Keresés

Hajlaminálás lépésről-lépésre

Hajlaminálás technika a Müster&Dikson jóvoltából.

Manapság egyre népszerűbb technika a hajlaminálás, mely során a frizura belső és külső rétegét egyaránt érintve tükörsima hatást érünk el. Ebben a Müster&Dikson márka már fejlett megoldásokkal és termékekkel képes szolgálni, így a hajlaminálás mindössze 5 lépésben, szalonban és otthon is is egyaránt elvégezhető.

Mi is az a hajlaminálás?

A hajlaminálás során a haj szerkezetet, tömörséget, formát, testet, valamint rendkívüli, „tükörhatású” fényt kap. Ennek köszönhetően a haj nem csak egészségessé, de könnyen kezelhetővé is válik. Ráadásul az egész mindössze 1 órát vesz igénybe, cserébe akár 2 hónapon át élvezheted a hatását!

Előtte-utána fotó a hajlaminálás használatával!

A Müster&Dikson már a hajlaminálás mesterévé vált!

Tény, hogy nem csak a Müster&Dikson rendelkezik hajlamináló termékcsaláddal, azonban az általuk kifejlesztett Illaminaction már egy lépéssel előrébb jár társainál. Az Illaminaction ugyanis az első igazi hajra kifejlesztett biopeptides laminálási módszer, mely bioeptides és termoaktív technológiát használ, és amely nem csak laminál, de átalakítja a haj teljes szerkezetét.

Hogyan is működik pontosan az Illaminaction?

Tudományos megközelítésben a termékekben lévő biopeptidek több aminosavból álló anyagok, amelyek reakcióba lépve egymással fehérjéket alkotnak. A folyósított olajokon alapuló termoaktív technológia hő hatására aktiválódik, és kutikuláris szinten „réteges” bevonatot képez, amely a hajat tömörré és fényessé, „tükörhatásúvá” teszi. Eközben a szinergia a hialuronsavval hidratáltan tartja a hajat a hajlaminálás folyamata során, így annak szerkezete nem sérül.

A biopeptidek nem csak a hajlaminálás feladatát végzik el, de egyre mélyebbre hatolva a haj szerkezetében meglepően hosszan tartó szerkezetátalakító hatást és “teltség” érzést biztosítanak, így hónapokig látható marad az eredmény.

Mindössze 5 lépés és 1 óra kell a hajlaminálás csodájához!

Az Illaminaction termékcsalád 5 terméket, ezáltal 5 lépést foglal magába, amelyekkel a hajlaminálás mindösszesen 1 óra alatt elvégezhető.

1. lépés - polarizáló sampon

Első lépésként a haj alapos tisztítása, illetve felkészítése a cél. Ehhez a polarizáló sampont használd. Kationos hatással bír, amely eltávolít minden olyan anyagot, ami elzárja a hajat.

HASZNÁLAT: Vidd fel a nedves hajra, és hosszan masszírozd be. Öblítsd le, és ismételd meg a lépést. Részlegesen szárítsd meg a hajat, mielőtt a következő lépést megkezdenéd.

Akár festéssel is kombinálható a kezelés

2. lépés - lúgosító alapozó primer

A hajlaminálás második lépéseként előkészítjük a hajat a fehérje lúgosítására, azaz a tápanyagok hajban történő lerakódására. A 7-es pH-jú formula megkönnyíti a pikkelyrétegek felnyílását anélkül, hogy károsítaná a haj szerkezetét.

HASZNÁLAT ELŐTT, hajmosás után részben szárítsd meg a hajat, hogy eltávolítsd a maradék vizet, és egyenletesen fújd a Primer-t a hajhosszra és a hajvégekre. Finoman masszírozd be és fésüld át. Távolítsd el a felesleges terméket, majd használd a lamináló koncentrátumot.

3. lépés - lamináló koncentrátum

Következzen maga a hajlaminálás! Maga a koncentrátum egy termoaktív krém kettős védő és lamináló hatással. Táplálja, puhítja és fehérjeszerkezetet képez a hajszál belsejében. A benne lévő speciális termoaktív technológia hialuronsavval és E-vitaminnal kiegészítve egyenletes és ragyogó hatást biztosít a hajszálak felett, így a haj hosszú ideig hidratált és életerős marad.

