Keresés

Túl a klasszikus fodrászképzésen - interjú a HairContrast oktatóival

Interjú következik oktatófodrászokkal! Témánk a HairContrast képzések.

Számodra is értéket jelent, hogy a magánéletedben és a karrieredben is képes legyél valami teljesen másba, a megszokottól eltérőbe belevágni? Akkor most itt az idő, hogy megismerkedj egy olyan fodrászati lehetősségel, amely túlmutat a forma-, illetve színtechnikai képzések világán. Murányi Katalinnal és Pászner-Ungvári Krisztinával, a HairContrast oktatófodrászaival beszélgettünk. Interjú következik.

Mit gondoltok, miben tér el a HairContrast oktatás egy hagyományos hajvágó vagy hajfestő szeminárumtól?

Murányi Katalin: Ha egy szóval kellene válaszolnom, akkor azt mondanám, hogy mindenben. A HairContrast cég számtalan olyan oktatási formát kínál, amelyet itthon máshol aligha tudnak elsajátítani a szakemberek. Ilyen például a hajtődúsítás (T-Parting), a férfias foltos kopaszodás (Top extension, New Me) és a kisebb foltos kopaszodás (Secret Spot) orvoslása, a speciális parókák felhelyezése (Airskin). Ezen túl a HairContrast által forgalmazott termékeket csak az olyan képzett fodrászok érhetik el, akik elsajátították a cég szolgáltatásainak technikáját. Továbbá az oktatások felépítése is gyökeresen eltér a klasszikus képzések struktúrájától, ugyanis nem előre meghirdetett időpontokban zajlanak, hanem maximálisan igazodnak a tanulnivágyó fodrász(ok) időbeosztásához.

Pászner-Ungvári Krisztina: Egy hagyományos hajfestő vagy hajvágó tanfolyamon mindenki megtanulja, hogy hogyan készítsen el egy új külsőt a vendég számára. A HairContrast oktatások révén elsajátott tudással azonban egy új élethez és egy új egyéniséghez kell hozzásegíteni a klienst. Ebből kifolyólag a HairContrast oktatásokon a fodrászt arra is felkészítjük, hogy hogyan kezelje a hajhiánnyal, és ebből adódóan, a félelmekkel és kételyekkel küzdő “lelkileg érzékenyebb” embert. Egy fodrásznak ugyan mindig alázatosnak kell lennie a szakmája iránt, de egy HairContrast szakembernek nagymértékű empátiára és türelemre is szüksége van a bizalom és a diszkréció fenntartásához.

A HairContrast oktatáson megszerzett tudásból hogyan profitálnak a fodrászok és a vendégeik?

Murányi Katalin: A HairContrast képzéseken elsajátított tudással a szalonszolgáltatások palettája jelentős mértékben bővül, ebből kifolyólag az árbevétel is növekszik. Ettől függetlenül rövidtávon is kifizetődik, ugyanis már az első megrendelés is képes visszahozni az oktatásra kifizetett összeg értékét. Ennek oka, hogy a HairContrast termékek folyamatos ápolást és karbantartást igényelnek, ami nem jelent mást, minthogy átlagosan a vendégnek négyhetente vissza kell járnia a fodrászszalonba. Egy ilyen szolgáltatás közös érdek, ugyanis a rendszeres szalonlátogatás ellenére sem drágább befektetés, mint egy hajbeültetés, így az átlagember számára is könnyebben elérhető. Természetesen az anyagi szempont nem minden, egy ilyen kapcsolat a fodrász és a vendég közötti bizalmat és lojalitást is építi.

Pászner-Ungvári Krisztina: A HairContrast olyan egyedi szolgáltatásokat kínál, amelyekkel a fodrász nemcsak az új vendégek bevonzására képes, de mindeközben meg tudja tartani az évek óta hajhiánnyal küszködő klienseit is. A vendégek oldaláról megközelítve pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni a hajhullással, kopaszodással járó lelki problémákat, amelyek a HairContrast termékekkel orvosolhatóak. Ami jó a vendégnek, az jó a fodrásznak is!

Meséljetek el kérlek egy olyan történetet, amely kiemeli a HairContrast oktatások sajátosságát!

Murányi Katalin: Nekem az egyik kedvenc történetem az egyik tanítványomhoz kapcsolódik, aki amikor először érkezett hozzám csak egy tematika elsajátítását igényelte. A HairContrast szolgáltatások sajátos világát mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenleg már az összes modult beépítette a szalonjába. Aki ezt a képzést komolyan veszi és elhivatottá válik, annak csak jót és biztos megélhetést nyújt a megszerzett tudás.

Pászner-Ungvári Krisztina: Talán a legmegindítóbb történetem ahhoz a vendégemhez kapcsolódik, aki mielőtt rátalált volna a szalonomra és a HairContrast kezelésekre, kemoterápiás kezelésen esett át. A későbbiek során is csak pár szál haja nőtt vissza, ezért a legnagyobb melegben is sapkát hordott. Mikor eljutott hozzám, a konzultációt követően felkerült a hajprotézise. Tükörbe nézett, és potyogtak a könnyei a boldogságtól. Kifelé menet a megszokás miatt a fejébe akarta húzni a sapkáját, mire szóltam neki, hogy arra már nincs szüksége. Erre nagyot kacagott és csak ennyit mondott – “Ja, tényleg”. Ez azonban “csak” egy pillanat a sok közül, a hajprotézisek felhelyezése után sok-sok csillogó szempár néz vissza rám tele olyan szeretettel és hálával, amelyet minden szakembernek át kell élnie.

Mi az az 5 dolog, ami miatt bátran ajánlanátok a HairContrast oktatásokon való részvételt?

Murányi Katalin: Minden fodrász életében elérkezik az a pont, amikor fásultnak érzi magát, elege lesz és beleragad a monotonitásba. A HairContrast éppen ebből a szürkeségből szakítja ki az embert, ezért én úgy gondolom, hogy az új vendégek, az új érzések, az egyedi tudás, a szakmai fejlődés és a hálás vendégek miatt éri meg elsajátítani mindazt, ami HairContrast.

Pászner-Ungvári Krisztina: A következő gondolatok miatt ajánlanám mindenkinek a HairContrast oktatásokat:

  1. Tanulni soha nem késő!
  2. Ha a frissen megszerzett tudásoddal segíteni tudsz másokon, ne szalaszd el a lehetőséget!
  3. Nemcsak az oktatás alatt kapsz figyelmet és segítséget, akkor sem engedjük el a kezed miután kiléptél az ajtón!
  4. Egy olyan csupa-szív csapat tagjának lenni, ahol a te véleményed is számít, kifejezetten motiváló!
  5. Ha szeretnél kiszakadni a “festek-vágok-szárítok” körforgásából, akkor mindenképp próbáld meg!

Forrás és képek: HairContrast

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)