrációt és depresszív hajlamot. Kutatásai során megállapította, hogy a haj és a lélek kapcsolata szorosabb, mint gondolnánk, ugyanis a hajat az erővel azonosítjuk – már a bibliai Sámson és Delila története is erre utal -, aminek elvesztése az emberi halandóságra hívja fel a figyelmet. A hajproblémák így kivetülnek az önképre, arra, hogy vonzónak látjuk-e magunkat, ami pedig további kihatást gyakorol a férfiasság és a nőiesség megélésére is.

HairContrast fodrászként az egészséges pszichéért

Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a lelki nehézségeket okozó haj- és fejbőrproblémákra egy “láthatatlan”, természetes megoldás létezzen. Napjainkban szerencsére korántsem elérhetetlenek ezek a kezelések, mi több, fodrász szakemberként is lehetőség nyílik az ilyen jellegű problémákkal küzdő vendégek segítésére! Nincs más dolgod, mint jelentkezni a HairContrast oktatásokra, és elsajátítani az ehhez kapcsolódó páratlan tudást!

Milyen csodákat művelhetsz, hogyha a csapat részévé válsz? Mennyi csillogó szempárral fogsz találkozni, amikor valakinek újra visszaadod az önbizalmát? Íme két elégedett HairContrast vendég, Németh Judit és Pásztor Istvánné, akiknek történetük ugyan különbözik, egy valami azonban mégis közös bennük: a hála és a szeretet HairContrast fodrászuk felé.

NÉMETH JUDIT:

“Visszaadta az önbizalmamat. Egy nőnek fontos, hogy hajkoronája legyen – én ezt most megkaptam. Már második éve használom, és úgy érzem, hogy sokkal egyszerűbb lett így az életem. A hajam folyamatosan ápolt, nem kell minden nap azzal foglalkoznom, hogy mi csináljak vele, mert amikor eljövök Erikához, akkor megigazítja, levágja, és tovább nincs is vele gond. Magam is meg tudom mosni (…) Azt gondolom, hogy akinek hasonló problémája van, mint nekem, annak nagyon jó szívvel tudom ajánlani a HairContrast szolgáltatásokat, én nagyon örülök, hogy rám talált ez a lehetőség.”

PÁSZTOR ISTVÁNNÉ:

“Nagyon jól érzem magam, teljes életet élek, a hajamat is nagyon-nagyon kedvelem, amit könnyen rendben tudok tartani. Két havonta szoktam találkozni a fodrászommal, amikor vágni szokott a haj hosszából. A T-Parting nagyon kényelmes: eshet az eső, fújhat a szél, strandolhatok és bármit csinálhatok, jól érzem magam, és újra nőnek érzem magam 60 évesen. A fodrászommal nagyon jó a kapcsolatom, és mindenkinek, akinek ilyen hajproblémája van, hogy ritka a feje tetején a haj, vagy foltokban hullik, javaslom, hogy keresse meg a HairContrast szakembereit.”

Forrás: https://patient.info/news-and-features/can-going-bald-cause-depression

Képek: itt és itt