Keresés

Túl a hivatástudaton: őszinte gondolatok a HairContrast szakembereitől

Lássunk bele egy-egy HairContrast szakember gondolataiba együtt!

A szakmai alázat és szeretet nem minden esetben szólhat az érzelmekről. A megélhetést a bevételi forrás biztosítja, azonban erről kevesen mernek beszélni. Hogy miért? Mert az ilyen szakembert azonnal anyagiasnak vagy önzőnek titulálják, miközben általában mindenki szeme előtt ugyanúgy ott lebeg az pénzügyi fejlődés. Tehát mi is ezzel a probléma? Gyakorlatilag semmi, ez a hozzáállás kizárólag abban az esetben okoz gondot, hogyha a minőség nem egyenlő az elkért összeg értékével. Akárhogyan is van, nagyon elszánt és bátor cselekedetnek tekintjük, hogy a HairContrast szakemberei nyíltan ki merik nyilatkoztatni a témában alkotott őszinte gondolataikat: lássuk, hogy mit hoz a konyhára, ha a brand fodrásza vagy!

Amikor működik a matek

Miért dolgozunk? A válasz egyszerű: a morális értékek átéléséért, és az általunk kitűzött anyagi célok eléréséért. Természetesen kinyilatkoztathatjuk, hogy “a pénz nem számít”, de valljuk be, akkor hazudnánk. Sajnos kizárólag a hivatástudatból és a szakma iránti szerelemből kevesen éltek még meg, pedig milyen jó is lenne! A lényeg, hogy a munkánk lehet a hobbink és az életünk értelme, annak ellenére is, hogyha szeretnénk viszont látni a bele fektetett energia financiális oldalát. Éppen ezért most olyan véleményeket veszünk górcső alá, amelyekben őszinte gondolatok hangzanak el. Fogadd szeretettel a HairContrast fodrászainak nyilatkozatát arról, hogy miként változott az anyagi helyzetük azóta, amióta a márka képviseletében dolgoznak!

1) Tresó Erika gondolatai

„…ugyanannyi idő alatt, egy Tparting pepi pótrész cseréje jóval többet hoz a konyhára, mint egy festés, vágás, szárítás…”

Nagyon sokat számít az, hogy szinte ugyanannyi munkával jóval többet tudok keresni. Nem mindegy ugyanis, hogy amíg egy hagyományos fodrászati tevékenységgel – amibe mondjuk a mosás, a vágás, a szárítás és a festés is beletartozik -, időarányosan 50-60%-al kevesebbet tudok megkeresni, mint egy Tparting cserével. Pedig az utóbbi esetben is komplex eljárásról beszélek: a pótrészt leszedem, újra beragasztózom, és az eredeti haj rendbetételével együtt ismét felhelyezem. Egy ilyen művelet nagyjából 2 vagy 2,5 órát vesz igénybe, ugyanennyi idő alatt tehát többszörösét megkeresem annak, mintha egy nagy generált vállalnék.

2) Murányi Katalin gondolatai

„…lassan öt éve dolgozom a HairContrast-tal. Hagyományos fodrászként nem engedhettem volna meg magamnak, hogy ennyi idő alatt új autót vásároljak…”

Ahhoz, hogy az erőfeszítéseimnek a gyümölcse beérjen, nagyon sokat kell tennem – itt nem feltétlenül csak a fodrászati tevékenységekre gondolok. Ha semmi mást nem csinálnék, mint reggel elmennék a szalonba, rendbe tenném a beírt vendégeim frizuráját, majd este hazamennék, akkor nem tudnék ilyen ütemben előre haladni, mint ahogyan HairContrast szakemberként teszem. Igaz, ehhez nagyon kemény önmenedzselést kell folytatnom – ez alatt az intenzív marketinget értem -, amibe beletartozik a szolgáltatásom reklámozása, legyen szó akár egy fizetett internetes hirdetésről, vagy egyéb reklámtevékenységről. Csak így tudtam elérni, hogy a bevételem megduplázódjon.

3) Ungvári Krisztina gondolatai

„…mivel egyedi szolgáltatást nyújtok, ezért nincs minden sarkon konkurenciám. Így a vendégem sem fog átpártolni a szomszéd fodrászhoz, mert tudja, hogy csak én tudok segíteni a problémáján…”

Ha olyan termékekkel dolgozom, amelyeknek magas az áruk, akkor azt értelemszerűen csak olyan érdeklődők engedhetik meg maguknak, akik azt ki is tudják fizetni. Így ugyan leszűkül a potenciális célcsoportom létszáma, viszont stabil anyagi hátterük miatt, ezekre a vendégekre még egy váratlanul bekövetkező gazdasági krízis esetén is számíthatok. Nem kell tehát attól félnem, hogy hirtelen lemorzsolódik a vendégköröm, és emiatt anyagi nehézségeim támadnak. Ez az elv most a pandémia alatt nyert igazán bizonyosságot.

Forrás és képek: HairContrast

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)