Keresés

Új gondolatból új haj nő – interjú Cinthya Dictatorral

A K18 termékeinek beváltságát mesélte el nekünk Cinthya Dictator.

Cinthya Dictator vagyis Gombos Cintia természetes göndörségét a K18 termékeivel erősíti és óvja meg. Frizuraváltásokról, a göndörségről és a K18-ról kérdeztük a médiaszemélyiséget.

Mindig is adtál a külsődre és általában extravagáns külsővel látunk nyilvánosan. Mi rejlik emögött?

Úgy gondolom, hogy a külsőnk kialakítása az önkifejezés egyik eszköze. Én csupán a véleményemet és a személyiségemet próbálom megjeleníteni. Ez adott esetben egy-egy változtatásban is megnyilvánul. Ilyenkor sokszor belső változások is történnek. Volt olyan időszak, amikor pár hónap leforgása alatt annyiféle frizurám volt, mintha évek teltek volna el. Ez egyfajta diszharmóniának a kivetülése lehet: ki vagyok én? Mit akarok?

Cinthya Dictator frizurái

Nem éreztem jól magam. A külső változtatásokkal pedig kerestem azt a pontot, amikor azt mondhatom, hogy most jó. Először félhosszú lett a hajam, majd egyre rövidebb, pár centis. Festettem is barnáról platinaszőkére, aztán újra barnára.

Azt vallom, hogy új gondolatból új haj nő.

Amikor bizonytalanok vagyunk vagy nehezebb időszakot élünk meg, akkor gyakran változtatunk a külsőnkön. Ez pedig nagyon jó önkifejezési eszköz. Ráadásul egy új frizura nagyon felfrissíti az embert.

Újabban a göndör hajjal láthatunk téged. Miért és hogyan szeretted meg fürtjeidet, illetve ennek a viseletnek milyen kihívásai vannak?

A hajam természetesen göndör, egész gyerekkoromban küzdöttem vele. Anyukám fodrász, ő mindig kiegyenesítette, mivel nem szerettem göndören hordani. Aztán kb. 13 éves koromban mégis rászántam magam, onnantól kezdve kb. 20 éves koromig göndör voltam. Utána lett újra egyenes.

A nyilvánosság ezt az előzményt nem tudta vagy elfelejtette, így nagy újdonságnak számított a göndörségem, pedig nem az.

Cinthya göndör frizurája

Anyukád fodrászként nem akarta volna inkább előhozni a természetes göndörségedet az egyenesítés helyett?

Elég erős elképzeléseim és véleményem volt és van a mai napig a világról és a külsőmről is. Anyukám ennek mindig teret adott, nem akart manipulálni, semmilyen irányba tolni. Egyedül akkor akadt ki, amikor leborotváltam a fél frizurámat. Én éppen sétáltam hazafelé, ő pedig kocsival jött arra. Padlófékezett és az ablakból ordított rám. Sosem felejtem el. (nevet)

Kb. egy éve használod a K18 termékeit. Milyen változásokat tapasztalsz a hajadon?

Érdekes, mert a termékhasználat szorosan egybefügg a természetes göndörségem térnyerésével. Amióta használom a K18-at, sokkal könnyebben kezelhető a hajam, valószínűleg ezért alakult ez így. Egyébként vattásodásra hajlamos, száraz és szőkített. Többször volt már hullámos a hajam, amikor a közönség nem látta, de azért is kezdtem el újra göndören hordani, mert így nem annyira szöszösödik. A K18 termékeivel ez a probléma pedig elő sem jön.

Melyik terméket használtad először?

A hajmaszkot. Elmentem egy szalonba, ahol a K18 termékekkel dolgoztak. Elkészítették úgy a hajamat, hogy az egyik oldalát K18-cal kezelték, a másik oldalt pedig nélküle. A különbség nagyon látványos és tapintásra érezhető volt. A K18-cal kezelt oldal sokkal puhább lett. Beleszerettem, gondolhatod.

Ezt a maszkot azóta is használom. A fodrásztól kapott kezelést négyszer kellett megismételni, majd egy kis szünetet tartani. Azóta is így használom: négy kezelés után általában egy hónap szünettel. Közben pedig semmilyen más terméket nem használok a hajamra. A kezelés pedig kitart egészen a szünet végéig, nem is látható romlás a hajamon.

A maszk mellett nemrég elkezdtem használni a sampont is, de erről még mélyebb tapasztalatom nincs. A legutóbbi szalonkezelésemkor pedig kipróbáltuk a hajfestés előtti sprayt, ami szintén nagyon bevált. Egészséges a hajam, nő és nem törik.

Cinthya korábbi frizurája

A karácsonyi hajtásba is belefért nálad a hajápolás?

Az én esetemben sok minden múlik a fodrászomon, Kozma Norberten. Bár ő nem használja a K18-at, de arról gondoskodom én. Karácsony előtt voltam nála, és aztán igyekszem a hétköznapokban is odafigyelni a hajamra a szakember instrukciói alapján. A K18-on kívül már semmilyen más terméket nem használok, még a formázáshoz sem!

Egyébként nem is érzem azt, hogy több kezelést igényelne a frizurám. Volt olyan, hogy órákig hagytam rajta egy pakolást vagy akár abban is aludtam. Nagyon bosszantott a szöszösödés. Persze annak nem nagyon volt eredménye. A K18 ehhez képest mindig csak pár perces hatóidőt igényel és működik is.

Visszatérve a korábban említett önkifejezéshez: mint minden ünnepnek és évszaknak, a karácsonynak is megvan a maga hangulata. Az emberekben pedig a vágy arra, hogy valami újat hozzanak létre a hajukból az aktuális gondolatokhoz, érzelmekhez igazodva. Ez a karácsony esetében is így van és ez egy nagyon jó dolog. Imádtam ezt az időszakot – is.

Képek: Gombos Cintia

További fodrásztartalmakért böngéssz az oldalunkon!