Keresés

Ha 2022, akkor mixie hajtrend – ismerd meg az idei év frizuraőrületét!

Nézd meg az idei év legújabb frizuráját! Ez a mixie hajtrend!

A frizurák formavilága mindig ugyanazokra az alapokra épít. Ezért sokszor emlegetjük, hogy nincs új a nap alatt, viszont ez az állítás egy az egyben mégsem igaz. Szerencsére egy olyan világban élünk, ahol végtelen számú tehetséges fodrász és stylist munkálkodik azon, hogy a klasszikus fazonok egy új életet kapjanak, így született a mixie is, ami valójában két jól ismert trendet kombinál. Melyek ezek? Mit kell tudni róluk? Görgess tovább és nézd meg!

Pixie vagy mullet? Legyen mindkettő!

Úgy tűnik, idén nemcsak a ’90-es évek térnek vissza, ha a frizurákról van szó, de ’70-es évek ideáljai is újra bekopogtatnak hozzánk. Retró stílus, klasszikus fazon, modern kombináció – ha ezek a hívószavak megragadják a fantáziádat a mixie hajtrend lesz az új kedvenc irányzatod. De honnan jön az elnevezés?

A mixie a már jól ismert pixie és mullet kombinációja, de nemcsak az elnevezés, hanem a hajvágási technikák szempontjából is. A stílus a rövid hajhossz és a bozontos, tincses forma kialakítására törekszik, ezzel is bebizonyítva, hogy egy frizura lehet egyszerre laza, de mégis kezelhető. Hiába tehát, hogy egy vagány és lázadó lookról van szó, az otthoni ápolása és stylingolása senkinek nem okoz majd nagy problémát.

A mixie elől rövid, mint a pixie, hátul pedig hosszabb, mint a mullet. A különböző rétegek kialakítása teljesen egyedi és személyre szabott, de általánosságban véve azt mondhatjuk, hogy a mixie esetében a frufru körülbelül a halánték vonaláig, míg a hajhossz a vállig ér. Tökéletes példa erre Úrsula Corberó haja, aki bizonyára ismerős lesz neked, hogyha falod a sorozatokat a Netflixen. Nem lepődnénk meg, hogyha a Money Heist-nek és a színésznőnek köze lenne ahhoz, hogy ez a trend ennyire népszerűvé vált 2022-ben.

2022-ben a mixie hajtrend az új őrület

A markáns vonalak és a retró hangulat adják a mixie hajtrend alapját

A mixie élesen szembemegy a nagyon klasszikus hosszú formákkal, de valójában minden olyan stílussal is, amiben az összes részletnek a helyén kell lennie. Ne tévesszen meg, ennek ellenére a mixie hajvágás ugyanannyira precíziós, mint egy “élére vasalt bob”, csak a styling és a kivitelezés könnyen becsaphat. Ennek a fazonnak a kulcsa, hogy a markáns vonalak képesek legyenek visszatükrözni a lázadó, 70-es évekbeli retró hangulatot.

Mondhatjuk úgy is, hogy 2022 új őrülete több egy frizuránál, mert sokkal inkább definiálhatnánk hangulatként. Épp ezért nagy benne a rizikófaktor – mert annak ellenére, hogy százféleképpen el lehet készíteni, hogy passzoljon a viselőjéhez –, ha egy fodrász nem találja el a vendége stílusát, egy ilyen típusú haj nagyon félre tud siklani. Elsősorban egyébként azoknak ajánlják ennek a looknak a kipróbálását, akiknek nagyon erősek a vonásaik, tehát az arccsontjuk vagy az állkapcsuk nagyon meghatározó és karakteres.

Emellett azoknak is jó választás, akiknek kerek az arcuk, és imádják a pixie-t. Hogy miért? Mert a mixie oldalsó hosszabb tincsei megnyújtják az arcot, tehát optikailag azoknak is biztosítják a rövid frizura kipróbálásának lehetőségét, akik már rég lemondtak róla. Persze, a mindennapos outfit sem maradhat figyelmen kívül, hogyha valaki erre a hajra pályázik, mert ezt bizony tudni kell viselni!

ÍME NÉHÁNY MIXIE VARIÁCIÓ:

Képek: Instagram