Keresés

Már az ország nyugati régiójában is elérhetők a HairContrast-oktatások

HairContrast-oktatások egy újabb régióban!

A HairContrast missziója, a partnerfodrászainak hivatástudata mindig is túlmutatott a klasszikus fodrászaton. A speciális szolgáltatásokkal rendelkező márkaképviselet hiánypótló szerepet tölt be az iparágon belül, hiszen még az önbizalom-növelés fogalma is “kevésnek” tűnik ahhoz képest, ami valójában a brand termékeivel történik. Szerencsére egyre több szakember dönt úgy, hogy elsajátítja az ehhez tartozó tudást, a jó hírünk pedig az, hogy a HairContrast oktatásai mostantól az ország nyugati régiójában is elérhetővé válnak.

Ép frizura, ép lélek

Fodrászként az ember hamar megtanulja, hogy a jó és egészséges frizura jelentős mértékben hozzájárul a megfelelő önbizalom és a pozitív énkép kialakításához. A vendégek oldaláról viszont csak akkor érkezik igazán ugyanez a felismerés, amikor először tapasztalják a hajhullás egyik formáját vagy első alkalommal találkoznak egy fejbőrprobléma tüneteivel. Ilyenkor a szerencsésebbeknek elég néhány életmódbeli változtatás – és minden visszaáll a régi kerékvágásba –, de vannak, akiknek sokkal komolyabban is meg kell küzdeniük az ilyen típusú nehézségekkel.

Mint tudjuk, a hirtelen eluralkodó kétségbeesést elsősorban a szakemberek tudása képes eloszlatni, ezért is csodáljuk már az első pillanattól kezdve a HairContrast-szolgáltatások hatékonyságát. Napjainkban ugyan nagyon sok márkaképviselet dolgozik azon, hogy a lehető legszélesebb körben biztosítani tudja a haj–és fejbőrproblémák megszüntetéséért felelős, korszerű és eredményes megoldási lehetőségeket, de az a fajta segítségnyújtás, amit a HairContrastnak köszönhetünk, még mindig hiánypótló terület az iparágon belül.

Szerencsére a fodrászok sorra ismerik fel a speciális hajpótló-szolgáltatások jelentőségét, aminek köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy végül szeretnének a brand partnerfodrászaivá válni. Míg korábban erre szinte csak a főváros vonzáskörzetében volt lehetőség, e tekintetben most már Nyugat-Magyarország is biztosítva van – hála Cservák Mónikának, aki március elején minden szakmai tudását átadta Görögné Kovács Orsolyának.

Cservák Mónika és Görögné Kovács Orsolya, a HairContrast oktatófodrászai

Görögné Kovács Orsolya szalonja lett a HairContrast oktatási központja a nyugati régióban

Cservák Mónika szakmai pályafutásának kezdete óta arra törekszik, hogy a lehető legtöbb módon átadja tudását a tanulni vágyó és ambíciózus fodrászok számára. Hivatástudata azonban nem csak mások képzésében, de önmaga állandó fejlesztésében is megmutatkozik. Nem olyan régen a HairContrast oktatófodrásza lett, most pedig neki köszönhetjük, hogy az ország nyugati területein is elérhetővé válnak a brand tanfolyamai.

Mónika ugyanis március 3-án, egy átfogó képzés keretein belül vezette be Görögné Kovács Orsolyát a márka szolgáltatásainak különleges világába, aki egyébként Szombathelyen él és dolgozik. Így most lehetőség adódott arra, hogy abban a térségben is minél több fodrász részt vegyen egy HairContrast-oktatáson. Kíváncsiak voltunk, hogy egyébként milyen hangulatban és hogyan zajlik egy ilyen speciális szeminárium, ezért kedvcsinálóként mindkét szakemberrel beszélgettünk egy keveset.

