Keresés

Hogyan lesz kedvezménnyel vásárlóból törzsvendég?

Hogyan lesz a kedvezmény vásárlóból törzsvendég? Mutatjuk mi a titok?

Korábbi cikkeinkben kitértünk a kedvezménymarketing alapfogalmainak tisztázására és sorra vettük a tévhiteket. A szépségiparban dolgozók leginkább attól tartanak, hogy a kedvezménnyel vásárlók, kizárólag spórolási céllal veszik igénybe szalonszolgáltatásaikat. A fogyasztók teljes megszűrése ugyan lehetetlen, azonban tudatos tervezéssel, és a megfelelő lépések betartásával, a kedvezménnyel vásárló közönség is törzsvendéggünkké válhat. Hogyan?Kövesd nyomon az osztomveled.hu szakembereinek legfőbb lépéseit tartalmazó gyakorlati példáját!

Kedvezménymarketing: vendégkör építő tevékenység 5 lépésben

1. lépés: reklámtevékenység alapjainak meghatározása

Állapotfelmérés: képzeletbeli szalonunk már évek óta a piacon van, azonban időnként akadnak kihasználatlan kapacitásaink. Ezt az állapotot szeretnénk megszüntetni, ezért reklámtevékenységbe kezdünk, aminek célja a gyengének ígérkező téli időszak feltöltése, és a visszatérő vendégkör bővítése. Felmértük lehetőségeinket és a kedvezménymarketing ideális eszköznek tűnik céljaink eléréséhez.

Szolgáltatás hozzárendelése a kampányhoz: hajvágás, mosással és szárítással 50% kedvezménnyel

A kedvezmény időtartamának meghatározása: 2 hónapos időszak

Kedvezmény típusa: kuponok kibocsátása, amelyet 50 darabban limitálunk, és előzetes telefonos bejelentkezéshez kötünk. Miért van erre szükség? Hogy elkerüljük a meglepetéseket, és ne vállaljuk túl magunkat. Így felkészülten tudjuk várni új vendégeinket.

2. lépés: hirdetés megfogalmazása

Miután meghatároztuk az alapokat, szükség van a kedvezményes ajánlat marketingüzenetének megfogalmazására és kommunikálására. Ehhez nyújt megoldást az osztomveled.hu oldala. Miért válaszd?

 • A hirdetés feladás jelenleg ingyenes.
 • Mobilra optimalizált, modern design. 
 • A weboldalon keresztül nincs pénzforgalom, így mindkét fél jól jár. A vevőnek nem kell előre fizetnie, a fodrásztól pedig nem történik jutaléklevonás.
 • A weboldal önkiszolgáló, azaz a marketingüzenetet mindenki legjobb tudása és ízlése szerint fogalmazhatja meg. Nincs előzetes szerződéskötés, akár a regisztráció után pár órával már meg is találhatjuk hirdetésünket.
 • A hirdetésben dedikált helye van digitális elérhetőségeknek – weboldal, Facebook oldal -, ami külső hivatkozásként erősíti az oldalak keresőoptimalizálását. (Példa: a Google találati listáján való előrébb helyezés).
 • Lehetőség van a vállalkozás bővebb bemutatására. A kedvezmény részletei mellett, a vállalkozásról is kaphatnak információt az érdeklődők.
 • A kuponos megjelenési formát – amennyiben kuponos kedvezményt választunk – az osztomveled.hu automatikusan legyártja, amelyeket az érdeklődők saját felhasználói fiókjukban tudnak elérni.

3. lépés: további marketingeszközök bevonása

A legtöbben ott hibáznak, hogy egyetlen hirdetés után úgy gondolják, hogy végeztek. Ilyenkor azonban még korántsem beszélhetünk a kampányidőszak végéről, ezért fel kell használni a lehetőségeink során azonosított összes kommunikációs csatornát is a marketingüzenet népszerűsítéséhez. Hogyan csináld?