HASZNÁLAT: A Primer alapozó után ecsettel, tincsről tincsre haladva vidd fel a megfelelő mennyiségű lamináló koncentrátumot a hajra. Finoman masszírozd a hajba, hogy a termék felszívódjon, és fésüld át széles fogú fésűvel, hogy elősegítsd a savas pH-érték záró hatását. Tegyél a fejre egy zuhanysapkát, és helyezd hőforrás alá 10 percre vagy használd a gőzbúrát. Ezek után öblítsd le a terméket.

Többek között Megyeri Csilla is kipróbálta a szolgáltatást!

4. lépés - hajlaminálás utáni lezáró krém

Ez egy termoaktív, folyékony krém, amely kiegészíti a lamináló hatást hajszárításkor és a haj vasalásakor, hogy a haj rugalmas, tömör és puha legyen. Fő funkciója a hajszerkezet lezárása és annak védelme, melynek eredménye maga a tükörhatás.

HASZNÁLAT: Fújd egyenletesen a hajhosszra és a hajvégekre, majd szárítsd meg hajszárítóval. A még fényesebb hatás érdekében vasald ki a tincseket.

5. lépés: Final Touch tükörhatású spray

Ez a termék egy UV szűrővel ellátott lamináló fényszublimátor, amely fokozza és felélénkíti a haj fényét. Hozzájárul ahhoz, hogy a hajat ne nehezítse el semmi, épp ellenkezőleg, könnyed hatásúvá váljon.

HASZNÁLAT: Fújd száraz hajra, hogy befejezd a laminálási folyamatot és extra fényt kölcsönözz a hajnak. Alkalmazd naponta többször is, hogy a termék fokozza a tükörhatást.

A végeredmény Weisz Fanni haján is jól látható!

Hajlaminálás lépésről-lépésre

Felmerülő kérdések a hajlaminálás kapcsán

A minap volt egy LIVE a Fodrászinfó Pro csoportban a hajlaminálásról, ahol a Müster&Dikson Magyarország egyik tulajdonosa, Horkics Virág (aki egyben fodrász szakember is) minden a szolgáltatással kapcsolatos felmerülő kérdésre válaszolt. Ezeket összegyűjtöttük, mutatjuk is.

Hajlaminálás kérdezz-felelek

#1 Mi az a laminálás? Hajegyenesítést jelent?

A hajlaminálás szó nem fedi le teljesen a kezelés lényegét. A hajlaminálás maga a haj külső rétegére irányul. Képez egy réteget a hajon, ami hő hatására tükörfényessé válik. Viszont a kezelés a haj szerkezetén belül is hat, javítja annak állapotát és kitölti annak réseit. Végeredményben egy sokkal egészségesebb és teltebb hajat kapunk.

#2 Kinek ajánlott ez a kezelés?

Összességében mindenkinek ajánlom. Kifejezetten hasznos lehet azok számára, akiknek szöszösödő, száraz, töredezésre hajlamos hajuk van, illetve azoknak, akik napi szinten szárítják vagy vasalják a hajukat.

#3 Mi a különbség a keratinos egyenesítés és a hajlaminálás között?

A hajlaminálás nem egyenlő az egyenesítéssel. Amennyiben valaki göndören szeretné hordani a haját, a laminálás mellett ugyanúgy megteheti. A képeken azért látszik főként egyenes hajon a kezelés, mert egyrészt hőhatás szükséges hozzá, amit általában hajvasalóval oldunk meg, másrészt a tükörhatást sima felületen jobban be tudjuk mutatni. A frizurák akár a kezelés alatt is változhatnak – egyik héten hullámos, másik héten vasalt.

#4 Milyen tartós a laminálás?

Ez a hajszerkezet állapotától is függ, de átlagosan 1-2 hónapig kitart a kezelés. Emellett beszerezhető egy otthoni lamináló szett is, ami meghosszabbítja ezt az időintervallumot. Azonban fontos, hogy legalább háromhavonta szalonkezeléssel készüljön a laminálás.

#5 Ez külön szolgáltatásként eladható a szalonban?

Abszolút. Ez egy nagyon extra kezelés, amit érdemes külön kezelni a megszokott szolgáltatások mellett.