Így zajlik egy HairContrast-képzés Mónikával

“Személyre szabottan dolgozom, mert sok előadáson találkoztam már azzal a problémával, hogy amíg az egyik szakember unatkozik, addig a másik az összes szót magába szívja. Szakmailag senki nem ugyanott tart, ezért amíg az egyik fodrásznak hirtelen túl sok, a másiknak túl kevés az információ. Ezért a most megtartott képzést én magánoktatásként tartottam, így rugalmasan is zajlott. A tanfolyam első 10-20 percében felmértük Orsolya egyéni tudását, hiszen egy kezdő fodrász tapasztalata nem egyenlő azzal a szakemberével, aki 30 éve dolgozik ezen a területen. Ez alatt most tényleg a gyakorlatról, és nem az elméleti tudásról van szó. Azért is szeretem a felnőttoktatást, mert a tapasztalatok előhívásával, rendszerezésével az oktató is folyamatosan figyel és visszakérdez, és a másik tudásából ugyanúgy felhasznál, értékel és összekapcsol részeket.

Orsival épp ez az eset állt fent, mert az oktatói ismeretségünk már több mint 13 éves. Az alapokat ennek ellenére is átbeszéltük (hajhullás okai, fajtái stb.), de hamar tisztáztuk, hogy itt most mindez más megvilágításból lesz fontos: nem „gyógyítani”, hanem takarni szeretnénk a hajvesztést az optimális termék és technika kiválasztásával. Így innentől kezdve átnéztük, hogy mikor, melyik esetben mit kell ajánlani a vendég számára, illetve kitértünk arra is, hogy miként lehet személyre szabni, kombinálni és bővíteni azokat a megoldási lehetőségeket, amik a rendelkezésünkre állnak. Eközben kitértünk a tanácsadás és az ápolás témakörére is, a vendég életmódjának megismerésére, a konzultáció részleteire, és természetesen a gyakorlati technikák (felrakás, leoldás stb.) lépéseire is.

Végül abban maradtunk, hogy mindig kiegészítjük majd egymás képzési anyagát, hogy a nyugat-magyarországi oktatás pont olyan legyen, mint Pest megyében. Hiszen azért hívtam Orsit a köreinkbe, hogy a fodrászoknak ne kelljen akkora távolságban utazgatni a HairContrast-technikák megismeréséért.

Bevallom, hogy engem minden képzés egyszerre feltölt és le is merít, de nagyon szeretem ezt a kettős érzést. Jobban látom az azonnali hatást a felnőtt résztvevők továbbképzései után, hiszen kész tervekkel indulnak haza, amikből másnapra már új szolgáltatásokat hoznak létre. Úgy gondolom, hogy ezekkel az iránymutatásokkal minden fodrász szakmai útja egy szempillantás alatt fejlődik, mert nemcsak a tudásuk, de a bevételük is gyarapszik. Fontos, hogy ezt a képzést egyelőre fodrászmestereknek ajánlom, mert szükség van hozzá arra a vendégkörre, ahol már kialakult egy bizalmi kapcsolat. Nem mondom, hogy a kezdők nem vághatnak bele, de biztos, hogy hosszabb utat kell megtenniük.”

HairContrast-oktatás nyugaton: gyors kérdezz-felelek Orsival

1) HOGYAN TALÁLKOZTÁL A HAIRCONTRAST MÁRKÁVAL, MI FOGOTT MEG BENNE?

Állandóan kutatom az innovációkat, hogy minden igényt kielégítő szolgáltatásokat tudjak nyújtani a vendégeimnek. Sajnos egyre többen érintettek a hajritkulásban, kopaszodásban, ezért amikor ezekre a problémákra kerestem a megoldást, rátaláltam az egyedi felhelyezési technikát alkalmazó HairContrastra. Azonnal megtetszett, hogy termékeivel nagyon vékony, diszkrét és láthatatlan a hajpótlás.

2) MI ALAPJÁN DÖNTÖTTED EL, HOGY TE IS SZERETNÉL CSATLAKOZNI A CSAPATHOZ?

