Keresés

Egy mély lélegzetvétel a Nevitalyval

A Nevitaly továbbképzés mindenképpen olyan, amiről beszélni kell!

Kedves Olvasóink, ezúttal egy újabb élménybeszámolóval jelentkezünk! A következő cikkünkben a Nevitaly illóolajokat és esszenciális növényi hatóanyagokat felhasználó fejbőrkezeléseinek világába, valamint az aromaterápia professzionális fodrászatban való alkalmazhatóságáról szóló oktatásnak a részleteibe avatunk be Titeket! Érdemes megismerkedni a brand mögött álló filozófiával, mert a mai világban fodrászként is egyre inkább elengedhetetlen a környezettudatos hozzáállás.

Kétnapos Nevitaly továbbképzés Vasadon

2020. október 5-én és 6-án kétnapos képzésen vehettek részt a Nevitaly fodrászai Vasadon, a Nádas Pihenőparkban. Az esemény célkitűzése a fejbőr egészségének megőrzéséhez kapcsolódó tudásanyag és technológia átadása volt, a kulcsszó pedig ezúttal sem volt más, mint az illóolaj. A képzési anyag központi témakörei között szó esett azokról a káros anyagokról, amelyekkel mindennap érintkezhet a szervezetünk – legyen szó akár a kémiai szerekről vagy a szmogról -, illetve az egészségtelen életformák kialakulásáról. Elsősorban Trangóni Réka, a brand egyik oktatófodrásza avatta be a közönséget a negatív hatások részleteibe, majd az elméleti rész után egy look & learn szeminárium következett. Ebben a szekcióban előtérbe került a jelenlegi járványhelyzet, és az ebből adódó fokozott figyelem és egészségvédelem is, amelyek során szintén hangsúlyos szerepet játszhat a Nevitaly illóolaj használata, az aromaterápia vagy a nyirokmasszázs.

Első nap: az illóolajok hatása a testre és a lélekre

A Nevitaly fejbőrkezeléseiben alkalmazott illóolajok nemcsak a velük közvetlenül érintkező fejbőrre, hanem az egész szervezetre is hathatnak, mert gyorsan átverekszik magukat a bőr különböző rétegein. Ennek köszönhetően az illóolajokkal nemcsak a lokalizált betegségek gyógyíthatók, hanem segítségükkel a test természetes egyensúlyának elérése is lehetséges. “Egyszerre alkalmazzuk ezeket a kis cseppeket hajra, fejbőrre, és a nyálkahártyán, légzőszerveken történő felszívódásukkal, végeredményben az egész testre. Mindez nem kizárólag az esztétikai problémák megoldása miatt, hanem az egészség érdekében is történik. A méregtelenítéssel és az esszenciák helyes alkalmazásával a szervezet egyensúlyát állítjuk helyre. Végső soron ezek az aromatikus anyagok biztosítják azt, amit a Nevitaly cégfilozófiája is hirdet: a természet erejével a test és a lélek egyensúlyát teremtjük meg” – árulta el nekünk Trangóni Réka.

RÉKÁTÓL MEGTUDHATTUK TOVÁBBÁ, HOGY

  • a fejbőrt érintő krónikus problémákra a Nevitaly újszerű megoldásokat kínál.
  • a Nevitaly-kúra alapja, hogy egy detoxikáló folyamat során összegyűjti és eltávolítja a hajas fejbőr méreganyagait, fokozza a nyirokkeringést, tisztítja/javítja a sejtek oxigénellátását, majd pedig a roncsolódás típusának megfelelő, újabb esszenciális hatóanyagokkal tartósan is egészségessé teszi a bőrt.
  • melyek az aktuális évszakokban jelenlévő, legfontosabb, a vendégek és a fodrászok egészségére egyaránt jótékony hatással bíró növényi hatóanyagok.

Az első napon lezárásaként a résztvevő fodrászok részletesen megismerkedhettek tehát a Nevitaly-fejbőrkezelésekhez alkalmazható olajokkal, a termékcsaládba tartozó samponokkal és ápolókkal, illetve alaposan elsajátíthatták a fejbőrvizsgálat menetét, és a helyes fejbőrápolási tanácsadáshoz szükséges professzionális eszközök alkalmazását is.

Második nap: az egészségfenntartás más aspektusból

A kétnapos rendezvény második napján Dr. Várnagy Emese orvos, aromaterapeuta, holisztikus szakértő (Aromadoki) tartott előadást a résztvevőknek az illóolajok hatásával, és a gyógyításban való alkalmazásuk lehetőségeivel kapcsolatban, kiemelve ezek jelentőségét a járványos időszakban való védekezés, légfertőtlenítés, azaz a szalon, és a fodrász biztonságának, higiéniájának erősítésében. Az eseményen részt vett és előadott Uitz Dóra masszázsterapeuta-oktató is, aki a nyirok- és fejbőrmasszázsok professzionális módszereit mutatta be a Nevitaly-fodrászoknak. Végül a tanulnivágyó szakemberek maguk is kipróbálhatták ezt az értékes plusz szolgáltatásként elsajátítható technikát.

Kövesd a Nevitaly munkásságát!

Az esemény a járványhelyzet miatt limitált létszámmal zajlott, de a Nevitaly csapata azt ígéri, hamarosan újabb, sőt még komplexebb oktatással jelentkezik majd. Addig is, ha felkeltette érdeklődésedet a Nevitaly filozófiája, az illóolajok, és esszenciális növényi hatóanyagok professzionális alkalmazása, akkor a részletekért és újdonságokért kövesd a Nevitaly oldalát Facebookon és Instagramon is!

További információkért keresd fel a Nevitaly képviselőit!

Forrás és képek: Nevitaly Hungary