Keresés

Hajritkulás és hajhullás: mik a kiváltó leggyakoribb betegségek

Bevezetünk a hajritkulás rejtelmeibe és körüljárjuk a lehetséges kiváltó betegségeket.

Életünk egyik legmeghatározóbb tényezője az, hogy miként éljük mindennapjainkat. Hangulatunk, a környezetünkhöz való hozzáállásunk és viszonyunk mind függvénye annak, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. A hajhullás és hajritkulás hosszú időre alááshatják önbizalmunkat, komoly lelki problémákat okozhatnak. Melyek azok a leggyakoribb betegségek, amikor fokozottan érdemes odafigyelni magunkra? A HairContrast szakemberei választ adtak kérdésünkre.

A hajritkulás és psziché kapcsolata

Az emberi élet mozgatórugója, hogy mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében. Ehhez nagy százalékban hozzájárulnak külsőségeink is. Mindannyiunkat jó érzéssel tölt el, ha elégedettséggel tudunk a tükörbe nézni – szépnek látjuk az alakunkat, meg vagyunk elégedve a frizuránkkal. Ezzel nem kizárólag magunk számára üzenünk, hanem pozitív visszacsatolások reményében, mások elismerő pillantásait is szívesen fogadjuk.

Amikor a negatív ingerek hatására az egó hiányt szenved, mindenki képes összezuhanni, pláne ha a probléma okát egy intenzív hajhullás és/vagy hajritkulás idézi elő. Sajnos nem mindenkiben van annyi lélekerő, hogy gyorsan és megfelelő módon tudjon reagálni az adott problémára, még akkor sem, ha ma már remek lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

Hajritkulás és hajhullás: egyre több hajszál a kefében

5+1 a hajritkulást kiváltó leggyakoribb betegségek

Az elmúlt években, a következő betegségek és problémák hatására keresték fel országszerte a HairContrast szakembereit:

1. DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK

A különböző daganatok kezelésére rendszeresen használnak kemoterápiát, vagy sugárkezeléseket. A kemoterápia egyik komoly mellékhatása, hogy kihullanak a hajhagymák. Az impulzus során a szervezetben ugyanis leginkább azok az egészséges sejtek károsodnak, amelyek a folyamatosan és gyorsan szaporodnak.

2. PAJZSMIRIGY PROBLÉMÁK

A pajzsmirigy alul- és felül működése a nők komoly részét érintő betegség. Kialakulásában fontos szerepet játszhat az öröklött hajlam, bizonyos autoimmun betegség, a fokozott stressz, de terhesség és szoptatás során is kialakulhat. Utóbbi esetén az egyik kiváltó ok lehet, hogy megnövekszik a szervezet jódszükséglete. A pajzsmirigy betegségei a haj állapotában is több elváltozást okozhatnak. Gyakori panasz a haj hullása, szárazzá és töredezetté válása.

3. MENOPAUZA

A hölgyek klimaxa, a hormonháztartás megváltozása miatt jön létre. Az ösztrogénszint csökkenésével ugyanis a hajszálak erőssége és strapabírása is csökken, ami drasztikus hajhulláshoz, hajvesztéshez vezet.

4. TINEA CAPITIS

Más néven gombás eredetű hajhullás, amely jellemzően körkörös területeket érint. Ilyenkor a kopasz folt megjelenésén túl jellemző a fejbőr kivörösödése, valamint a hámlás és viszketés is.

5. ALOPECIA AREATA

Az Alopecia Areata kialakulásának belső szervi okai lehetnek:

  • egy rejtett góc
  • gyulladás
  • hormonális probléma
  • immunrendszer rendellenessége

5+1 ANDROGENETIKUS HAJHULLÁS

Más néven, hormonális eredetű hajhullás, amely akkor alakul ki, amikor a szervezetben a férfi nemi hormonok túlsúlyba kerülnek a női hormonokkal szemben.

A Haircontrast szakemberei segítenek

A HairContrast több, mint 20 éve jött létre azért, hogy a hajproblémákkal küszködők életét megkönnyítse, és újra önbizalmat adjon. A dán cég egy hajpótlásokkal foglalkozó vállalat, amely a világ több mint 20 országában segít a ritkuló hajú és kopaszodó emberek problémájának megoldásában.

Ha a fent említett betegségek valamelyikével – és ezáltal a frizuráddal is – folyamatos küzdelemben állsz, ne habozz, nézz szét a HairContrast szolgáltatásai között! A részleteket és további információkat ide kattintva megtalálod:

WWW.HAIRCONTRAST.HU

Szöveg és szakmai háttér: HairContrast

Képek: NLC, Pinterest, HairContrast