Keresés

Itt a Pantone 2023-as árnyalata - coloristok figyeljetek

Ez az Év Színe a Pantone-tól 2023-ban.

Minden évben nagy szám, hogy a Pantone melyik színt jelenti be, mint az Év Színe. A kiválasztott árnyalat ugyanis általában meghatározza a legnagyobb trendeket és frizurakollekciókat is ihlet. Minden évben akad néhány vállalkozó szellemű colorist, akit alkotásra ösztönöz a kiválasztott árnyalat és annak jegyében alkot. Kíváncsian várjuk az idei felhozatalt. Na, de mit választott a Pantone 2023-ra?

Új év, mindig a fejlődés jegyében

Az óév vége és az új év kezdete mindig sűrű és kihívásokkal teli. Az ünnepi készülődés közepette, valamint a január megérkezésével sokunkban felmerül a kérdés: miben változzunk? Miben fejlődjünk? Hogyan lépjünk előre a szakmánkban? A Pantone minden évben kiválasztott divatszíne, ha nem is előírja ezt az irányt, de minden esetre nagy segítséget nyújthat. Egy-egy új árnyalat minden szakembernek adhat egy löketet, inspirációt az év első lépéseihez. De mindenek előtt, az alkotó szellem a szalonban jön létre, a fodrászok kreativitása nyomán!

Pantone 2023 – Viva Magenta 18-1750

A Pantone 2023-as Viva Magenta 18-1750 árnyalata élénk és lendületes vibrálást sugároz. Természetben gyökerező vörös árnyalat, amely az erő új jelét szeretné kifejezni. A Viva Magenta bátorságot, lendületet, rettenthetetlenséget, örömteli és optimista hozzáállást idéz meg. Az ünneplés pedig új narratívát ír az élet egyébként nem mindig szép forgatókönyvéhez.

Viva Magenta

Az idei Év Színe erőteljes és erőt adó. A vörösnek ez az árnyalata tiszta örömben fürdőzik, önkifejezésre és kísérletezésre ösztönöz. A Pantone Viva Magenta 18-1750 mindenkit befogad, akinek sok-sok életkedve és lázadó szelleme van, hiszen ez a szín is

  • merész,
  • szellemes és
  • mindent magába foglaló.

Leatrice Eiseman, a Pantone Institute ügyvezető igazgatója így fogalmaz:

„A technológia ezen korszakában ihletet merítünk a természetből és a valódiságból. A Pantone Viva Magenta 18-1750 színt a kosenil (bíborbogár , a szerk.) színe ihlette, amely a természetes festékanyagok egyik legértékesebbje, valamint az egyik legerősebb, legfényesebb, amit a világ ismer.

Az ősanyagban gyökerező szín újra összekapcsol minket az eredeti forrással. A természet erőit megidézve a Pantone Viva Magenta 18-1750 felpezsdíti a szellemünket és segít a belső erő felépítésében.”

Viva Magenta

Rád milyen hatással van az Év Színe? 🙂

Felhasznált forrás és képek: Pantone USA