Keresés

Hajfeltöltő szalonkezelés természetes anyagokkal @Nevitaly step by step

Minden amit a hajfeltöltő szalonkezelés hogyanjáról és miértjéről tudnod kell!

Egyre többen igénylik a hajszerkezet-építő, vagy épp -visszaállító szalonkezeléseket, de egyáltalán nem mindegy, hogy szakemberként hogyan alkalmazzuk a professzionális anyagokat az egyes hajtípusoknak megfelelően. Időigényes munkáról van szó, ami ugyanakkor meghálálja magát. Két festés között, vagy éppen a már kezelt haj állagának javításában egyaránt látványos, hosszú távon pedig a fodrász munkáját is segíti.

Koltai Zoltán, az Angyalhaj Szépségszalonban látott vendégül bennünket, hogy bemutassa, hogyan van értelme ilyen típusú szalonszolgáltatásokat elvégezni. Zoli és munkatársai elkötelezettek a természetes anyagok iránt. A szalonban több márkával is dolgoznak, viszont az organikus, vegán, és a kemikáliáktól mentes szolgáltatásokra vágyó, kifejezetten egészségtudatos vendégeknek elsősorban a Nevitaly fejbőr- és hajkezeléseit ajánlják. Az olasz márka széleskörű termékpaletta segítségével kínál speciális problémamegoldásokat, növényi hatóanyagaival és esszenciális olajaival, kémiai adalékok nélkül is biztosítja a prémium eredményeket.

Hajfeltöltő szalonkezelés Koltai Zoltánnal

Zoli vendége közreműködésével (Jónás Andrea) be is mutatta, hogy mire képes a Nevitaly hajfeltöltő szalonkezelés. Kiindulásként diagnosztizálta a modell haját, ami során nem talált jelentős hajszerkezeti problémát, ám a festés, szőkítés, és a rendszeres hajegyenesítés káros hatásai miatt mégis szerkezetfeltöltő kezelés mellett döntött.

A Nevitaly IALO3 PRÉMIUM egy regeneráló hajszerkezet-feltöltő, amely három különböző molekuláris hyaluronsavval és növényi ceramidokkal kelti életre a hajat: lezárja a kutikulát, ezzel növelve a hajszálak tömörségét és erejét. A termék mentes a káros anyagoktól, de mégis hatékonyan védi a szálakat és a fejbőrt, miközben hidratálja, élénkíti és fényessé teszi a hajat. A gyártó azonban ezeket a készítményeket nem véletlenül ajánlja kizárólag szalonszolgáltatásokhoz, ugyanis speciális ismeretet, roppant aprólékos precíz munkát, megfelelő hozzáértést követel a fodrásztól.

A tökéletes hajfeltöltő szalonkezelés lépései

ELSŐ LÉPÉS: Zoli először alaposan átmosta Andi haját egy Nevitaly samponnal, szintén az ILAO3 családhoz tartozó keratinos formulát választva. Ez a sampon kifejezetten a külső hatások által legyengített, roncsolt hajra lett kifejlesztve: a feltöltőkezelésben is alkalmazott hyaluronsavat használja fel ahhoz, hogy hidratálja, táplálja és regenerálja a hajat.

Nevitaly sampon a haj regenerálásához

MÁSODIK LÉPÉS: Zoli a megtisztított, törölközőszáraz hajat szekciókra bontotta, majd a teljes hajhosszra, tincsenként vitte fel a kis ampullákban kapható, spray formában adagolható ILAO3 Premium Fillert. Az anyagot a kutikulával ellentétes irányba, tincsenként dörzsölte be, hogy igazán mélyre jusson a haj szerkezetében. Ezt követően a tincseket befóliázta, ami segítette a Filler felszívódását. A hatóidőt így hőkezeléssel és szárítással fel tudta gyorsítani.

Nevitaly ILAO3 Premium Filler használata

HARMADIK LÉPÉS: a fodrász a kezelést egy újabb hajmosással folytatta, a kondicionálást azonban már nem a fejmosónál végezte. A Nevitaly samponhoz tartozó keratinos pakolást összekeverte az ILAO3 Elixírrel, a szolgáltatáshoz tartozó szerkezetépítővel. A termék olyan különleges összetétellel rendelkezik, ami növényi ceramidokkal regenerálja a haj szerkezetét, és tölti fel a hajrostokat.

Nevitaly ILAO3 Elixír alkalmazása

Az Elixír 3 különleges hatóanyagkomplex eredményeképp fejti ki hatását:

  • különleges olajkomplexszel, amelynek fő összetevője a tsubaki olaj – ami puhítja a hajat, és védőburokként hat a szennyeződések ellen –, valamint a fügekaktusz olaj, ami antioxidáns és hidratáló hatásával segíti a hajszerkezet újjáépítését.
  • felhasznált vitaminokkal: a B3– és a B5–vitaminok az egészséges hajnövekedéshez járulnak hozzá, az E-vitamin pedig harcol az öregedés ellen. Minden ILAO3 termék tartalmaz továbbá A-, F- és C-vitaminokat.
  • esszenciális aminosavakkal tökéletesíti a hatást, amik stimulálják és táplálják a haj szerkezetét.
Hajszerkezet-építés természetes anyagokkal

NEGYEDIK LÉPÉS: a szakember tincsenként, ecsettel, illetve a kutikulával megegyező irányba vitte fel a keveréket, amelyet aztán nemcsak kézzel, hanem ultrahangos, infravörös hajkezelővassal is bemasszírozott a hajba a jobb felszívódás érdekében. Pro tipp: a hatóidőt ebben az esetben hőhatással fel lehet gyorsítani, annak letelte után pedig érdemes ugyanazt a speciális sampont választani, amit a kezelés elején is!

Ultrahangos, infravörös hajkezelővas segíti a hatékonyság maximalizálását

ÖTÖDIK LÉPÉS: a szárítás sem elhanyagolható része a teljes szalonkezelésnek, hiszen az ahhoz választott formázók kiegészítik és lezárják a szolgáltatás menetét. Épp ezért a hajfeltöltés tökéletesítése és tartósítása érdekében Zoli ezúttal az ILAO3 BOOSTER lezáróhabot használta, ami esszenciális aminosavakkal, liposzómás keratinnal és hyaluronsavval regenerálja, erősíti a haj belső szerkezetét. A növényi ceramidok fényesítik, védik a hajszínt, miközben tartósan meggátolják a hajszálak seprűsödését. Mindemellett kisimítják, kezelhetővé teszik a hajat.

A hajszárítás fontos része a szolgáltatásnak

VÉGEREDMÉNY: a gondos szárítást követő eredmény magáért beszél: sokkal tisztább, szikrázóbb, egészségesebb, és nem utolsó sorban puhább haj.

A hajfeltöltő szalonkezelés utáni eredmény

Ismerd meg közelebbről a természetes hatóanyagok erejét!

szeretnél többet megtudni a Nevitaly növényi hatóanyagairól és az esszenciális olajokat felhasználó szalontermékeiről? Érdekelnek az organikus, vegán megoldások, de mindig professzionális, sőt prémium színeket és eredményeket akarsz elérni? Ha a válaszod igen, akkor ott a helyed Vasadon, a Nevitaly második nagy look & learn szemináriumán! A részleteket megtalálod a Facebook-eseményben, de plusz információkért a brand Facebook-oldalára is ellátogathatsz! A bemutatott anyagokról részletes leírást találsz a Nevitaly Hungary honlapján.

Szöveg és képek: Nevitaly