Keresés

KEVIN.MURPHY vendégteszt: törődj a hajaddal, mert meghálálja

KEVIN.MURPHY vendégteszt készült. Személyes látogatást tettem egy szalonban!

Kedves Olvasó! Rendszeres Fodrászinfó követőként már megszokhattad, hogy márkafüggetlen portálként igyekszünk a lehető legobjektívabban bemutatni a hazai márkaképviseletek filozófiáját, termékeit és a brandek struktúráját. Ezzel szemben a mi életünkbe is elérkeznek az olyan pillanatok, amikor a szakemberből boldog megfigyelőivé válunk egy-egy folyamatnak. Mit jelent ez? Hajápolás-tesztelést. Kinél? Most jelenleg a KEVIN.MURPHY-nél. Hogyan? Vendégszemszögből, őszintén és szubjektívan. Ki vagyok én? Gódor Virág, a Fodrászinfó általában szkeptikus cikkírója.

A nagy nap: KEVIN.MURPHY TREAT-ME hajápolás

Augusztus 30-án délelőtt látogattam el a nádorligeti Instahair-be, hogy megtapasztaljak valami igazán újat. A hajápolást Varga Gyémánt a KEVIN.MURPHY egyik vezető oktatófodrásza készítette – korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatod is. A hajam diagnosztizálásával kezdtük, melynek során Gyémánt hamar felmérte a terepet, majd úgy döntött, hogy a KEVIN.MURPHY TREAT.ME hajápolások közül egy mélyhidratáló kezelést választ számomra, ugyanis elmondása szerint

  • a hajam jó állapotban van,
  • a hajam se nem vastag, se nem nagyon vékony, de egy vitaminok általi dúsítás nem árthat,
  • a festett részeknek mindig szükségük van a fokozott figyelemre és ápolásra.

A hajam ápolás előtt (egyébként fésülködtem indulás előtt)

A kezelés: Dry KEVIN.MURPHY Experience hajápolás

A Dry KEVIN.MURPHY Experience biztos, hogy öt lépésben történt, de fogalmam sincs, hogy mennyi ideig tartott. Valószínűleg nem elég sokáig, mert még órákon keresztül tudtam volna relaxálva ülni a hajmosónál. Pontosabban félig relaxálva – mert szakmai ártalom meg amúgy is sokat beszélek -, és nem utolsó sorban a cikk megírásához egyébként is szükségem volt további információkra.

ÍGY TÖRTÉNT A HAJÁPOLÁS – A KEZELÉS FÁZISAI:

  1. MAXI.WASH mélytisztító samponnal való száraz hajmosás, amely képes minden szennyeződés eltávolítására (Gyémánt a sampont szárazan vitte fel a hajamra, ezzel egy még koncentráltabb hatást elérve.)
  2. ANGEL.WASH volument adó samponnal való hajmosás, amelyet a vékonyszálú, festett és törékeny haj ápolására fejlesztettek ki
  3. MOISTURE intenzív, súlytalan és hidratáló ampulla használata, ami a kémiailag kezelt hajat képes újraépíteni és a hajszálak belsejéből mélykondicionálni
  4. HYDRATE-ME.MASQUE használata, ami eredményesebben képes a hajszálak mélyére hatolni, mint a balzsamok, ezért a hatása sokkal tovább érezhető
  5. REPAIR-ME.RINSE balzsam használata, a plusz ápolásért

ÍGY ÉREZTEM MAGAM KÖZBEN:

Türelmetlen ember lévén sosem tanultam meg meditálni, de a hajápolásnak voltak olyan szakaszai, amikor tényleg úgy éreztem, hogy a “boldog semmiben” úszkálok. Éppen ezért a fázisok lépései számomra összemosódtak, azonban néhány dolog abszolút újdonságnak számított, amivel előtte sosem találkoztam. Ilyen volt például a

#1 száraz hajmosás

Sosem volt még részem olyan nyugtató haj- és fejmosásban, mint az Instahair falai között. A KEVIN.MURPHY termékekről érdemes tudni, hogy a samponoknak és balzsamoknak fejbőrápoló hatásuk is van, ezért a hajmosás alatt egy széleskörű ápolásról beszélhetünk. Emellett a hajamat nem érte víz, és a megszokott hajmosási mozdulatokat felváltotta egy simogató mozzanatsor, aminek lényege az eltört végek ujjal való “összefésülése”. Személy szerint kifejezetten szeretem a klasszikus értelemben vett hajmosást is, de ez az ápolási forma teljesen új dimenziót teremtett.

#2 a maszk hatása

A maszk hatásával természetesen csak a végeredmény során találkoztam, azonban tudtam, hogy elsősorban ehhez a termékhez kapcsolódik az újonnan megtapasztalt érzés. A hajam nem a legszélsőségesebben vékonyszálú, de egy biztos, nem feltétlenül kelt dús hatást. A HYDRATE-ME.MASQUE éppen azért felelt, hogy megerősítse a hajszálakat és egy dúsabb hatást biztosítson. Ezt én magam sem akartam elhinni, de a kezelés végén, amikor a markomban tartottam a hajamat, a tömegét a duplájának éreztem.

A hajam ápolás után

Egy hónap múlva: otthoni hajápolás

A KEVIN.MURPHY csapatának köszönhetően lehetőségem nyílt három további termék tesztelésére is, amelyet Gyémánt kifejezetten az én hajam számára válogatott össze. Mindezek után tehát kezdetét vette egy egy hónapos otthoni hajápolás-tesztelés is. A brand termékcsomagolásaiba azonnal beleszerettem – a hónap végére pedig kellően meg is izmosodtam tőle – ugyanis a sűrűbb anyagok szeretnek makacsan ragaszkodni a tárolóeszközükhöz. 😀 Ettől függetlenül három szuper termékkel gazdagodtam: 1) a hajápolás során is használt ANGEL-WASH samponnal, 2) az ehhez tartozó hajbalzsammal, illetve 3) egy extra AUTUMN.ANGEL nevű rosegold hajpakolással.

Használatuk egyszerű volt. Jó hír, hogy a dús, fényes és puha hatás minden mosás után hozta a számomra tökéletes szintet, amit a hajpakolás csak megkoronázott. Én ugyan kevésbé láttam az eredményét, hiszen megszoktam, de ha természetes fényben beszélgettem a barátaimmal, sokszor félbeszakítottak az ehhez hasonló mondatokkal:

“De király, akárhogy fordulsz beszéd közben, mindig másnak látom a hajszíned.” – és ezt követően a beszélgetés iránya mindig megváltozott. Legalább olyan élménybeszámolót tartottam, mint most.

KÖSZÖNÖM A LEHETŐSÉGET A KEVIN.MURPHY-NEK! 🙂

Képek: Varga Gyémánt és Gódor Virág