Keresés

Megérkezett 2022 Pantone árnyalata – coloristok, ezt imádni fogjátok!

Az idei Panton árnyalat első eredménye is megérkezett!

Kedves divatrajongók, figyelem! Tegnap bejelentették, hogy 2022-ben a Pantone melyik árnyalata határozza meg a legnagyobb trendeket! Ha még emlékeztek tavaly nem csak egy, hanem kettő szín is a figyelem fókuszába került, aminek hatására egy csodálatos frizurakollekció is megjelent. Kíváncsiak vagyunk, hogy idén kik lesznek azok a coloristok, akik megragadják 2022 divatszínét, és annak jegyében alkotnak – várjuk nagyon! De addig is, lássuk, hogy mit kell tudnunk a jövő év különleges árnyalatáról!

Készülődés 2022-re

Az év vége mindig egy izgalmakkal teli időszak. Még mielőtt mindenki begubózna és ünnepi kosztot majszolna, valamennyien rengeteg feladatot elvégzünk. Az ajándékok összegyűjtése mellett ezerrel pörgetjük a munkát és az agyunkat: “mi történt velem az elmúlt évben, mit csinálnék másképp”? Amikor ezek a kérdések megfogalmazódnak, akarva akaratlanul is kezdetét veszi egy számvetés, ami már a következő év kihívásaira reflektál. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy az életnek ez a periódusa egy felkészültségi állapot, mind lelkileg, testileg, no és persze szakmailag. Utóbbi esetén mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy fodrászként hogyan lehet előre ráhangolódni az elkövetkező időszakra, és talán nem tévedünk nagyot, hogyha azt mondjuk, hogy ebben a Pantone évről évre megjelenő divatszíne hatalmas segítséget nyújt. Hogy miért?

Egyik-másik trend folyamatosan visszatér a divatszférába, csak ki kell várni az idejét. Valójában az újdonságot mindig a szakemberek kreativitása jelenti, azaz, hogy hogyan tudják újradefiniálni mindazt, ami már korábban is nagy figyelmet kapott. Szerencsére elképesztően tehetséges szakemberek vannak a nagyvilágban, a hazai fodrászokról nem is beszélve. Úgy döntöttünk, hogy az új Pantone árnyalata mindenkinek adhat egy löketet az új évi inspirációgyűjtéshez: lássuk is, hogy mit kell tudni róla!

Íme a 2022-es év Pantone árnyalata, a Very Peri

A kreatív szellemet éltető, a gondtalan magabiztosságot és merész kíváncsiságot megjelenítő PANTONE 17-3938 Very Peri árnyalata lesz a következő év divatszíne! Ezzel a választással a vállalat arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy képesek legyünk elfogadni a folyamatosan változó körülményeket, és emellett ki tudjunk alakítani egy olyan új látásmódot, amivel újradefiniálhatjuk az életünket. A Very Peri a kék szín tulajdonságait képviseli, megfűszerezve egy lilásvörös alaptónussal, ami egy teljesen új perspektívát teremt: megvilágításba helyezi az előttünk álló jövőt.

Leatrice Eiseman, a Pantone Institute ügyvezető igazgatója a következő gondolatokat fogalmazta meg a 2022-es Pantone árnyalatáról:

“Miközben belépünk egy folyamatos változással teli világba, a PANTONE Very Peri 17-3938 megteremti a kék színcsalád újszerű perspektíváját és látásmódját. Egyszerre fejezi ki a kék jellegzetességeit, miközben a lilásvörös tónussal olyan vidám hozzáállást, dinamikus jelenlétet mutat, ami végül mindenkit határok nélküli kreativitásra és fantáziadús kifejezésre ösztönöz.”

A koncepció hátteréről Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke is nyilatkozott:

“Az év Pantone árnyalata azt tükrözi, ami a globális kultúrában zajlik, ezzel is kifejezve azt, hogy az emberek mire vágynak, mit keresnek – remélhetőleg az új szín választ adhat erre. Mivel a társadalom továbbra is képes felismerni a színek kommunikációs erejét és kritikai formáját (például, hogy a gondolatokra, az érzelmek kifejezésére és befolyásolására, a kapcsolatteremtésre is nagy hatást gyakorol), így az új, vörös ibolyával átitatott kék árnyalat épp erre az összetettségre világít rá, miközben az emberek előtt álló rengeteg lehetőségre is felhívja a figyelmet.”

TE HOGY ÉRZED: MILYEN HATÁST GYAKOROL RÁD 2022 PANTONE ÁRNYALATA? 🙃

Forrás és képek: Pantone

További képek: itt és itt