Keresés

Pantone ihlette frizurakollekció - Safy Burton Luminescent

A Pantone által kiadott év színei inspirációként szolgált egy új kollekció megjelenésére!

A Pantone Intézet minden év végén kihirdeti, hogy mely árnyalat lesz a következő tizenkét hónap meghatározó színtrendje. A választás legutóbb nem kizárólag egy színre koncentrálódott, így lett 2021 iránymutatója egyszerre az “Illuminating” napfénysárga, illetve az “Ultimate Gray” szürke. A kombináció egy érzelmileg összetett társadalmi kinyilatkoztatás, ami a szolidaritást és a gyakorlati alap megteremtését vetíti előre. A koncepció olyannyira előremutatónak bizonyult, hogy Safy Burton-t is megihlette: íme a Pantone színeiből inspirálódott Luminescent kollekció!

A Pantone missziója

A Pantone Intézet évről évre járja a világot, hogy felfedezze a különböző kontinensek és országok aktuális színtrendjeit. Az utazások ellehetetlenedésével a tavalyi év erre a misszióra is rányomta a bélyegét, azonban az online kutatások eredményeképp mégis megszületett 2021 színe – pontosabban megszülettek az újév színei: a nyugalmat árasztó napsárga és a halványszürke. Ezen az alkalmon kívül még csak egyszer esett arra példa, hogy a csapat két szín mellett tette le a voksát, de akkor is egy komoly társadalmi problémára hívta fel a figyelmet, az esélyegyenlőségre. Természetesen most sem véletlen a színkombináció, de talán a tavalyi évben felmerülő szociális gondok – a COVID-19 kicsúcsosodásától kezdve, a társadalmi felelősségvállalás szellemében kialakuló távolságtartáson túl, egészen a Black Lives Matters mozgalomig -, nem kell hosszasan magyarázni, hogy miért a szolidaritásra való figyelemfelhívás került az intézet célkeresztjébe.

Pantone ihlette frizurakollekció:

SAFY BURTON LUMINESCENT COLLECTION

A két szín tehát ezek összességére reflektál, egy sajátos kommunikációs formában még több ember szimpátiáját igyekszik kivívni egy “felsőbb jobb” eljöveteléért. Safy Burton-t olyannyira megihlette mindez, hogy egy fantasztikus frizurakollekcióban, egyedi eszköztárával meg is örökítette 2021 színeinek egy páratlan lenyomatát. Lenyűgözőre sikerült!

Haj: Safy Burton

Asszisztens: Emily Wood

Hajszín: Goldwell Elumen Play + Elumen

Smink: Rebecca Butterworth

Modellek: Harriet Stokes és Jordan Ebbitt

Tartalmi forrás: https://www.pantone.com/eu/en/