Keresés

Hajlaminálás és gőzbúra – innovációk a fényes és egészséges haj jegyében

A Müster & Dikson profi a hajlaminálás és gőzbúra használatának terén!

Mielőtt tovább olvasnál, szeretnénk, ha tudnád, hogy ez az anyag a fodrászok valós véleményeire épült, amiket szívesen megosztottak velünk. A cikk végén szó szerint idézünk tőlük a beszélgetéseinkből.

Bevételnövelés a szalonokban a hajlaminálás és gőzbúra használatával

Innovációk szinte minden nap érkeznek az élet minden területén, így a fodrásziparban is. Egy jó szakember pedig igyekszik lépést tartani ezekkel. A Müster & Dikson brand olyan technológiákkal rukkolt elő az utóbbi időben, mint a Illaminaction hajlamináló rendszer és jóval korábban pedig bevezette az ózonos-ionos gőzbúrát, ami sok szalonnak ma már egy elengedhetetlen eszköz a mindennapokban. Ezek a lehetőségek minden szempontból professzionális szolgáltatásban részesítik a vendéget, fényesítik a hajat, ugyanakkor megőrzik annak egészségét.

Az egészséges, tükörfényes haj egyre nagyobb trend, folyamatosan nő az igény az olyan szolgáltatásokra, amelyek ilyen frizurát ígérnek. A közösségi média korában nem is meglepő, ha sokan ihletet merítenek az Instagram vagy Tik-Tok trendekből vagy a celebek hajviseletéből. A fényes és egészséges haj elkészítése pedig egyáltalán nem lehetetlen, főleg nem a Müster & Dikson technológiáival.

Hogyan növelhetjük a bevételünket? Horkics Gábor válaszolt

Horkics Gábor, a Müster&Dikson hazai forgalmazója szerint ahhoz, hogy ezekkel az eljárásokkal növelni tudjuk szalonunk bevételeit, oda kell figyelnünk néhány szempontra:

 • fontos a szolgáltatás színvonala és a személyes brand kialakítása
 • a vendégnek minőségi szolgáltatásra van szüksége, hogy szépnek érezze magát
 • a minőségi szolgáltatásnak ára van, ezt a vendégnek is tudnia kell
 • az erős árak és a minőségi szolgáltatás nem taszítja, hanem vonzza a vendégeket
 • ha árat emelünk, okkal tegyük, hogy a vendég ne pártoljon el tőlünk
 • minden esetben használjuk a gőzbúrát, hiszen időt spórolunk vele
 • a nyert időben fogadhatunk újabb vendégeket, amely növeli a bevételünket

A szakember szerint a magyar fodrászok sok esetben nem mernek árat emelni még akkor sem, ha az elengedhetetlen. A gőzbúra pedig egy kiváló lehetőség arra, hogy a megfelelő árazás és a minőségi szolgáltatás megtérül. Az árazásra természetesen személyre szabott számítást is biztosít Gábor a gőzbúra próbanapon.

A gőzbúra próbanap ingyenes és itt tudsz jelentkezni: https://www.gozbura.eu/

Illaminaction – hajlaminálás: ha új szolgáltatáson gondolkozol

Sok vendég érkezik tehát a fényes haj igényével. Ilyenkor lehet, hogy elgondolkozik a fodrász, hogy hogyan is valósíthatná meg a vendég kívánságát hajfestés nélkül. Az is fontos kérdés, hogyan lehet a festett hajakat még fényesebbé tenni.

A Müster & Dikson megoldása erre a hajlaminálás, az Illaminaction, amely a termoaktív biopeptidek segítségével a haj szerkezetét alakítja át, majd pedig a hő egy zselatinos külső védőfóliát aktivál, amely légmentesen rögzül, valamint bevonja és kisimítja a kutikulát, a haj legfelső rétegét. Ezzel érhető el az egyedülálló tükörhatás. A Müster & Dikson 5 lépéses termékcsaládja a hajlamináláshoz:

 • polarizáló sampon
 • lúgosító előkészítő
 • lamináló koncentrátum
 • lezáró krém
 • tükörhatású spray

Ez az eljárás szőkített vagy hamvasított hajakra is tökéletesen alkalmazható, sőt létezik már kifejezetten hamvasító lamináló eljárás is, amelynek termékeit hűvös árnyalatok elérésére fejlesztették ki, valamint extra lila pigmentekkel dúsították. Ezek elősegítik a hamvasítást és meggátolják a haj sárgulását.

Érdemes tehát elgondolkoznia minden fodrásznak, hogy ezzel a szolgáltatással esetleg növelje szalonja forgalmát. Különösen ajánlott a száraz, töredező hajak kezelésére és egy kezelés nem tart tovább egy óránál.

