Keresés

A koreai szépségápolás szívében K-Beauty Expo

Ellátogattunk Dél-Korea legnagyobb évenként megrendezett eseményére!

Október 12-14. között rendezték meg idén a K-Beauty Expót, Dél-Korea legnagyobb szépségápolási eseményét, ahol külföldi és helyi márkák is tiszteletüket tették. A Fodrászinfó is útra kelt, hogy személyesen nézze végig a kínálatot, és mindazt, amivel a koreaiak elérik a hőn áhított szépséget.

Mi is az a K-Beauty Expo?

A K-Beauty Expo 2008-ban indult útjára, amit azóta is évente rendeznek meg. Az esemény célja a folyamatos trendek, termékek és lehetőségek bemutatása a részt vevőknek, legyen szó messziről érkező újságírókról, vásárolni kívánt cégekről vagy civil emberekről, akik szívükön hordják a szépségipart. Az expo számos területet lefed, köztük a hajápolást, körömápolást, arcápolást, lábápolást, vitaminokat, fogyási lehetőségeket, plasztikai elérhetőségeket és alkalmazható okoseszközöket is.

Az idei expo hatalmas sikerrel zárult, a hivatalos weboldal szerint 150%-kal nagyobb növekedést generált, mint a tavalyi, és már be is harangozták a következőt: 2024. október 17-19. között várják az érdeklődőket. A belépés előzetes regisztrációhoz kötött, de az esemény maga ingyenes.

Chic Blanco, az egyik szponzorálója az eseménynek

Megannyi lehetőséget kínál az expo, nem csak cégeknek

Szöul belvárosából indultam útnak a Goyangban található Koreai Nemzetközi Kiállítási Központba (röviden KINTEX), ami egy két órás buszutat jelentett. A busz pont az épület előtt tett le, ahonnan már könnyen megtaláltam a bejáratot. A boxok sorban álltak a figyelemért, és biztos lehettem benne, hogy mindenhol legalább egy ember beszélt angolul. 

A külföldi márkák közt inkább ázsiai, de nem koreai képviselőket találtam, gondolok most Japánra, Taiwanra vagy Kínára. Voltak olyan butikok, ahol csak információkat kaptam, de többségében vásárlási és kipróbálási lehetőségeket is kínáltak, így hatalmas szatyorral térhettem haza a szépség reményében. Érdekes volt megtapasztalni a hatalmas versenyt, ami a cégek között zajlik - volt olyan koreai márka, ami kifejezetten a koreaiakat vagy Dél-Koreában élőket próbálta lekenyerezni akciókkal és promó anyagokkal, hogy jobban gyökeret verhessenek a piacon. Más vállalatok pedig arra fókuszáltak, hogy a külföldről érkező kereskedőkkel kössenek üzletet, és kifele terjeszkedhessenek Európa és Amerika felé.

A fodrászatban főként eszközöket kínáltak fel

A fodrászat szakembereinek is volt mi közül válogatnia. Főként bútorokat és eszközöket, például fésűket vagy hajmosókat mutattak be, amiket meg lehetett venni. Ezen felül a hajhullás kérdéskörét tárgyalták, sok helyen arra megoldást nyújtó termékcsaládokat reklámoztak, adtak belőlük mintát, és vizsgálták meg kamerával a fejbőrödet. Tetszett, hogy nem csak eladni próbáltak, hanem komolyan vették minden kérdésemet, és igyekeztek javaslatokat vagy tanácsokat adni a hajamra, még akkor is, ha úgy döntöttem, nem veszek semmit. Például nemcsak arra hívta fel egy szakember a figyelmemet, hogy milyen módon mossak hajat a koreai csapvízzel a kevesebb károsodásért, de a márkáján túl különböző termékeket sorolt fel, amiket boltokban megvehetek, és jót fognak tenni.

Összességében a K-Beauty Expo mindenkié

Nem csak szakembereknek, de vendégeknek is merem ajánlani az expót, ha véletlenül októberben arra járna az ember. Ingyenes, rengeteg ázsiai márkával ismerkedhetsz meg, mindenben készségesen segítenek, és a legtöbb helyen akciókkal vagy termékmintával várnak, akár személyes vállalkozásodat fejlesztenéd, akár a fürdőszobádba gyűjtenél minőségi termékeket. 

Mit gondolsz, jövőre te is kilátogatsz?