Keresés

Breaking News: Imperity nagybemutató helyett regionális bemutatók

Breaking News: Imperity nagybemutató helyett regionális bemutatók.

Az Imperity Professional a minap egy nagy bejelentést tett, a korábban meghirdetett budapesti nagybemutató helyett több kisebb regionális bemutatóval lepi meg a hazai fodrászokat. Az érvekre kíváncsiak voltunk, így Bárány Tamással, az Imperity értékesítési vezetőjével beszélgettünk, aki több céges kulisszatitokba is beavatott minket, mikor ezzel kapcsolatosan kérdeztük.

Breaking News: Imperity nagybemutató helyett regionális bemutatók

Egy kérdés, mely mindenkit foglalkoztat. Mi történt, hogy a nagyszabású országos rendezvényt az Imperity leállította?

Az Imperity a tavalyi év utolsó hónapjaiban párhuzamosan több vadonatúj termékcsalád fejlesztését kezdte meg. Akkor nagyon jó ötletnek találtuk, hogy ezen termékeket tavasszal, amikor kijönnek a gyárakból, egy országos szintű show keretében mutassuk be a nagyközönségnek Budapesten. Mivel a nagyobb létszámú rendezvényközpontok többsége már sok esetben fél vagy akár egy évvel előre is le vannak foglalva, így nekünk is gyorsan kellett dönteni. A helyszínfoglalás után rögtön megkezdtük a program összeállítását, szereplők válogatását, cateringet, stb. Valamint elindult a jegyértékesítés is. Nagyon köszönjük annak a több száz fodrásznak a bizalmát, akik időközben megtiszteltek a jegyvásárlással. A decemberi és januári tapasztalatunk azonban az, hogy nagyon sokan lemaradnának az eseményről, az új termékek debütálásáról a távolság miatt.

A show indításakor nem számoltunk azzal, hogy rengeteg helyszínről azért nem tudnak eljönni a fodrászok a show-ra, mert oda-vissza akár 6-8 órás utakkal is kell kalkulálni amit a nagy többség nem tud felvállalni. Ennek fényében hosszas mérlegelés után a cégvezetés úgy döntött, hogy az országos nagy show-t nem tartja meg, helyette több kisebb létszámú (50-200 fős) regionális szakmai bemutató keretében visszük házhoz a fodrászok számára az Imperity újdonságait. Már közel 2000 szalonban dolgoznak valamilyen formában Imperity-vel, azt mérlegeltük, hogy a távolság ne legyen akadály, és ne emiatt ne jöjjön el a fodrászaink jelentős része a show-ra.

Mi lesz azokkal, akik már megvették a jegyeiket a nagy show-ra?

Természetesen szeretnénk kárpótolni azokat, akik már jegyet váltottak az országos show-ra, velük közvetlenül vesszük fel a kapcsolatot, amit már el is kezdtünk. Olyan megoldást nyújtunk számukra, amely a pillanatnyi „veszteség” érzését, garantáltan kompenzálja, hiszen olyan kárpótlással szolgálunk, amelyet üzletükben kamatoztatni tudnak.

Mikor és milyen formában értesülhetnek majd a fodrászok a regionális bemutatók megtartásáról?

Bízunk benne, hogy fodrász partnereink továbbra is megtisztelnek minket bizalmukkal és eljönnek a kisebb szabású, de helyben szervezett, lakóhelyükhöz közel eső bemutatóinkra. Az Imperity rengeteg újdonsággal készül a tavasszal, sok-sok új termékkel, illetve szalon megoldásokkal. Természetesen a regionális bemutatók kisebb volumenére való tekintettel jelentősen kedvezőbb jegyárakkal lesz majd lehetőség eljönni. Bízunk abban, hogy ezt és a hosszú utazás szükségtelenségét fodrász partnereink pozitívan veszik majd. A következő hetekben azon dolgozunk gőzerővel, hogy az április, májusi hónapokra ki tudjuk tűzni a regionális bemutatók helyszínét és időpontjait, melyekről a leghamarabb igyekszünk mindenkit értesíteni. (Erről természetesen a Fodrászinfó olvasói is azonnal értesülnek majd – a szerk.)

Breaking News: Imperity nagybemutató helyett regionális bemutatók

Az Imperity cég milyen alapelveket követ az értékesítés során?

Az Imperity egy magyar fejlesztésű, de Olaszországban gyártott márka, az anyacég mi magunk vagyunk. Kiemelten fontos az, hogy Magyarországon a hazai piacot elsődlegesen saját termékekkel lássuk el. Cégünk fő alapelve, hogy a meglévő partnereink – fodrászok és fodrászcikk kereskedők egyaránt – hiánytalanul, sértetlenül és időben kapják meg a rendeléseiket.