 1. Írj a kedvezményről egy bejegyzést a weblapodra, amiben elhelyezed a hirdetés linkjét!
 2. A hírlevélben első helyen tüntesd fel és linkeld az új ajánlatot!
 3. Oszd meg saját hirdetésedet a közösségi oldalaidon keresztül is!
 4. A hirdetést printben is add fel – például egy helyi újságban -, aminek a szövegébe belefogalmazod az aktuális kedvezményt. Példa: keresd 50%-os kuponjainkat az osztomveled.hu oldalán!

Ezzel még nincs vége, jöhet a következő lépés!

4. lépés: “az első randevú”

Fodrásznak lenni korántsem egyszerű feladat, hiszen a munka fizikai része mellett, szellemileg is mindig topon kell lenni, aminek kulcsa többek között a jó kommunikációban rejlik. Éppen ezért az “új” kedvezménnyel vásárló vendég fogadásánál használd ki ezt a képességet, fogd fel úgy, mint egy első randevút, ahol a cél, a tökéletes első benyomás kialakítása, és a személyes kommunikációban rejlő marketinglehetőségek kihasználása. Nézzünk három forgatókönyvet, hogyan tudod még eredményesebbé tenni a találkozást:

FORGATÓKÖNYV NO.1.

Ha a kapacitásaink felmérése során kiderül, hogy kevesen iratkoztak fel hírlevelünkre, vagy kevesen követik Facebook oldalunkat, akkor itt az idő kihasználni a “kedvezményes vendég” legjobb tulajdonságát, hogy racionális-tudatos vásárlók. Ismertess további lehetőségeket: ha követed a Facebook oldalamat, akkor a következő alkalommal ismét elengedek 20%-ot a szolgáltatás árából.

FORGATÓKÖNYV NO.2.

Ha már rendelkezel törzsvásárlói programmal, akkor itt az alkalom egy új visszatérő vendég szerzésére! Kezelés közben ismertesd a törzsvásárlóidnak szóló feltételek részleteit, majd a szolgáltatás végén, egy nyomtatott szóróanyaggal tudatosítsd benne a lehetőségeket.

FORGATÓKÖNYV NO.3.

Ha termékbemutatót szeretnél szervezni szalonodba, akkor mindig kézenfekvő a kedvezményes időszak utáni napokra datálni a bemutató időpontját. Próbáld meg bevonni új vendégedet is a szervezkedésbe: mesélj az eseményről, keltsd fel az érdeklődését, adj promóciós anyagot! A személyes találkozó során vendéged csak rád figyel, így sokkal maradandóbb lesz számára, amit akkor, és ott helyben mondasz neki.

5. lépés: eredmények visszamérése

Ezt a lépést soha ne hagyjuk ki, mindig vegyük számba az eredményeket, és vonjuk le a következtetéseket. Példánknál maradva egyszerű dolgunk van, hiszen névre szóló kuponnal igénybe vehető kedvezménnyel dolgoztunk, így pontosan tudjuk, hogy kik, és összesen mekkora számban éltek a lehetőséggel. A nevek birtokában láthatjuk, hogy forgatókönyvtől függően mennyien iratkoztak fel Facebook oldalunkra, illetve hányan csatlakoztak törzsvásárlói programunkhoz. Ezeknek az információknak a birtokában, már pénzügyileg is számszerűsíteni tudjuk az eredményeket.

Cikksorozatunk végére érkeztünk, reméljük hasznos információkkal szolgálhattunk. Ne feledd, ha kedvezménymarketingben gondolkozol, az osztomveled.hu weboldal jó választás lehet. Legyen szó állandó (pl.: törzsvásárlói) vagy eseti (pl.: nyitási, új szolgáltatás bevezetése), már létező vagy most kitalált kedvezményről. Megfogalmazhatod marketingüzenetedet, bemutathatod cégedet, és a kedvezmények segítségével felkeltheted az érdeklődők figyelmét.

Szöveg: osztomveled.hu

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)