Keresés

HairContrast partnerfodrászként a mindennapokban – interjú Cservák Mónikával

Megtudtuk, hogy milyen is egy HairConrast partnerfodrászként a mindennapokat tölteni.

Cservák Mónika műszaki szakoktató és mesterfodrász már több évtizede fejleszti és képzi magát azért, hogy ismereteit végül a felnövekvő generációnak is átadhassa. Szárnyai alatt több száz fodrász találta meg azt az utat, amit keresett, szalonja pedig azóta is gyakorlati műhelyként funkcionál. Amellett viszont, hogy a fiatalok oktatását kifejezetten a szívügyének tartja, saját magát is állandóan továbbképzi – így éli most mindennapjait a HairContrast partnerfodrászaként, amire mi is kíváncsiak voltunk. Ha már Téged is régóta foglalkoztat, hogy miért meghatározó ez a márkaképviselet, miért éri meg belevágni a velük való közös munkába, olvasd el Cservák Mónikával készített interjúnkat!

A HairContrast márkaképviseletének már régóta követjük a munkásságát, ezáltal értesültünk arról, hogy Te is partnerfodrász lettél. Minek a hatására döntöttél úgy, hogy őket választod?

22 éve foglalkoztat a komplex fodrászszolgáltatás – azóta minden olyan metodikát megtanulok amivel, és ahogyan hosszabbítani, dúsítani, pótolni, fedni lehet a hajat. Mindenre nyitott vagyok, állandóan figyelem a piacot, ezért a vendégeim bíznak a döntéseimben. Tudják, hogy nálam minőségi cserét kapnak (legyen szó akármiről), és a célom épp ez: a boldog vendég.

A ritkuló haj köztudottan rátelepszik a személyiségre, nyomasztja a viselőjét. Ezért erre a problémára mindig is kerestem a személyre szabott megoldást, amit most a HairContrastnál megtaláltam. Mint nő, én is félek a kopaszodástól, de emellett, mint egy műszaki szakoktató, úgy érzem, hogy egyébként is illik tudnom és tanítanom azokat a technikákat, amikkel a majdani szakember találkozhat. Nálam a szakképzés végén a tanulók hajhosszabbító tanfolyamot is kapnak – ez az ajándékom a bizonyítványuk mellé. A HairContrasnál szerzett tudást szeretném nekik is megmutatni, hogy lássák, mennyivel másabb ez a terület, mint a kezdetek kezdetén. A fejlődés folyamatos, a képzés pedig ezt kíséri.

Mi volt az az első dolog a termékcsaládokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban, ami a legnagyobb hatást gyakorolta Rád?

A márkaképviselet szolgáltatásaiban és termékeiben elsősorban a modern, vékony és egyben diszkrét megoldások fogtak meg: a széles termékpaletta és a “láthatatlanná váló” termék, azaz, hogy mennyit fejlődött egy pepi pótrész az elmúlt 20 év alatt, amióta csak figyelemmel kísérem ennek a területnek a kínálatát, minőségét, árait, illetve technikai megoldásait. Ár-érték arányban nálam a HairContrast most a kedvenc, a végeredmény pedig csak a ráadás.

Miért tartottad fontosnak, hogy ezeket a lehetőségeket Te is megadd a vendégeidnek?

A vendégköröm 90%-ban férfiakból áll, akik igen érzékenyek a kopaszodásra, mélyen zavarja őket. A fodrászszolgáltatásoknak ugyanúgy részét képezi az alternatív lehetőségek ismertetése, ajánlása, és a felmerülő kérdésekre adott megfelelő pro és kontra válaszok megfogalmazása is. Ha például a hajvágással összedolgozom a pótlást, azonnal növelem a vendég teljes komfortérzetét, aminek köszönhetően egy újra magabiztos ember szemei csillognak a tükörben.

A világ gyorsul, az igények változnak, a szolgáltatásaimnak is ehhez kell alkalmazkodniuk. Az emberek nyitottabbak és több alternatív módszert kipróbálnak, ezért szerintem 5-10 év múlva teljesen természetes lesz a HairContrast által nyújtott hajpótlás, pont úgy, mint napjainkban például a ragasztható fogsor vagy a plasztikai sebészet stb. Amikor ez az időszak elérkezik, akkor én ott leszek, és mindenre megoldást nyújtok. Addig pedig az a feladatom, hogy a megszerzett tudást megtanítsam egy elit szakmai csoport tagjainak, hogy később ők is reprezentálni tudják ezt a típusú segítségnyújtást.

Cservák Mónika, HairContrast partnerfodrász

Mit vártál ettől attól, hogy HairContrast partnerfodrászként folytatod: vendégkörbővülést, vagy inkább a meglévő vendégek igényeinek kiszolgálását?