Az igazság az, hogy a csapat talált meg engem. Cservák Mónikával sok éves a szakmai kapcsolatunk, ami mára szoros barátság lett. Egyik beszélgetésünk alkalmával mesélt a HairContrastról, ami után nem volt kérdés, hogy itt a helyem. Nagyon összetartó közösség a miénk, folyamatos a szakmai segítségnyújtás, amiért nagyon hálás vagyok.

3) IGÉNYELT BÁRMILYEN ELŐZETES FELKÉSZÜLÉST AZ HAIRCONTRAST-OKTATÁS?

Több éve készítek hajpótlásokat – így ez számomra jelentett egy kis előnyt –, de a HairContrast már egy sokkal modernebb technikát alkalmaz. Viszont nem árt, hogyha a fodrász már előre tisztában van a hajhullás okaival, a fejbőr betegségeivel, mert nem minden esetben lehet hajpótlást készíteni.

4) MILYEN VOLT A KÉPZÉS? MILYEN MÉLY TUDÁST ADOTT AZ EGYNAPOS TRÉNING?

Nagyszerű szakembertől tanulhattam, aki minden tudását megosztotta velem, így az idő gyorsan elrepült. Mivel nem teljesen az alapoktól kellett kezdenünk a tanulást, kicsit könnyebb helyzetben voltunk. A bőr és a haj anatómiájától kezdődően, átismételtük hajhullás okait, illetve a haj-és fejbőr betegségeit, tehát a képzés első része elméleti volt. Miután megismertem a HairContrast-termékeket, minden technikával készítettünk egy hajpótlást. Úgy érzem, egy alapos és mindenre kiterjedő képzést kaptam, de tudom, hogy a továbbiakban is számíthatok a mindennemű támogatásra.

5) TE FOGSZ FELELNI MAGYARORSZÁG NYUGATI RÉGIÓJÁNAK HAIRCONTRAST OKTATÁSAIÉRT. JELEN ÁLLÁS SZERINT, MENNYIRE ÉRZED KÉSZNEK A TUDÁSOD ERRE?

Az oktatás nem áll messze tőlem, hiszen sok éve képzek tanulókat a fodrászatomban. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezek után már mesterfodrászoknak is átadhatom a tudásomat, és igen, késznek érzem magam a feladatra. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy jó szakembernek mindig tanulnia kell – soha nem mondhatja, hogy mindent tud –, ezért én is folyamatosan képezni fogom magam a továbbiakban is.

6) MOST, HOGY EGY BRAND PARTNERFODRÁSZA LETTÉL, SZÜKSÉGED LESZ A MUNKA SORÁN ÚJ ESZKÖZÖKRE? A HAIRCONTRAST-SZOLGÁLTATÁSOK “INTIMITÁSA” MIATT, ESETLEG ÁT KELL ALAKÍTANI AZ ÜZLETED, HOGY A VENDÉG MINÉL NAGYOBB BIZTONSÁGBAN ÉREZHESSE MAGÁT?

Az üzletet nem kell átalakítani, mert a beosztásom lehetővé teszi, hogy a nyitvatartáson kívül találjak olyan időpontot, amikor a vendéggel négyszemközt, alaposan át tudom beszélni a lehetőségeit, illetve diszkréten el tudom készíteni a hajpótlását. Befektetésre természetesen mindig szükség van, tehát megvásároltam a márka speciális kellékeit.

7) MIÉRT AJÁNLANÁD KOLLÉGÁIDNAK, HOGY VEGYENEK RÉSZT EGY HAIRCONTRAST-OKTATÁSON?

Napjainkban egyre nagyobb igény van azokra a szolgáltatásokra, amit a HairContrast biztosít, és ehhez alkalmazkodnunk kell. Teljesen természetes, láthatatlan hatást érhetünk el velük; viselésük megfelelő ápolás mellett semmilyen problémát és korlátot nem jelent. Azt látni, amikor egy hajritkulás miatt egy magabiztosságát, nőiességét elvesztett vendég újra önmaga lesz, felemelő és megfizethetetlen érzés.

Görögné Kovács Orsolya képviseli az ország nyugati régióját

Képek: Cservák Mónika