Mindamellett kiemelten fontosnak tartjuk a partnereinkkel folytatott folyamatos és személyes kapcsolattartást a területi képviselőkön és a kiskereskedelmi menedzseren keresztül azért, hogy az információk első kézből jussanak el mind feléjük, mind felénk. A megelégedettség elsőszámú: törekszünk arra, hogy az új illetve a már meglévő partnereink esetében a kialakult üzleti kapcsolat hosszú távú legyen.

Milyen jövőbeli – és publikus – céljai vannak a cégnek?

Van egy víziónk: szeretnénk, hogy az Imperity Professional hazánkban két éven belül piacvezető termék legyen, öt éven belül pedig 100 országba szeretnénk exportálni a márkát. Éppen ezért mindent megteszünk: termékeink folyamatosan elérhetők, megfizethetők és magas színvonalat képviselnek.

Az egyre szélesedő termékkínálat megalkotása és a folyamatos fejlesztés, modernizálás szintén fő célja a cégünknek. Ennek részeként a tatabányai központunkban jelenleg is zajlik egy infrastrukturális átalakítás, mivel lépést kell tartanunk a cég gyors és lendületes fejlődésével. Mind a logisztika, a humán erőforrás, a raktározás és az oktatás területén is bővítésre van szükség.

Termékfejlesztésben milyen irányt követ az Imperity?

Fontosnak tartjuk azt, amikor egyfajta termékfejlesztésről beszélünk, hogy megvizsgáljuk, kinek és milyen szempontok alapján kell megfelelnünk úgy, hogy a márka által eddig képviselt és létrehozott színvonalat és minőséget megtartsuk. Országon belül természetesen egyszerűbb a dolgunk, mivel a személyes kapcsolattartás elengedhetetlen az ügyfeleinkkel, így például az információk a szükségletekről könnyen eljutnak a fejlesztői team felé. Nemcsak szóban, hanem írásban, kérdőív formájában is válaszokat kapunk a piacon felmerülő igényekről, ami nagy segítség számunkra és amire fejlesztéseinkkel könnyen választ tudunk adni.

A szépségipar egy egészen sajátos szegmense a kereskedelemnek. Ön hogyan került a céghez? Előtte volt-e már szépségiparban szerzett tapasztalata?

2017-ben kerestem meg az Imperity ügyvezetőjét, Majerik Imre Urat. Természetesen én is részt vettem egy állásinterjún, ahol egy több órás beszélgetés során kiderült, hogy céljaink, terveink és elképzeléseink a szépségipar jövőjének területén megegyeznek. A kereskedelem ezen területére 2010-ben kerültem egy akkori és jelenleg is működő megyei szakmai nagykereskedéshez. Kiszállítóként kezdtem, majd két éven belül üzletkötő lettem. Nagyon sokat tanultam az akkori vezetőimtől és kollégáimtól, akik hozzájárultak a szakmai fejlődésemhez. Már akkor is tudtam, hogy a személyes kommunikációnak mekkora hatalma és szerepe van még egy olyan világban is, ahol ez kezd a technika miatt háttérbe szorulni. Az Imperity csapatában először mint területi képviselő kezdtem el dolgozni Fejér megyében, majd kaptam a cégtől egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ezt elfogadva lettem a cég értékesítési vezetője.

Bárány Tamás az Imperity Professional értékesítési vezetője

Mit tart nagy kihívásnak munkájában?

Egész életemben szerettem a kihívásokat. Ez motivált mindig. Így az adott és az éppen felmerülő feladatok tökéletes megoldása jelenti számomra az igazi munkát. A cégen belül egy sikeres csapat egységének a megteremtése után az egyik legnagyobb kihívás, hogy ebben a formában alkossuk újra a fodrászközösség fogalmát. Hiszek abban, hogy képesek vagyunk ennyi szakembert egy családként összefogni, és egy jövőképet látva magunk előtt, még sikeresebbé tenni az Imperity Professional által megálmodott célokat.

Mi az, ami nap mint nap inspirálja munkájában?

A pozíciómból kifolyólag a munkám eléggé sokrétű. Így egy nap alatt is több területen kell helyt állnom. Legfőképpen a területi képviselők munkájáért felelek. Fantasztikus és különleges a képviselői csapatunk, akik mindent megtesznek azért, hogy ezen a telített piacon minél több fodrász szakembert tudjunk magunk mellett. Vezetőségi tagként pedig részt veszek a cégen belül a termékfejlesztésben, az oktatási rendszerünk kidolgozásában, a marketing munkában és a céggel szerződésben együttműködő külsős vállalkozásokkal való kapcsolattartásban is. A cégvezető személyének a személyisége is inspirál a feladataim megoldásában, hisz Majerik Imre töretlen hite, ötletei, tudása és higgadtsága az egyik mozgatórugója és összefogó ereje a cég sikerének.

Képek: Imperity Professional