Ózonos-ionos gőzbúra: ha időt szeretnél spórolni

A gőz a szépségápolás egyik alappillére már hosszú ideje. Számtalan kedvező hatása ismert: felnyitja a pórusokat, javítja a keringést, mélyre ható tisztító ereje van. Ezek mellett az ózon részecskék és az ionok gyorsabbá teszik a kémiai anyagok hatóidejét.

Az ózon és az ionok a gőzzel kombinálva egyedi megoldást kínálnak a szalonoknak. A mélytisztítás mellett a Müster & Dikson gőzbúrájának a használatával csökken a fodrászati eljárások hatóideje. Az ózonmolekulák stimulálják a hidrogén-peroxid hatását, így felgyorsul a hajfestés, vagyis a haj kevésbé roncsolódik, hiszen a kémiai igénybevétel ideje is csökken.

Ebből a fodrásznak és vendégnek egyaránt különleges és praktikus technológiából a vendég pusztán a megszépülés élményét tapasztalja. Az iMaster gőzbúrák 24 programmal rendelkeznek, amelyek nem vesznek igénybe többet 15 percnél.

Fodrászok véleménye a hajlaminálás & gőzbúra kombinációról

BERECZ ANDREA

“16 éve vagyok fodrász, ebből hat éve Müster & Dikson termékekkel dolgozom, mondhatni referencia szalonként. Amikor szülés és kisvárosba költözés után elkezdtem dolgozni nulla vendégkörrel, arra gondoltam, hogy valami nagyon új, innovatív és minőségi termékkel kell kezdenem, hogy vendégeket tudjak szerezni. Így elkezdtem reklámozni a gőzbúra előnyeit: rövid idő alatt fest, rövid ideig van jelen a festék a fejbőrön, ezzel elkerülhetők az esetleges allergiás reakciók.

A naptáram már nyitás előtt teljesen megtelt. Azóta töretlen sikerrel dolgozom a gőzbúrával. Nagyszerű befektetésnek is bizonyult, hiszen gyorsabb vele a munka, amely többlet bevételt is jelent. Festés alatt a gép segítségével fényes, puha hajat varázsolhatok, hiszen a gőz hatása nedvességgel tölti fel, az ózonos-ionos bezáró folyamat pedig fertőtleníti a hajat és a fejbőrt. Több program van a gépben, attól függően, hogy milyen festési technikát alkalmazunk.

A hajlaminálás pedig egy nagyon egyszerűen használható hajkezelés. Kívülről és belülről megújítja, feltölti a hajszálakat a biopeptidek segítségével. Amit mi fodrászok és vendégek látunk hatásaként, hogy extrán fénylő (tükörfény hatású), puha és testes a hajtömeg. A vendégeim kedvence!”

Berecz Andrea hajlaminálása

LISZTMAJERNÉ KERN JUDIT

“Két hónapja dolgozom a szalonomban az új Illaminaction hajlamináló rendszerrel. Amellett, hogy engem hamar meggyőzött a kezelés, a vendégek is imádják. Ahogy ők fogalmaznak: fényes, nagyon puha és “meghízott” lett a hajuk a kezelés után. Szívesen vásárolják meg az otthoni szettet is, hiszen tudják, hogy így sokkal tovább élvezhetik a hajlaminálás előnyeit.

A gőzbúrát már egy éve használom, nagyon szereti mindenki. Lényegesen lerövidíti a kémiai folyamatokat, ugyanakkor tartósabbá teszi az eredményt. Használatával ráadásul több vendéget tudok fogadni és kb. 3 hónap alatt vissza is hozta az árát. Boldog vagyok, hogy a Müster & Dikson csapatát erősíthetem.”

Liszmajerné Kern Judit hajlaminálása

KREMERNÉ MIHALECZ SZILVIA

“A Illaminactiont először az én hajamon próbáltam ki, minden nőnek ajánlom ezt a kényeztető, pihentető, relaxáló kezelést. A kezelés nagyon hatásos: teltséget, fényt, csillogást ad a hajnak. Hat hetente ismételhető, de hajunk állapotától függően sűrűbben is elkészíthető ez a kezelés. A kezelés látványos, sok vendéget hozott be a szalonba, kis reklám elkészítése után.

A gőzbúrát már 15 éve használom, nem tudnám elképzelni a szalonomat az ózonos-ionos gőzbúra nélkül. A vendégeim is nagyon szeretik, mert meggyorsítja a kezeléseket, a hajuk fényesebb és egészségesebb. Mindig új és újabb kezelést tudok nekik biztosítani. Az üzletemben kettő is van belőle, de a kolléganőim is beszereztek 1-1 darabot, mert látták, hogy sokkal pontosabban, időt betartva tudják majd vele a vendégeket kiszolgálni, egyszerűen imádjuk!”

Kremerné Mihalecz Szilvia hajlaminálása
Kremer szalon

Képek: fodrászok saját munkái