Keresés

Így válassz professzionális fodrászati márkát

Segítünk, ha elakadtál! - Így válassz professzionális fodrászati márkát

A 1989-es rendszerváltás óta gyakorlatilag özönlik hazánkba az áru. Ma már nem az van, hogy van egyfajta és az is csak néha, így le kell rá csapni, hanem épp fordítva: van minden, csak győzzön válogatni a szakember. Ezért arra gondoltunk, hogy a nagy reklámzajban megosztanánk veletek pár gondolatot, mi miként választanánk a hatalmas termékpalettából, de legalábbis milyen szempontokat mérlegelnénk.

„Ez egy jó minőségű professzionális fodrászati márka” – igen, tudjuk, minden termékről ezt halljuk és látjuk, no de ássunk egy kicsit a mélyére, hiszen ha minden az (vagyis ha minden jó minőségű termék), akkor gyakorlatilag az ember döntésképtelen(né válhat) adott esetben.

Jelen cikkünkkel szeretnénk egy kicsit segíteni, hogy mit érdemes mérlegelni, mielőtt elköteleződsz egy márka mellett:

Így válassz professzionális fodrászati márkát! 5+1 tipp

#1 Szimpátia

Akárki akármit mond, a legfontosabb mindig is a szimpátia. Ahogyan az emberi kapcsolatokban, a termékválasztásban is. Mert lehet, hogy egy adott termék zseniális, de teszem azt a területi képviselő kiállhatatlan. Nos, mit teszel? Valószínűleg mivel a márka arcával nem szeretnél együtt dolgozni, ezért nem ezt fogod választani. De ez maximálisan igaz fordítva is: lehengerlő a képviselőd, a legjobb barátok vagytok, ám egyik pillanatról a másikra olyan termékkel állít be, ami neked nem a szíved csücske… Nyilván követni fogod őt, hiszen ha ő ajánlja, akkor az biztosan nem lehet rossz, így adsz egy esélyt a cégnek és megnézed, mit is tud. Aztán majd szépen lesz időd eldönteni, hogy ez a termékcsalád neked szól-e, vagy teljesen távol áll tőled. Hallgass a megérzéseidre… is! A tapasztalataid mellett.

Fontos a szimpátia

#2 Termékminőség

Igen, tudom, tudom, mi van a fejedben. Ma már szinte minden professzionális termék kiemelkedő és minden igényt kielégít. Ez a mondat majdnem igaz. Mert lehet, hogy az adott termék kis túlzással lehozza neked a csillagokat is az égről, ám ha neked éppen nem erre van szükséged, akkor számodra mégsem lesz megfelelő. Ezért azt javaslom, gondold át, hogy neked milyen szempontok a fontosak, vendégköröd „hajminősége” milyen összetételű és ez alapján már könnyebben tudsz márkát választani.

#3 Tesztelj

Akárhogy is döntenél, azt javaslom, hogy feltétlenül tesztelj. Menj el a márka képzéseire és aztán a szalonban, egy magad is használd kicsit a termékeket: magadon, anyóson, barátnőn, kedvenc vendégen, kollégán… Legyen saját tapasztalatod és csak utána ugorj bele egy 5+5 éves szerződésbe és a visszautasíthatatlan beruházásokba. 🙂

#4 Kérdezősködj

Gyakorlatilag minden újdonsággal, váltással kapcsolatban kikéred a hozzád közel állók véleményét. Miért ne tehetnéd ezt a márkaválasztással kapcsolatban is? Itt azt a tippet adnám neked, hogy kérd ki a szakmabeliek véleményét és bátran kérdezz akár nyíltan, például a Fodrászinfó Pro csoportban, ahol csak fodrászok vannak. Ha ezt egyelőre kihagynád, akkor pedig kérdezz privát üzenetben a fodrászoktól. Hidd el, mindenki készséggel fog a rendelkezésedre állni, hiszen segíteni mindenki szeret.

#5 Járj továbbképzésre

Sokat elárul egy márkáról az, hogy „csupán” terméket szeretne neked eladni, vagy munkájával építeni is szeretne, szakmai tudásodat fejleszteni. Ezért nézd meg azt, hogy milyen képzések állnak rendelkezésedre az adott helyen, mivel kedveskednek neked hónapról-hónapra. A termékismereti tanfolyamok fontosak, hasznosak és szerintem gyakorlatilag kihagyhatatlanok szakemberként, de emellett vajon milyen módon segíti még a cég a munkádat, fejlődésedet? Gondold csak át.

Vegyél részt továbbképzéseken!

+1 tipp

Ezért biztos sok márkaforgalmazó „levágná a fejem”, de mit tegyek, ha egyszer ez a véleményem: nyilván megírom nektek. 😉 Arculat szempontjából a legszebb és legelegánsabb, ha egy márkával dolgozol üzletedben. Tiszta sor. Ám én mégis azt mondom, hogy ha van egy jól bevált terméked mondjuk a profilváltás előttről, akkor amíg nem találsz rá alternatívát, használd azt. Ha pedig semmi alternatívát nem találsz, akkor egész nyugodtan használd azt a terméket. Ezért aztán senki nem szólhat meg, hogy a legjobbat szeretnéd vendégednek! 😉

Konklúzió: hogyan válassz professzionális fodrászati márkát?

A magyar fodrászati piacon gyakorlatilag száz számra találni professzionális termékeket, a képviselők szinte egymásra nyitják az ajtót a szalonodban, mindenki téged akar „megszerezni.” Ezért élvezd a kiszolgálást, a zsongást, a rajongást és döntésednél mindig tartsd szem előtt, hogy mi a legjobb magadon túl… a vendégeidnek!

Illetve még valami: ne feledd, a márkát nem egy életre választod, így ha időközben mégis változtatnál, csak rajta! 🙂

Nyitókép: Michaellavinehair