#6 Fejbőrre is kerülhet a termék?

Természetesen nem lesz belőle probléma, de alapos kiöblítést igényel.

#7 Mennyi anyag kerül rá a 3. lépésben használt pakolásból egy középhosszú hajra?

Nagyjából 45 gramm.

#8 Mit csináljak, ha nincs gőzbúrám, ami a 3. lépésben kellene?

Ez esetben tégy a hajra egy dauersapkát, és vagy szárítóbúrába, vagy hajszárítóhoz köthető mobilbúrába, vagy melegítsd hajszárítóval a tincseket. A lényeg, hogy mindenképp tedd hőhatás alá a tincseket.

#9 Mennyi ideig kell hőhatás alatt tartani a hajat?

10-15 percig, iMaster ózonos-ionos búra esetén elég a 6 perces program. (A gőzbúráról itt írtunk: Ózonos-ionos gőzbúra: a technológia, ami tutira felpörgeti a fodrászatodat – a szerk.)

#10 Muszáj kesztyűt hordani, mikor felviszem a terméket a hajra?

Nem kötelező. Semmi olyan anyag nincs a termékekben, ami a fejbőrre vagy a bőr bármely részére rossz hatással lenne. A fodrász tapasztalaitól függ, hogy a keze mennyire bírja a termékeket az egész napos munka során.

#11 Steampod hajvasaló is használható a 4. lépésnél?

A Müster Mitica infrás hajvasalóval elég 1x átmenni a tincseken, a Steampod esetében 2-3x kell.

#12 Közvetlen hajfestés után is használható a kezelés?

Igen. A kezelés annyiban változik, hogy az első lépésben nem kell kétszer megmosni hajlamináló samponnal a hajat. Első mosáskor a festéket távolítsd el a szokott módon, majd második mosáskor kerülhet fel az Illaminaction samponja.

#13 A laminált hajra milyen hatással lesz a szőkítés?

Színeredményben ugyanolyan hatást gyakorol a szőkítés a hajra, mint általában, viszont a szőkítés teljesen kiszedi a kezelést a hajból. Amit javasolni tudok, hogy előbb szőkítsd, és utána lamináld a hajat, így mindkét szolgáltatás teljeskörű lesz. Amennyiben csak tőszőkítésről van szó, úgy a kezelést az nem befolyásolja semmilyen módon.

#14 A laminálás befolyásolja a hajfestést?

Nem, de itt is érvényesül az, hogy előbb fessük be a hajat, és utána lamináljunk.

#15 Milyen áron kapható a termék?

A szalonszett 72.500Ft, ami nagyjából 25 átlagos hajra elegendő. Az otthoni szett 18.500Ft. A termékek a Müster webshopjában beszerezhetők.

#16 Hol lehet beszerezni a terméket?

Cégünk webshopjában, ami shop.muster-dikson.hu.

#17 Milyen árat lehet elkérni fodrászként egy ilyen szalonszolgáltatásért?

Maga az ár nagyon sok szemponttól függ, de átlagosan 15-25.000Ft között szokták beárazni ezt a szolgáltatást a fodrászkollégák. Vannak szalonok, ahol ennél is többet kérnek el, de a javasolt minimum összeg 15.000 Ft.

#18 Előfordulhat, hogy a haj túltelítődik, és kidobja a kezelést magából?

Tudtommal nem. A kéthetes kezelésektől még nem lesz túltelített a haj, de bőven elég havonta ismételni.

#19 Lesz képzés vagy olyan esemény, ahol személyesen meg lehet nézni a folyamatot?

Amennyiben van rá igény, tartunk képzést, de összességében ez egy nagyon egyszerű kezelési folyamat, amit minden fodrász gond nélkül végig tud csinálni. Ha téged érdekelne egy ilyen képzés, vedd fel velünk a kapcsolatot a honlapon található elérhetőségek egyikén, vagy hívd Gábort a +36-20-425-0505-ös telefonszámon.

Csatlakoznál a hajlaminálók táborába? Ne habozz!

Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődésedet, az alábbi linken csatlakozhatsz az Illaminaction használók táborába:

Beszerzem a szalonszolgáltatási csomagot!

Képek: Müster&Dikson Magyarország