Keresés

Ezek a legnépszerűbb Instagram trendek 2023-ban

Vidd sikerre oldalad: Legnépszerűbb Instagram trendek 2023-ban!

Napjainkban az online felületek, azon belül is a közösségi média ad teret a szolgáltatások hirdetésére és a vendégekkel való kapcsolattartásra. Ennek hatékony használata azonban sokaknak okozhat nehézségeket. Most megmutatjuk melyek a legnépszerűbb Instagram trendek 2023-ban. 5+1-es listánkkal te is sikerre viheted Instagram oldalad!

A legnépszerűbb Instagram trendek 2023-ban: Storyk

Az Instagram story, magyarra fordítva: történet egy huszonnégy óráig elérhető tartalom. Ennek funkciója a bizalom és a kapcsolat kiépítése a vendégkörrel. A story-k – a posztokkal ellentétben – gyorsan, akár egy-két perc alatt is elkészíthetőek és a lehetőségek tárháza végtelen. Közzétehetsz fényképet egy éppen általad elkészített frizuráról vagy készíthetsz kulisszatitkokról szóló tartalmakat. Az Instagram használók körében pedig nagy népszerűségnek örvendenek azok a történetek, amelyekben ők is aktívan részt vehetnek. Ennek megfelelően tegyél ki kérdésmatricákat, készítsd kvízeket, kérd ki a követőid véleményét egy témáról, vagy indíts szavazást, hogy kitalálhassák, min dolgozol éppen.

A történetek segítségével vendégeidet betekintést nyerhetnek a munkafolyamatokba

Feltörekvő Instagram trendek: Reels videók

Napjainkban nagyon népszerűek a rövid videók. Szeretik őket a médiafogyasztók, mivel általuk kevés idő alatt tehetnek szert új információkra. Az Instagram ezért fejlesztette ki Reels nevű szolgáltatását, mellyel maximum harminc másodperces videókat készíthetsz. Ennek funkciója pedig nem más, mint a növekedés és a magasabb elérések. Ha rendszeresen posztolsz ilyen tartalmakat, az algoritmus szívesebben mutatja meg a többi rövid videódat is. Tartalmilag pedig a határ a csillagos ég. Bemutathatsz egy új hajstílust és annak elkészítését, egy új terméket vagy azt, hogyan zajlik egy munkanapod.

Termékismertető információk

Az Instagram oldaladon termékismertető információkat is tehetsz közzé. Ezekről készíthetsz Reels Videókat, de posztban is bemutathatod őket. Utóbbi talán a leghatékonyabb, mivel bárki megtekinti az oldaladat, ezek mindenképp eljutnak hozzá. A termékismertető posztok segítenek abban, hogy megmutasd, te milyen gyártókkal és termékekkel dolgozol. Így a leendő vendégeid számára kiszámítható leszel, a már meglévők pedig tudni fogják, miket használsz a hajukra. Ez segít a bizalom kialakulásában.

Termékek bemutatásával jobban megismernek téged a vendégeid: itt pl. a Fibre Clinix-et értékesíted

A hashtagek– a Reels videókhoz hasonlóan – a tartalmaid népszerűsítéséért felelnek. Ezeket a posztjaid és a Reels videók alatti leírásokban tudod használni. Azonban megtalálni a megfelelőket nem is olyan egyszerű feladat. Segítség lehet számodra az Instagram keresője. Itt ugyanis hashtagek-re is rákereshetsz, ezzel pedig láthatod azok népszerűségét és elérési adatait. Érdemes olyanokat használnod, melyeket már sokan tekintettek meg. Emellett nagyon fontos, hogy mindig az adott tartalmadhoz megfelelő hashtaget használj, hiszen így nem téveszted meg a felhasználókat.

A hashtagek segítenek több felhasználóhoz eljuttatni a tartalmaidat

Előtte-utána képek

Az előtte-utána képek is a legnépszerűbb Instagram trendek közé tartoznak. Ezek előnyösek számodra, hiszen általuk tudod leginkább bemutatni a munkáidat. Az előtte utána fényképeket publikálhatod történetben és posztban is, de egy gyűjteményt is készíthetsz belőlük Reels videóként. Bármelyik tartalomtípust is használod, semmiképp se feledkezz meg a hashtagekről.

Az előtte-utána képek portfóliódként is szolgálhatnak

A legtöbb aktivitást elérő Instagram trendek 2023-ban: Nyereményjátékok

Nem túlzunk ha azt mondjuk, a nyereményjátékok a legtöbb aktivitást elérő Instagram trendek közé tartoznak. Egy-egy ilyen poszt alá – ismertségtől függően – akár többezer komment is érkezhet. Ezek természetesen neked kedveznek, hiszen beszélnek rólad, megismernek Téged és a szolgáltatásaidat. Emellett érdemes a nyereményjátékok feltételeként meghatározni, hogy a résztvevők kövessék be az oldalad, osszák meg a posztodat és jelöljenek meg, valamint kommentben hívják fel pár ismerősük figyelmét a nyereményjátékodra. Ezek mind az eléréseidet növelik.

Pro tipp: az Instagram játékszabályzata állandóan változik, ezért minden esetben csekkold, éppen minek kell megfelelned, és mi az, ami tilos!

MIT SORSOLJ KI:

  • egy éppen népszerű szolgáltatás elkészítését a szalonodban
  • egy új terméket, termékcsomagot
  • jegyeket a workshop- odra vagy eseményedre

Kövess Instán!

A Fodrászinfót itt találod: https://www.instagram.com/fodraszinfo/

Kövess minket te is!

Képek: Pinterest