Keresés

Hajtrend 2023 - természetesség, hordhatóság és hajápolás

Hajtrend 2023-ban is. Mutatjuk!

Mindannyian jól tudjuk, hogy az új év mindig új trendekkel érkezik. Ezek aztán sok szakembert inspirálhatnak mind a színek, mind a formák tekintetében. Ám valljuk be, néhány extrém hajtrend 2023-ban sem sorolható a legkönnyebben elkészíthetők vagy a legszívesebben hordottak közé. Cikkünkben igyekeztünk 2023 legnagyobb trendjei közül válogatni a természetesség és a hordhatóság jegyében.

Hajtrend 2023 – éljenek a természetes színek

Bár a Pantone már megválasztotta az idei Év Színét, ezen kívül is akadnak olyan színek illetve hajfestési trükkök, amik várhatóan megindítják a szakemberek kreativitását és a vendégek fantáziáját. Lássunk most ezekből az árnyalatokból néhányat:

#1 BLENDED BRONDE

Ez a színhatás lehetőséget ad a hidegebb tónusú barnáknak, hogy a szőke csíkok kiemeljék őket a tömegből. A szín pedig ügyesen ápolva akár több hónapon át is tartós maradhat, így egy pénztárcabarát megoldás is egyben. A kulcs a megfelelő mixelésben rejlik, és voilá! Lehet tündökölni.

Blended Bronde

#2 CARAMEL MELT BALAYAGE

Gondoltál már arra, hogy olyan Balayage-t kérj, amely a végeken kívül az arc körüli részekre is összpontosít. Ezzel a 2023-as hajtrenddel összeolvaszthatod barna hajadat egy kellemes karamell árnyalattal. Egyébként a Balayage sosem megy ki a divatból. Ez a hajtrend 2023-ban is hódít, a karamell szín mellett vörösben is Strawbery Brown Balayage néven, de a Contrast Balayage is nagy népszerűségnek örvend a sötét és világos színek összeillesztésével.

Caramel melt balayage

#3 PEACH BLONDE

Ez a kitűnő narancstónusú szőke árnyalat egy érett barack színét idézheti fel bennünk. A narancs-barackszínű beütés miatt természetes szőke és vörös hajat viselők számára is ideális választás lehet. Az biztos, hogy ezzel a káprázatos színnel könnyen kitűnhetünk a szürke hétköznapokból és időről-időre mosolyt csalhatunk saját arcunkra, mikor tükörbe pillantunk.

#4 SANDSTONE BLONDE

Egy másik ideálisnak ígérkező szőke árnyalat a Sandstone Blonde, amely az egyik legtökéletesebb középszőke árnyalat. Ha éppen szőkíteni szeretnél, de nem vagy biztos abban, hogy egy nagyon világos árnyalat tetszene-e, kiváló választás lehet ez a szín neked. Hordozza magában a szőke spektrum mindkét végletét, talán ez teszi igazán rafinált hatásúvá.

Hajtrend 2023-ban még a Sandstone Blonde hajszín is

#5 HINTS OF CINNAMON

Ha már természetesség, akkor emeljük be a kellemesen fűszeres fahéj árnyalatot is. Ez a szín egyszerű, hétköznapi, mégis hordozza magában az új kezdetet, a tavasz és a nyár kellemes illatait.

Hints of cinnamon

Hajtrend 2023 – egyszerű formák, szalonbarát hajak

Ebben az évben a természetesség mellett a letisztult és egyszerű formák is nagy teret kapnak. Ezek a szalonbarát hajak már eddig is ismertek voltak itthon, idén azonban a nemzetközi trendet követve igazán berobbanhatnak a köztudatba, még több lelkes viselőt tudva magukénak!

#1 TRENDI HAJ IDÉN IS A BOB

A bob frizura egy olyan klasszikus forma, ami sosem fog feledésbe merülni. Úgy néz ki, hogy 2023-ban is nagy teret nyer magának, méghozzá egy igazán Sassoon-os, klasszikus fajtája. Egy feltűnő éles forma, ahol a rétegek helyett az egyenes vonalak és a hajvégek kapnak hangsúlyt. A bob frizurát sosem szabad túlgondolnunk, de alábecsülnünk sem!

Box bob frizura

#2 OLDALSÓ ELVÁLASZTÁSOK

Ha valamit tudunk, akkor az az, hogy a bob számtalan módon variálható. Például oldalsó elválasztással is, ami idén különösen nagy figyelmet kap. Egy újfajta fésülés, lendületes választék frissnek és újszerűnek láttatja a megjelenést, főleg egy bob frizura esetében. Próbáljuk ki bátran!

#3. – MULLET

A mullet frizura is visszatér ebben az évben. A régi idők pompáját idézi, illetve azokat a pergő hajvégeket, amik korábban a megjelenés kulcsfontosságú részei voltak.

Mullet frizura

#4 GÖNDÖR HAJ

A tavalyi évben és az idén is kiemelt népszerűségnek örvend a göndör haj. Egyre több celeb vállalja fel korábbi természetes göndörségét, de sokan döntenek az elkészített göndör fürtök mellett is. A göndör haj, bár egyszerre elegáns és laza, fontos, hogy tisztában legyünk ápolásának részleteivel.

#Fodrászinfó tipp: merjünk változtatni!

Sokan nehezen szánják rá magukat egy-egy új frizura elkészíttetésére. Mi sem jobb alkalom erre, mint az új esztendő eleje. A haj pedig amellett, hogy esztétikus, az önkifejezés egyik legjobb eszköze is lehet. Egy jól megválasztott új frizurával a gondolatvilágunk is megváltozik. Esetleg a belső gondolataink hatására kedvelünk meg egy adott stílust. Ráadásul a cikkben bemutatott frizurák nem extravagánsak. Természetesek, szalonbarátak és itthon is igazán divatosak.

Merjük szabadjára engedni fantáziánkat és fodrászunk kreativitását. Egy jó szakember pontosan tudni fogja, hogy mi az a frizura, ami közelít az általunk megálmodott frizurához, és még jól is áll nekünk. Ideje, hogy belevágjunk egy új kalandba… ami a frizuraváltással kezdődik!

NEKED MI A HAJTREND 2023-BAN? 🙂

Felhasznált forrás: Southern living, Vogue

Képek: Pinterest, Latest Hairstyles

 További fodrásztartalmakért böngéssz tovább az oldalon!