Keresés

Fodrászinfó mullet trendanyag

Mullet trendanyag: inspirálódj extrém hajakból.

A frizura trendek történelmében rengeteg olyan formával találkozhatunk, amely megosztó mind a szakemberek és laikusok körében. Ilyennek számít az itthon legtöbbet bundeszliga frizurának emlegetett mullet is, aminek köszönhetően sok családi fotóalbum okoz mosolygós pillanatokat. A 70′-es 80′-as években virágkorát élő mullet pedig igenis menőnek és szexinek számított, a legnagyobb színészek és zenészek szinte egytől-egyig kipróbálták a nem hétköznapi formát. Napjainkban újra pörög a mullet-rulez, ezért összeállítottunk egy inspiráló nemzetközi trendanyagot, a szakmai háttérben pedig Buzássy Steven volt segítségünkre. Ezt figyeljétek!

Mullet monday trendanyag Fodrászinfó módra

Hunyd le a szemed, gondolj a mullet frizurákra! Mire asszociáltál? Egyértelműen a 70′-es 80′-as évek világsztárjaira, pedig a forma megjelenése már jóval korábbra datálható. A mullet fogalmának elterjedését mégis az amerikai hip-hop csapatnak, a Beastie Boys-nak köszönhetjük, akik 1994-ben kiadták “Mullet Head” című számukat. Innentől kezdve nem volt megállás. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon napjainkban mitől válik újra egyre népszerűbbé a mullet forma, mit jelent ez egy szakember számára. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában Buzássy Steven volt segítségünkre, aki köztudottan a klasszikus és kreatív karakteralkotó formák híve.

Mullet forma napjainkban - Buzássy Steven munkája

A mullet frizura sajátossága és extremitása

A mullet frizurák ma elsősorban nők körében pörögnek, ami éppen azért furcsa, hiszen korábban a férfiak meghatározó karakterjegye volt. A forma tipikus jellegzetességének számított, hogy a haj sűrűsége a nyak résznél volt a legtömörebb, ami egy izgalmas és játékos keretet adott az arcnak – árulta el Steven. Gondolatait kiegészítve hozzátette, hogy egy forma extremitása véleménye szerint mindig a hossz megválasztásában rejlik – ami ugyan más stílusnál is ugyanígy elmondható -, de a mullet esetében pláne. Hogy miért?

Egy olyan formáról beszélünk, ahol a rövidebb és hosszabb tincsek dinamikus váltakozását követhetjük nyomon. Attól függően, hogy egy egyedi mozdulattal hol vágja el őket a szakember, a forma tekintetében megkülönböztethetünk klasszikusabb, extrémebb, vagy éppenséggel progresszívebb frizurákat.

“Mai felfogásban a mullet számomra azt jelenti, hogy a koponyacsontozatot a hátsó részeken kiemeljük, felhívjuk rá a figyelmet, és nem csak hagyjuk , hogy a haj hosszan lógva lehúzza a formát. Az első és oldalsó részek kialakításával keretezzük az arcot, megnyújtjuk a nyakat, kiemeljük az arccsontot és az íveket, végül pedig karaktert formálunk.” – Buzássy Steven

Nemzetközi mullet frizura trend napjainkban

Neked melyik tetszik a legjobban? Minden hétfőn pörög a #mulletmonday! Ha vannak saját alkotásaid, ne habozz, töltsd fel őket az Instagramra és használd a hashtaget – tutira pörögni fog a feed!

Képek: Instagram

Cover fotó: Buzássy Steven

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)