Keresés

Wolf cut haj – egy újabb állati jó frizuratrend

A wolf cut haj a legújabb, állatvilágból merített trend.

Az utóbbi időben a fodrászipar egyre gyakrabban merít ihletet az állatvilágból. A jellyfish frizura után megérkezett egy másik trend, a wolf cut haj. A jellyfish-hez hasonlóan ez a fazon is keletről, az anime kultúrából érkezett és hamar meghódította az internetet. Lássuk, mit kell tudni erről az állati jó trendről.

Shag, Mullet vagy valami egész más?

Magyarul a “farkasvágás” nevet viseli ez sikeres fazon, de kétségkívül a wolf cut menőbben hangzik. Amúgy ez az a fazon, ami az utóbbi években minden nyáron újra és újra divatba jön. A retro hatású frizurák egyébként is egyre inkább divatossá válnak, gondoljunk csak az örökké trendi bubira, vagy a különböző tépett frizurákra, amelyek egyébként a 80-as években élték fénykorukat.

A wolf cut haj is ezek közül a retro hajak közül való. Leginkább a shag és a mullet frizurák keverékeként írható le. Először Ázsiában terjedt el, de manapság az európaiak is egyre inkább kedvelik, talán a népszerű énekesnők Billie Eilish és Miley Cyrus miatt is, akik sokszor ilyen frizurát viselnek.

Tulajdonképpen egy rétegzett, tépett, általában félhosszú fazonról van szó, ám hosszúságán mindig lehet alakítani. Vagány hatást kelt, dúsabbnak láttatja a hajat, mivel a fej felső részén nagyobb a volumen. Formázni is könnyű, így azok számára is ideális, akik egy menő frizurát szeretnének, de nem akarnak sokat bajlódni az igazítgatással.

Wolf cut haj – milyen archoz, milyen típusú hajhoz illik?

A wolf cut haj nagyon praktikus, hiszen többféle arcformához is jól passzol. A kerek arcot oválisabbnak láttatja, lágyítja a karakteres homlokot és segít kiemelni a vékony arcokat is.

Ehhez a hajvágáshoz a legmegfelelőbb a középhosszú, kb. vállig érő haj. Ennél rövidebb hajon is elkészíthető a vágás, de ez kevésbé gyakori. Középhosszú haj esetében a tépett tincsek segítenek kiemelni az arcot, illetve a volumennel is lehet játszani. A frufrun is érdemes elgondolkozni, sok esetben kifejezetten erősíti ezt a lookot.

Középhosszú hajon is jól mutat ez az "állati trend"

Hosszú hajhoz pedig kifejezett jól passzol a wolf cut. Ebben az esetben viszont nagyon fontos a megfelelő vágás, hogy a haj teljes hossza ne változzon. Hosszú haj esetében is vegyük fontolóra a frufru elkészíttetését, mert csodás keretet adhatunk vele a frizurának.

A WOLF CUT HAJVÁGÁS ELŐNYEI

  • volument ad a hajnak
  • vékony és gyenge hajra is ideális
  • nem igényel gyakori korrekciót, könnyen formázható
  • jól mutat különböző hosszúságú hajakban is
  • több arctípushoz jól áll
  • nem befolyásolja a haj hosszát
Nézd meg, így mutat hosszú hajból. Szerintünk menő!

Többféleképpen elkészíthető

Mint minden más fazon, a “farkasvágás” is több módon készíthető el, így nem is csoda, hogy a fodrászoknak megvannak hozzá a saját módszerei, néha több is. Íme egy videó arról, hogyan is érdemes hozzálátni a wolf cut elkészítéséhez:

Rebecca Jacques stylist így vélekedik a trendről:

„Ezt a stílust az éppen formázandó hajhoz kell igazítani, de nekünk, fodrászoknak is jó, ha kihívást vagy szórakozást jelent a munka. A technikák és eszközök variálása segít abban, hogy egy-egy fazon vágása izgalmas maradjon.”

Max Andrea, a Schwarzkopf Professional Young Artistic Team tagja is megosztotta gondolatait:

„Elölről és hátulról is kezdhetjük a vágást. Ha elölről kezdjük, akkor elkészíthetjük a formát és a rétegeket az arc körül, majd innen haladunk tovább a rétegezéssel. Bizonyos esetekben még borotvát is használhatunk, ami az egyik kedvenc hajvágó eszközöm.”

Ha tehát valami fiatalosra, vagányra vágyunk; valami olyasmire, ami új, mégis a retro stílust idézi, akkor ideális választás egy wolf cut haj. Bármilyen arcformával is rendelkezel, vagy legyen bármilyen hosszú a hajad, egy “farkasvágás” szinte mindegyikhez könnyedén elkészíthető. Mutasd meg ezt a cikket és bízd magad fodrászodra! 🤗

További fodrásztartalmakért és a legújabb trendekért böngéssz tovább az oldalon! 🙂

Felhasznált forrás és képek: HJI, Hairdresser Portal, Pinterest