Mindkettő benne volt, de elsődleges célom inkább a meglévő vendégkör kiszolgálása – így egyszerűbb kezdeni. Viszont egy felnőttképző intézet vezetőjeként azt is fontosnak tartom, hogy ezeket a technológiákat megismertessem a végzett fodrászokkal, ezzel biztosítva, hogy az ő öregedő vendégkörüknek is részük legyen a komplex megoldásokban.

Mióta elérhetők nálad a HairContrast-szolgáltatások, milyen tapasztalatokat szereztél, hogyan reagáltak rá a vendégeid?

A mintadarab már a szalonom asztalán van, ha a vendégeim rákérdeznek, azonnal mesélek róla – ez jó indítás a beszélgetésre, a bogarat már elültettem a fülükben. Így idővel a gondolatok beérnek, ezután pedig már ők kérik, hogy próbáljuk ki. Semmit nem kell erőltetnem, én csak a lehetőséget mutatom meg, a termék pedig eladja magát. Ezért is tartom nagyon fontosnak a fodrász és vendég közötti bizalomépítést, mert így olyan “kényelmetlen” témákról is lehet beszélgetni, mint a kopaszodás.

Miután meghoztad a döntést, hogy HairContrast partnerfodrászként szeretnéd folytatni, mi volt a következő lépés? Hogyan válhattál azzá?

A HairContrast híre a neten jött velem szembe – azt hiszem pont nálatok olvastam róla, úgyhogy köszönöm Fodrászinfó Pro csoport! Ennek hatására már múlt évben felvettem a kapcsolatot a HairContrast csapatával, de a COVID-19 érkezése közbeszólt. Ezért eleinte csak online anyagokat néztem végig a témában, de akkor már tudtam, hogy ezzel a területtel is szeretnék foglalkozni. A koronavírus korlátozásainak feloldása után, végül személyesen, egy privát műhelymunka, bemutató és workshop keretében, élőben is megismerhettem a brand termékeit és szolgáltatásait. Egy jó hangulatú, tartalmas napot töltöttem Miskolcon Erikánál (Tresó Erikánál, a HairContrast oktatófodrászánál – a szerk.) Igyekeztem magamba szívni az összes technikai fogást, tapasztalatot és intelmet, hogy aki nem tud messzire elutazni ezért a tudásanyagért, végül nálam is meg tudja tanulni. (Aki nálam végez, az a Pest Megyei Kormányhivatal által nyilvántartott Felnőttképző Intézetemben, központilag sorszámozott tanúsítványt kap.)

Szükséged volt hozzá plusz befektetésre? Ha valaki ugyanezt az utat szeretné bejárni, mire kellene felkészülnie – mit üzennél neki?

Igen, szerintem kell hozzá plusz anyagi tőke, de emellett egy stabil (veled öregedő) vendégkör, illetve egy erre kialakított külön helyiség is – a diszkréció megtartása, a bizalom és az empátia miatt. Már a felsorolt szempontok kiépítése is költség, pénz mindenhez kell.

Te is fogsz HairContrast-képzéseket tartani?

Igen. Ezzel kapcsolatban minden információ megtalálható a https://haircontrast.hu/pages/fodraszoknak oldalon.

Milyen típusú szakembereknek ajánlod majd a saját tanfolyamaidat?

Azoknak, akik a vendégeiket boldognak szeretnék látni, akik konkrét, azonnali segítséget szeretnének nyújtani számukra. Persze, ilyen esetben az is fontos, hogy a szakember a lelki segítségnyújtás terhét is fel tudja vállalni. Szuper érzés “eltakarni”, azaz megszüntetni azt a problémát, amitől a vendég saját világa újra szebb lehet, mert ezáltal a fodrászé is azzá válik.

Tanulj Cservák Mónikától!

Végül, de nem utolsó sorban: az elmúlt időszakban rád miképp hatott, hogy HairContrast partnerfodrász lettél? Milyen érzések kavarognak benned, változott-e a fodrászathoz való hozzáállásod? Ha igen, akkor hogyan?

Igen, változott, mert egyébként is egy nagy fordulat történt az életemben: elengedtem egy 20 éves szerződött partnerséget, szabadúszó lettem, majd kibővítettem a csapatomat, a szolgáltatásaimat és a képzéseimet. A COVID-19 így egy teljeskörű változást hozott az életembe, kinyílt a világ körülöttem. Ezidő alatt sok jó és értékes embert megismertem, akikkel most már országos szinten együtt dolgozunk a virtuális térben. Az oktatóműhelyünket átjárja az értékek keresésével és átadásával járó flow, és pont ezt éreztem a HairContrasttal való találkozásom során is. Már az első pillanatban tudtam, hogy megvan a kapocs köztünk, mert azonos az értékrendünk, a szolgáltatásba vetett hitünk, az üzleti ambícióink – miközben a hivatásunk egyben a munkánk is.

Videó és képek: HairContrast